Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciolandka

Mamy mieszkanie 2 pokojowe i ciśnienimy sie wszyscy w jednym pokoju

Polecane posty

Gość rodzice chca abyś zabrała się
sorki ale czegoś nie łapię w tytule jest " Mamy mieszkanie 2 pokojowe i ciśnienimy sie wszyscy w jednym pokoju" ...wytłumacz co jest z 2 pokojem nie tak, ze gnieciecie się w jednym?

Powiem szczerze, że nie rozumiem twoich rodziców. Nie znam też zdania drugiej strony, ale jeśli jest tak jak mówisz to współczuję. Rozumiem, że nie pomaga się bo się nie ma. Ale jak się ma - i to na zbyciu lecz pomimo tego woli się by to leżało i "gniło" niż żeby Twoje własne dziecko się z tego cieszyło to dla mnie również taki rodzic to sknera.

no bo w jednym pokoju mamy sypialnie,a drugi to taki owarty salon połaczony z kuchnia i korytarzem

Gość SDFF879
Maz pracuje,ja wychowuje dwojke dzieci,ale tez zamierzam isc do roboty,bo ludzie gadaja,ze niby nic w domu z dziecmi nei robie,a oni jak siedza 8 godzin w rpacy na internecie to jest dobrze ********** TEZ SIEDZISZ W INTERNECIE najpierw robisz dzieci a potem sie zalisz na dzieci trzeba miec kase a nie rodzic a potem wymagac zeby ktos wspomogl owszem milo jest cos dostac ale skoro nie- trzeba bylo pomyslec czy warto siedziec w pieluchach i biedzie

Gość kkkiiikkkaaa
Jakby dzieci rodzili tylko ci co maja kasę, to policz sobie ile by ich było:) 3 pokolenia i naród polski zniknąłby z mapy Europy:D

Gość a moi rodzice
wynajmują dwa mieszkania, mają nowo wybudowany dom i kilka działek i w życiu by mi nic nie dali, mam wrażenie że czasem to nawet są zazdrośni, że ja mam od nich lepiej, bo mieszkam za granicą, mam dom na kredyt i długi na 30 lat, jak się dowiedzieli że wzięlismy dom na kredyt to przestali się odzywac, musieli to przetrawic, teraz nawet nas nie chcą odwiedzic... mam 2 dzieci i rodzice nawet nas nie odwiedzili odkąd mamy dzieci bo niby nie stac ich na bilet i to ja mam im kupic, mają dobre posady i zarabiają więcej niz my z męzem, a do tego kasa z wynajmu, wniosek taki, że im ktoś ma więcej tym bardziej pazerny...kasa dzieli rodzinę

Gość rodzice chca abyś zabrała się
to sobie zmieńcie... ja też mam 2 dzieci i 2 lata tak mieszkaliśmy - w salonie komplet wypoczynkowy rozkładany - a dzieci miały 2 pokój...było całkiem ok - nie odbieram tego jako tragedii - mieszkanko 48m ... wielu ludzi tak mieszka! teraz zmieniliśmy na większe ok 70 - wzięliśmy 50tys kredytu bo tyle nam brakowało.... ...moja mam dostałą akcje pracownicze na taka kwotę - a nawet większą- ale do głowy by mi nie przyszło żądać od niej tych pieniędzy - bo ma i leża odłogiem na książeczce :D

Gość kkkiiikkkaaa
z tymże faktycznie, spokojnie możecie z mężem spać w salonie. W zyciu by mi nie przyszło do głowy gnieśc się z dwójką dzieci w jednej sypialni jak miałabym dwa pokoje (bo wy macie dwa). Z początku myślałam, że dzielicie mieszkanie z inną parą.

do SDFF879 na dzieci trzeba miec kase oki... tylko zauwaz taka zaleznosci,ze bogaci ludzie zwykle albo maja jedno dziecko,albo w ogole nie maja,a najczesniej sa singlami?? Single i bogaci ludzie najczesniej sa najzwykle w swiecie skapi i nie chca dzielic sie bogactwem,przekonałam sie nieraz w zyciu,ze im ktos wiecej ma tym i mniej chce pomagac innym i tym wiecej chowa do skarpet Siedzie w necie tak smao jak ty!!!Tobie nikt nie broni siedzenia,mi tez?To ze mam dzieci nie znaczy,ze ciagle przy nich siedze,one czasem spia i potrafia sie bawic same,a matka nie ma prawa oczywiscie nawet wejsc na neta?Jakas niewolnica dzieic mam byc czy co? Rodzice moi sa skąpi i zawsze byli

Gość do kiciolandki
a skąd będziecie mieli kasę na budowę? mąż tak dobrze zarabia?

do "a moi rodzice" wynajmują dwa mieszkania , mają nowo wybudowany dom i kilka działek i w życiu by mi nic nie dali, mam wrażenie że czasem to nawet są zazdrośni, że ja mam od nich lepiej, bo mieszkam za granicą, mam dom na kredyt i długi na 30 lat, jak się dowiedzieli że wzięlismy dom na kredyt to przestali się odzywac, musieli to przetrawic, teraz nawet nas nie chcą odwiedzic... mam 2 dzieci i rodzice nawet nas nie odwiedzili odkąd mamy dzieci bo niby nie stac ich na bilet i to ja mam im kupic, mają dobre posady i zarabiają więcej niz my z męzem, a do tego kasa z wynajmu, wniosek taki, że im ktoś ma więcej tym bardziej pazerny...kasa dzieli rodzinę wspołczuje ,kasa dzieli rodzine,a Twoi rodzice mam wrazenie,ze sa niedojrzlai emocjonalnie,bo rywalizuja ze swoimi dziecmi,dla mnie to głupe,dziecinne ,nienormalne i oni nigdy nie dojrzeja,a kasy nigdy nie bedzie im dosc,sa pazerni

z kredytu chcemy jakis kredyt wziąć ,pewnie taki na 30 lat,zarabia tyle,.ze kredyt dostaniemy,a jak ja pojde do pracy to tym bardziej zarabia ok 6 tys miesiecznie,ale mamy 80 tysiecy długu w banku

bo zylismy ponad stan:)stad kredyt,zyjemy raczej z dnia na dzien i korzystamy z zycia,bo zycie moze sie w kazdej chwili skonczyc,tego nauczyła nas smierc mojej siostry,a moich rodzicow nie oduczyła skapstwa

Gość 0/10 !
:o :o :o

to nie jest podszywa,ja...pie.....dole to moje zycie,moje zycie nie jest podszywem,przykre ale prawdziwie

Gość do pracy i odechce wam sie pie
bo bogaci myślą głową a nie dupą tak jak wy. Bo bieda to próżniaki ,która tylko leży i sie pieprzyjak króliki bez zabezpieczania się. Nie stać to sie nie robi, proste.

Gość passsss
upsaaaa

Gość gość
a może warto np zainwestować i podzielić pokój na pół ? my tak zrobiliśmy z pomocą ścianki akustycznej sowan swg 120, proste rozwiązanie a dało nam sporą prywatność