Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja i tak wiem

tabletki antykoncepcyjne - pomocy!

Polecane posty

Gość ja i tak wiem

Witam, Czy ktos orrientuje sie, czy zazywanie tabl antykonc tylko przez 1 miesiac bedzie ok? chodzi mi o to, czy skonczenie kuracji juz po miesiacu nie bedzie zbyt obciazalo mojego erganizmu, itp. Z pewnych wzgledow moglabym je brac tylko przez 1 miesiac... chcialam rowniez zaznaczycf, ze nigdy wczesniej takich tabletek nie zazywalam. Pozdrawiam i czekaam na odpowiedz! ;)

Gość ja i tak wiem
nikt nie pomoze? :(

Gość plkmnbv
nic Ci się nie stanie :) jak możesz tylko miesiąc to bierz tylko miesiąc, albo w ogóle nie bierz.

Gość ja i tak wiem
ok, dzieki :) a czy potem okres i caly cykl powroci do normy? tzn kiedy bede mogla spodziewac sie kolejnej miesiaczki? jakies 28 dni po wystapieniu krwawienia ktore pojawia sie w siedmiodniowej przerwie w ich zazywanbiu?i wszytsko bedzie dalej regularnie tak?

Gość jabralammies
witaj ! ja ostatnio bralam wlasnie miesiac i nie mam okresu przez 50 dni, biore luteine na wywolanie. kazdy org jest inny.ja chcialam brac przez ten miesiac, bo mialam akurat taka sytuacje, ze musialam wiedziec kiedy dostane okres. jednak przed tym kilka lat temu bralam tez tabl przez 2 lata, wiec wiedzialam jak sie organizm zachowa.niestety miesiac brania mi zatrzymal okres:( ogolnie odradzalabym tobie.pozdrawiam

Gość plkmnbv
skoro teraz masz regularne cykle to do 3 miesięcy po odstawieniu tabletek powinno się wszystko wyregulować :) o ile w ogóle się po miesiącu rozreguluje.

Gość plkmnbv
oczywiście, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. ja jak robię przerwy od tabletek to okres mam normalnie tak jak zwykle przy tabletkach + - 3 dni

Gość ja i tak wiem
dzieki za pomoc! powstrzymuje mnie tylko mysl o zbytniej ingerencji w moj organizm...tzn normalne jest, to, ze podczas kuracji tabletkami antykncepocyjnymi organizm funkcjonuje inaczej, ale tu tylko jednomiesieczna kuracja, piuerwsza w zyciu...ale chyba lepsze ewentualne kilkumiesieczne rozlegulowanie cyklu, niz strach podczas uprawiania seksu z partnerem...