Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lololopapappap

co robic-przemoc pychiczna , grozby

Polecane posty

Gość lololopapappap

ojciec mial wyrok w zawiasach za znecanie sie, wyrok minal. troche chorowal, wiec sie wyciszyl. a teraz znow mu odbija. juz raz mowil ze odkreci gaz i mamy nie ebdzie. dzis znow awanture robil, krzyczal, ze jej noz w gardlo wsadzi. rycze jak pisze o tym wszystkim, mam 28l, przez 20doswiadczalam tej przemocy. na zewnatrz wsrod sasiadow czlowiek aniol,co tydzien do kosciola posiedziec sobie idzie. w domu kat. kazdego dnia bolimy sie, ze sue upije i beda znow stoly lataja i czy przezyjemy. mimo, ze ejst pijany dokladnie wie co robi i mowi. tak mi zal mamy. poszlybysmy na policje ale moze byc jeszcze gorzej jak ona zglosi.mama odl lat leczy sie psyuchiatrycznie ztych pwoodow, ponizania, przemocy, miala depresje, ciagle sie denerwuje przez niego. co mam robic, bo jzu sama nie wiem

Gość lololopapappap
podnosze

Sprawa o znęcanie obowiązkowa, ale to tylko doraźne rozwiązanie. Dlaczego ona go nie zostawi??? Tylko nie odpowiadaj. To było pytanie retoryczne. Znajdź swojej matce faceta, przy którym zacznie normalnie żyć.

Przemoc sie nasila i jest bezkarna ,jak z drugiej strony jest biernosc.Odkrec noge od stolu i jak bedzie sie awanturowal to go obij, ale tak zeby przez tydzien sie nie ruszal.A potem znowu.W koncu trzy razy pomysli zanim zacznie awanture.

Gość lololopapappap
inny facet nie wchodzi wgre ta takie myslenie, a nawet nie chcialaby mysle, mieszkamy w 1 domu dlaczego ma go opuszczac, gdzie sie podziejemy ? poszlabym na policje, zapytac co robic, ale jak tylkko zaczne na ten temat od razu rycze i nie moge sie uspokoic, tak nas wykonczyl... a za chwile mowi, ze mamy sie poczestowac szynka ktora kupil :O pwoiedzcie kurwa kto ma nasrane?

Gość lololopapappap
wlasnie: jego nie mozna tknac, nawet bym sie bala. bez pwoodu jest waoja i strach o zycie, a co dopiero jakby go ktos dotknal... Boze jakie bledne kolo, ze tez na to pozwalamy tyle lat, chyba pojde na policje, ale tam bliska sasiadka pracuje na recepcji pierdusnica :O

Moi rodzice sie tez swojego czasu klocili i to po trzezwemu, bo ojcic nie pil.Ale moja matka sie nie dala.Potrafila przylozyc czym popadlo.Lataly wazony i popielniczki.W koncu ojcie zmykal do swego pokoju (mielismy duze mieszkanie),i sie barykadowal bo matka szturmowala.

Gość Kochana autorko nawet nie wies
z jak Cie rozumiem.Z takim chujem tylko sprawa w sądzie, albo przy kazdej awanturze dzwon na policje , muszą przyjechać !! jesli incydenty sie powtarzają wciągna go na niebieską linie ...mozecie go wymeldować , o ile mieszkanie jest na matke ale to troche biegania po sadach , sprzedac mieszkanie dac mu 1/3 czesci za nie , jesli jestecie zameldowani we 3 i zamieszkac gdzie indziej , albo na przymusowe leczenie ale wtedy trzeba go ubezwłasnowolnic a to trwa latami i nie zawsze sie udaje...albo znajdz chłopa od ktorego dzien w dzien bedzie dostawał porzadny wpierdol tak dla zasady .

Gość lololopapappap
moja mama jest strzepkiem nerwow, zyje tak 30lat nie mamy gdzie sie wyprowadzic

Gość lololopapappap
on i wpier.... jasne, jzu danwo by n a policji byl. co ja mam zrobic, zeby nie ryczec jak pojde sie spytac na policje juz widze jak pom tych schodach wchodze... Boze :( nie umiem tak mowic normalnie o tym, a policjanci w wieku 20-25 :O k... co to za ochrona :( potraktuja mnei jak dzieciaka z problemami... :O

ten chuj czuje sie zbyt pewnie bo wie , ze i tak nic nie zrobicie ,musicie zareagowac bo to alkoholik i ktoregos dnia was po prostu pozabija, ja tez przez to przechodze , mam w domu takiego skurwiela , ktory nawet ostatnio skakał ale dostał wpierdol od mojego brata i na razie siedzi cicho...najlepsze jest to , ze moja matka nic nie wiem bo w tym czasie nie bylo jej w domu , wyjechala na kilka dni...mysli , ze jest ok ...i teraz zastanawiam sie jak jej o tym powiedziec..

Gość lololopapappap
tak czuje sie bezkarnie musze isc na ta policje, bo wiem, ze jest duze zagorozenie przynajmniej dla mamy. on tyle tych programow oglada w tv o roznych inbterwencjach, zabojstwach. choruje, wiec, gdyby co nie moglby odbyc kary, bo papiery ma

nie maja prawa cie potraktowac jak dziecko !! tylko wysluchac doradzic , cos zrobic aby ten skurwiel sie nad wami nie znecal , on nie pojdzie na policje wierz mi , bedzie sie bal , ze wszystko sie wyda , oni nie sa tacy glupi...jakby dostał wpierdol to by w koncu cicho siedzal, mozecie go wymeldowac i sprzedac mieszkanie...na kogo jest?

kazdy za znecanie sie nad rodzina psychicznie i fizycznie moze odbyc kare , co z tego ze ma papiery !! i ze jest chory , chuj mu w dupe , co ty jeszcze takiego dziada bronisz?! albo do wiezienia by poszedl albo do psychiatryka albo na przymusowe leczenie

Gość lololopapappap
wspolne, mamy dom, nie mamy zamiaru sie wyprowadzac z mama, jak szaleje wychodzimy do swoich pokoi. boje sie tylko, ze na tej policji sie osmiesze, swoim zachowaniem, ze ciagle bede ryczec tak mam :(

Gość lololopapappap
mial juz wyrok za znecanie nad rodzina w zawiasach, ale juz minal

to rycz rycz i jeszcze raz rycz , a jak sie wyryczysz to zaczniesz gadac , dziewczyno przejrzyj na oczy , on was pozabija , albo ciebie albo twoja matke, tego chcesz?! idz jutro na policje i tyle ! innego wyboru nie masz !!

widac wyrok w zawiasach to za mało , a ze mial juz w zawieszeniu i choc mu minal teraz pojdzie siedziec na pewno bez zadnego ale , tylko nie mozesz siedziec cicho !!

Gość zacznij gnidę ...
nagrywać w każdej takiej sytuacji, przyda się nie tylko do sądu ale i przydałoby się trochę oświecić sąsiadów ... niech wiedzą z jakim "świętoszkiem " mają do czynienia - widok ich pogardliwych spojżeń może ostudzi trochę jego porywczość... i nie zwlekaj migusiem na policję błękitna karta powinna być u was już od dawna założona !!! jest ona poważnym argumentem dla sądu ,ponadto gwarantuje dodatkową ochronę ze strony policji . Trzymaj się , nie robiąc nic pogłębiacie tylko skalę terroru ze strony tego psychopaty i niejako dajecie mu przyzwolenie . POWODZENIA !!!

swoją drogą co za pojebane prawo , ze za znecanie dostaje sie smieszny wyrok w zawieszeniu !! co za polityka !!

Gość wrózka aldona
nasyp mu prochów do żarcia usypiających, rozwalniajacych

Gość lololopapappap
ja juz mam dosc a co ma powiedziec mama, ona jest strzepkiem nerwow zadzwonie jutro do dzielnicowego, ale pewnie jakis mlody chlystek

Gość Karamalka
Na tej stronie można zamówić poradniki dla ofiar przemocy www.przemiana.otwarte24.pl Księgarnia Przemiana Literatura Uzależnień Alkoholizm, Współuzależnienie, DDA Hazard, Narkotyki Przemoc w rodzinie Asertywność Psychoterapia