Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aspirator frida

co ile czyscicie fride?

Polecane posty

Gość aspirator frida

po kazdym odciagnieciu czy rzadziej? i czy wygotowujecie tez i zmieniacie filtry?

Gość o jejusssju
no jasne,ze po kazdym wyciagnieciu gilow!no jak rzadziej????? co za pytanie?

Gość ypaypaypaypaypa
Myję pod kranem po każdym użyciu i odkładam do wyschnięcia. Jak katar trwa np. tydzień to po 2/3 dniach wymieniam (często tylko ucinam) filtr. Gdzieś co 3 dni przeleję wrzątkiem - podczas kataru.

Gość szalona wariatka
a ja myje wtedy kiedy jest brudna:)) na pewni\o nie po każdym użyciu! gąbeczki też myje, nie wymieniam nie ucinam, nie wyparzam! każdemu dziecku potrzebna jest niewielka dawka bakterii:P

Gość ja wcale nie myję
a mam już ponad rok

Gość po każdym uzyciu
Przecież tam się katar zbiera, później to zasycha i ciężko domyć no i bakterie w tym żyją. Ale ja nie lubię fridy. Mam wrażenie ze ten filtr nic nie daje i mnie gardło po takim odciąganiu boli. Moze to przewrażliwienie, ale chyba coś w tym jest bo ile razy bym nie używała to łapałam od dziecka infekcje. Katarek jest 100 razy lepszy.

Gość szalona wariatka
a ten "katarek" to naprawde do odkurzacza sie podłacza?????

Gość tak do odkurzacza
ale spokojnie nie ciagnie tak zeby mózg wyssać. Jest na prawdę fajny. Przystawia się pod nosek i po chwili już odciągnięte.Dużo szybciej idzie niż z fridą. Nie wiem jak wasze dzieci, ale u mnie odciąganie kataru to był jeden wielki wrzask.Z katarkiem również bez wrzasków się nie obyło ale było szybciej. Czasem zanim na dobre krzyki się zaczęły to już bylo "po robocie" :)

Gość nie bylam tam, ale bylam w
katarek jest super!!! frida przy nim to badziew...katarek w 3 sekundy wyciaga gile z nosa

Gość nie bylam tam, ale bylam w
moje dziecko samo przynosi katarek zeby jej spiki wyciagnac choc na poczatku tez sie darła:Dale po 2-3 dniach jak zajarzyla ze jej to pomaga to sie usmiecha na jego widok..a ma 1,5 roku!

Gość szalona wariatka
wszłam na ich strone, ale k\jakoś mnie ten katarek przeraża:) może jestem zacofana, ale zostaje przy fridzie, tym bardziej że mały to "lubi" i jest grzeczny:))

Gość tak do odkurzacza
Mnie też przerażał na początku i sprawdzałam na sobie jak to działa, ale jak doszłam do wniosku ze nie jest wcale tak źle jak brzmi "podłączenie do odkurzacza" i potem frida poszła w odstawkę. U mnie największy minus fridy był taki jak juz pisałam ze mnie później łapała infekcja- zaczynalo się bólem gardła. No cóż przecież te filtry z gabeczki nie są w stanie zatrzymać wszystkiego, nie czarujmy się.

Gość hygtfrdtgh
a ja sobie nie wyobrażam np w nocy gdy zajdzie potrzeba włączać odkurzacz żeby dziecku oczyścić nos........

Gość a dlaczego nie?
i tak sie dziecko rozbudza swiatło trzeba zapalic wiec co za problem. ale jak ktos woli mozna fride w nocy a katarek w dzien :P

Gość hygtfrdtgh
nie musze światła włączać żeby nosek dziecku wyczyścić, podobnie jak przebrać je lub zmienić pampersa

Gość buahahahahahhahahahhahhah
idiotka..siedz sobie w ciemnicy:O

Gość a co w tym śmiesznego?
ja też czasem przewijam dzieciaka jak zasika pieluchę w nocy

Gość jupiśśś
proszę was , to chyba konieczność żeby wyczyścić aspirator po każdym odciąganiu katarku, zostawiać gile to obrzydliwe i niehigieniczne

Gość tak tak uzywam
fridy.Zastanawia mnie ile ja sciagam do swojego organizmu zarazkow od dziecka.Syn zarazil sie odemnie, bo bylam przeziebiona gdzies po 3 dniach .Jemu przeszedł prawie katar a ja jeszcze goraczkuje,mam katar i kaszel.Trwa to 1.5 tygodnia.Czy sciagajac katar dziecku tez chorujecie ? Jesli chodzi omycie,to pokazdym sciaganiu.Od czasu do czasu wygotowywuje.Z pewnoscia siedza w srodku zarazki i trzeba je zabic.