Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sasunia24

CASTAGNUS - komu pomugł zajść w ciążę?

Polecane posty

Wiem że na każdego inaczej działa w sumie to nie brałam go po to że wieżyłam że pomoże mi szybciej zajść w ciążę ale mam strasznie bolesne,nieregularne i obfite miesiączki i myślałam że może na to mi pomoże zobaczymy jak na razie za krótki czas żeby gdybać

No tak to jest jednym pomaga a drugiemu nie ale nie zaszkodzi samemu wypróbować tym bardziej ze tak dlugo sie juz staram.

jagoda ja tez drugi cykl z castagnusem mialam dluzszy i myslalam ze mnie nie pomaga.a w trzecim sie udalo,ale to moze tez przez wiesiolek. co do biegunki ja tez mam juz 4 dzien... bleee :(

Hej basik86 u mnie wszystko dobrze, jutro idziemy z moim na zabawe wiec sie troche pobawie. A co u Ciebie masz juz jakies objawy ciazy? Trzymaj sie cieplutko:)

nie mam zadnych objawow.. ale w pierwszej ciazy tez nie mialam i gdyby nie rosnacy brzuch to bym sie wiedziala ze jestem w ciazy. na szczescie niektorych omijaja dolegliwosci.. uff ;) to dobrej zabawy wam zycze. pa

Czesc dziewczyny co tam u was? U mnie dobrze odpoczywam po zabawie;) Jutro powinnam dostac okres wiec zobacze co to bedzie ale cos czuje ze jednak dostane:(

No i tak jak czulam @ przyjechala wczoraj wieczorem:( Castagnus skrucil mi cykl o 2 dni. Wezne go jeszcze 2 cykle ale na cud raczej juz nie licze:(

Gość potemoje121212
Ja brałam Castagnus 4 miesiące i nie pomógł ani wyregulowac cykli ani zajść, teraz biorę duphaston i zobaczymy.

potemoje121212 ja biore dalej castgnus teraz mam 5 dc a w nastepnym cyklu mam isc do ginka ciekawe co poten wymysli. A Duphaston jest na recepte czy bez??? Daj znac czy Tobie te tabletki pomoga.

Sasunia mialam sie odezwac po wizycie u gin. 7 tydzien i serduszko juz bije:-) za 3 tyg nast wizyta i zalozy mi karte ciazy. Pozdrawiam i trzymam kciuki :-)

Super basik86 nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszcze. A le mam nadzieje ze i ja kiedys doczekam tej chwili gdy uslysze serduszko mojego skarba. Zycze spokojnej ciazy!

Ale cicho sie zrobilo nikt juz nic nie pisze:( Ja mam 10 dc to drugi moj cykl z castagnusem

Gość przyszlaMamusia
hej dziewczyny;) chcialam pochwalic castagnus:) w moim przypadku sie udalo i to w pierwszym cyklu!:) staralismy sie o bobasa 2 lata z malymi przerwami, zaczelam brac castagnus od 3 dnia cyklu i po pierwszym cyklu brania zobaczylam 2 kreseczki:) powodzenia zycze:*

Fajnie przeczytac takie wypowiedzi odrazu czlowiek ma wiecej nadzieji ze sie uda. To moj drugi cykl castagnusowy moze ten bedzie szczesliwy:)

Hej! Kiedyś pisałam, że brałam castagnuska. I nie wiem czy to na pewno jego zasługa, ale wygląda na to, że się udało. Wczoraj robiłam bete i jest ok 50 :) i Pomyślałam, że Wam napisze, bo może jak nie lek to sama wiara w jego działanie pomoże. :) Życzę II

marta1901 WIELKIE GRATULACJE:) :) Mozesz napisac ile wzielas tabletek do zajscia w ciaze?

dzięki :) u mnie to poszło 1 opakowanie. Tylko, że ja zaczęłam brać w trakcie poprzedniego cyklu (ale jeszcze przed owu) i w tym udanym wzięłam kilka, a potem odstawiałam na czas badań. Potem nie wróciłam, ale podejrzewam, że pomogło na tyle, że prolaktyna spadła, wystąpiła owulacja i się udało. Mam nadzieję, że i Wam sie uda. Trzymam kciuki i przesyłam fluidki.

Gość laguska34lata
Mnie też castagnus pomógł. Przez 10 miesięcy staraliśmy się o dzidzię, wszystkie badania u mnie bardzo dobrze, u m zaniżone parametry nasienia(badania robiliśmy dwa razy). Ja brałam duphaston w drugiej części cyklu a mój m całą masę witamin, mikroelementów na poprawę plemników. Pewnego dnia postanowiłam zrobić badanie prolaktyny po tym, gdy w gazecie znalazłam info, iż jej wysoki poziom może powodować zmiany trądzikowe(a ja takowe mam już 15 lat i mam tego serdecznie dość). Mimo, iż moja prolaktyna po obciążeniu nie mieściła się w normie mój ginekolog nie zlecił mi żadnych leków gdyż stwierdził, iż na 3 miesięcznym monitoringu owulki nie zauważył nic niepokojącego i wpływ tej ciut wyższej prolaktynki uważa za znikomy. Zapodałam sobie więc Castagnusa na trądzik i cicho liczyłam, że pomoże również przy poczęciu.I w drugim cyklu się udało. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem i polecam wszystkim. Ja brałam 2 dziennie rano(moja waga ok 60kg). Pozdrawiam i życzę wszystkim starającym się upragnionych dwóch kreseczek

Gość laguska34lata
Poprawiam się Brałam 2 tabletki dziennie i udało się w pierwszym cyklu( uświadomiłam to sobie gdy pisałam o dawkowaniu i zaczęłam się zastanawiać czy w czasie miesiączki też brałam :-), ha, ha ja jej już nie dostałam bo był to pierwszy cykl z castagnusem.

Hej laguska34lata dziekuje ze napisalas:) Jednak jest was troche co castagnus pomugł. Ja jeszcze mam nadzieje, chociaz sobie mysle ze jakby mialmi pomuc to bym zaszla juz w ciaze w pierwszym cyklu brania.

Dziewczyny fajnie ze piszecie:) Jednak castagnus ma cos w sobie ze pomugl juz tylu osobom. Ja mam dalej w nim wielka nadzieje, chociaz z drugiej strony mysle sobie ze jakby mial mi pomuc to bym zaszla w ciaze juz w pierwszym cyklu jego brania. Pozdrawiam was i trzymajcie za mnie kciuki;)

No i znowu sie cicho zrobilo:( Dziwczyny napewno jest was wiecej ktore wyprubowaly castagnusa prosze pisac!

Sasunia24 spokojnie, może Twój organizm potrzebuje trochę czasu, żeby Castagnus pomógł. Ja też jak zaczęłam brać to liczyłam na to, że od razu zajdę. I jak się okazało zaszłam z następnym cyklu. Wydaje mi się, że te zmiany w naszym organizmie nie zachodzą gwałtownie tylko właśnie łagodnie i trzeba czasem chwilę poczekać. Trzymam kciuki, żeby Tobie też pomógł :)

Co tam slychac dziewczyny? U mnie dzis 19 DC teraz nic tylko czekanie czy @ przyjedzie czy nie, oby nie.

Hej widze ze nikt tu juz nie zaglada:( Ja napisze jeszcze ostatni jak dostane okres bo cos mysle ze i tak dostane, jednak castagnus na mnie nie dziala. A moja data na @ to ok. 27 wiec dam znac wam ten ostatni raz. Wszystkim co czytaja ten temat zycze tej upragnionej ciazy:) Pozdrawiam :) Sasunia24