Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarone

Kaszki - ile miarek

Polecane posty

Gość sarone

Kaszka firmy milupa: Na 130 ml - 45 g kaszki Mam miarkę 5 g wiec odmierzam i wychodzi 9 miarek po 5 mg Moje pytanie: 1. Ile miarek tych 5 g jak robie synkowi 160 ml kaszki 2. Ile miarek 5g jak robie synkowi 210 ml kaszki Moze to głupie pytanie ale juz sie w tym pogubiłam i nie potrafie juz tego obliczyc....

Gość uiuioayhd
A na opakowaniu nie masz podane? Kaszki raczej tak dużo się nie daje do 150 ml maksymalnie, bo są tuczące i to raz dzeinnie. Po co chcesz tak dużo dawać? Zadzwoń do producenta jak masz wątpliwości.

Gość uygkljh
licz proporcją na krzyż 130 ml = 45 g 160 ml = X i na krzyż X=160 x 45 : 130 X = 55,4 g czyli około 11 miarek analogicznie na 210 ml z tym że faktycznie ilości tych kaszek są straszne :-) ale jak je i dziecku smakuje to czemu nie? :-D

Gość uygkljh
aaaa zresztą jak dasz 130 ml wody i dodasz te 45 g kaszki to w sumie wyjdzie nawet ponad 150 ml, ale to chyba wiesz, że zgęstnieje co? :-D

Gość strasznie duzo
tych miarek wychodzi ja daje nan2 dziecku i na 210 ml daje 7miarek

Gość uygkljh
ale ona pisze o kaszce a nie mleku zresztą i tak wychodzi w cholerę tej kaszki

Gość sarone
Duzo wychodzi tej kaszki wiem o tym.... Kaszki milupy nie gestnieja tak jak bobovity czy innych - ich konsystencja utrzymuje sie na całe karmienie. Kaszke MIlupa z banankami i meliską daje na noc - synek raz dziennie je kaszke własnie na noc tak to mleczko, obiadek, owoc. Ma 6 miesiecy. Z moich obliczeń wlasnie tez tak wynikało ze na 160 ml 11 miarek kaszki - jak sypałam to wydawało mi sie tak duzo.... 2-3 karmienia i ponad połowy opakowania nie ma hehe...

Gość agnieda
To ile tej kaszki jak robie 180 ml i 210 ml ??? 180 = 14 miarek?????? Pomóżcie

Gość agnieda
na 210 wychodzi 15 miarek????

Gość agnieda
a na 180 ml wychodzi 13 miarek

Gość agnieda
Milupa kaszka mleczna no noc. Tylko w takich proporcjach nie jest gesta.... - jest jak mleko....