Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Afro...xD

Suche, jak siano i przetłuszczające się włosy.

Polecane posty

Gość Afro...xD

Mam 17 lat. Zajżałem tu do was i tak sobie myślę czy nie zapytać was o to, bo wy się na tym znacie. Co zrobić by włosy przestały mi się intensywnie kręcić, być jak siano, i nie przetłuszczały się ? Żadna maseczka nie pomaga, odżywki tip też nie, a na dodatek głowa po 2 dnia mnie swędzi. A myje co 2 dni. ? Nie znam sie zbytnio na tym. Moje włosy są dziwne, intensywnie się kręcą, mam długie i Afro, jak Afro Amerykanin. I chciałbym zapobiec temu żeby nie kręciły się tak mocno. Co można w takim razie zrobić ? Prostować jest bez sensu. pozdrawiam ; )

Od razu mówię, że włosy to nie moja specjalizacja.Ale z tego co wiem, to na kręcenie nic nie poradzisz, możesz jedynie sprawić, żeby się nie puszyły i żeby tworzyły ładne loki. Od tego jest mycie przy pomocy odżywki, łagodne szampony bez sulfatów i olejowanie zamiast odżywek (zwłaszcza takich z silkonami - to te składniki z -cone na końcu).

Gość Afro...xD
Dzięki :) ale nie ma jakiś żadnych szamponów, które prostują włosy ? Kiedyś słyszałem o takim. ?

Mnie nic o tym nie wiadomo, ale jak pisałam, nie moja działka :) Poszukaj dalej...

Gość Afro...xD
ok. :) dzięki za rade : )

Gość Afro...xD
Jeszcze jedno... jak ścinać kręcone włosy. Tylko Końcówki ? Cieniować czy jak ?