Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kashmir86

Za 2,5 miesiąca ślub a moja twarz wygląda okropnie. Co robić?

Polecane posty

Gość kashmir86

Mam trądzik od 10 roku życia, (teraz mam 25), chodziłam do różnych dermatologów ale po jakiś czasie trądzil zawsze wracał więc zaprzestałam wizyty u lekarzy. Mój trądzil nie należy do tych najgorszych, bywa, że przez kilka tygodni wyskoczy mi tylko jedna czy dwie krostki, ale zazwyczaj codziennie coś wygniatam, a najgorsze są zaskórniki i wągry, mam ich pełno. Ale mniejsza z tym. Pewnie za późno się ocknęłam, żeby chociaż do dnia ślubu się troche wyleczyć, bo by to trwało pewnie miesiącami, ale co można zrobić w tak krótkim czasie żeby mnie nie wysyfiło na sam ślub?

Gość teraz sie zastanawiasz?
lepiej zainwestuj w dobry makijaz

A myslalas o tabletkach antykoncepcyjnych? Tez mialam dosc spory tradzik i tabletki wszystko rozwiazaly. Odkad ich uzywam wyskakuja mi pojedyncze krostki przed okresem.

Gość kashmir86
ale po jakim czasie ci sie polepszylo?

idz do dermatologa po tetralysal :P pomaga szybko i skutecznie ;)

antykoncepcja mojej twarzy pomogla blyskawicznie. juz po bodajze 2 tygodniach widzialam roznice. idz tez do dermatologa i kosmetyczki

Gość bertyyyy
idz do lekarza po tetralylsal , do wesel na nim ciagnij , jeszcze mozesz poprosic o zyneryt , taki antybiotyk do smarowani buzi , powinno ci pomoc , do tego ze 2 razy w tyg maseczka z zielonej glinki

Gość ja tabletek anty nie polecam
bralam 8 lat (co roku robilam przerwe 3 mies a czasem nie bralam nawet pol roku) faktycznie cera sie poprawila piersi urosly o rozmiar ale skutki byly katastroflane z namietnej temperamentnej kobiety stalam sie niedotykalska zimna ryba bylo tak zle ze sex byl raz w miesiacu i to z musu tabletki odstawilam wrcilo do normy sex codzien albo co 2 dzien i niestety ale odkad przestalam brac tabletki a nie biore juz rok cera jest okropna milion razy gorsza niz wtedy kiedy jeszcze tabsow nie bralam :(:(

Gość kawsne jablko
Wyprobowalam trzy rozne rodzaje tabletek i nic mi na twarz nie pomoglo, tradzialam mialam do momentu az sie skapowalam, ze mi wypryski robia sie od drozdzy. Moim zdaniem musisz uwazac na to co jesz. Na bank na twoim miejscu zrezygnowalabym z chleba do slubu i zamiast tego jadla makaron czy kasze. dzisiaj w chlebie wlasciwie nawet nie wiadomo co jest. Ja odkad nie jem chleba to nie mam nawet jednego pryszczyka ale oczywiscie nie moge tez pic piwa czy jest roznych wypiekow na drozdzach.

polecam tetracyklinę mi twarz wyleczyła po 2 miesiącach stosowania, i zawsze ją mam gdzieś w zapasie. Teraz biorę ja tylko sporadycznie.. A przez 3 lata niczym innym nie mogłam jej wyleczyć.

Gość miałam to samo
byłam załamana normalnie :( mnie uratowała koleżanka i przysłała mi zestaw próbek Kanebo, ale za nim zaczęłam ich używać wyleczyłam trądzik maścią AKNEMYCIN (genialna!). Nie wiem jakie masz finanse, Kanebo jest super ekskluzywne, ale efekt jest lepszy niż w photoshopie :D nie mogłam uwierzyć, że krem i maseczka potrafią zrobić coś takiego z twarzą! Najlepiej więc zainwestować w próbki, ale najpierw dobra, maść z antybiotykiem. Udanej walki! 🌼

Gość miałam to samo
I nie piszcie jej tu o tabletkach anty, bo się roztyje dziewczyna, a poza tym będzie miała kłopoty z księdzem :P

Gość aaabbbccddd
ja biorę anty od 2 lat i twarz mam idealną, a o tyciu nie mam mowy nawet. Wagę nadal mam taką samą jak wcześniej 59kg na 172cm, żadna woda się we mnie nie zbiera itp. Dobrze dobrane tabletki nie mają jakiś kłopotliwych efektów ubocznych. U mnie jedynym minusem jest to, że jak rozpoczynam nowe opakowanie to przez pierwsze dwa dni jakoś rano mnie mdli, ale dwa dni to nic wielkiego. ja polecam

Roznice widac dosc szybko, ale zgadzam sie z tym libido. Tez mam taki problem ostatnio :/ i zamienilam tabletki na krazek NuvaRing i twarz zaczyna mi sie sypac.. :/ mysle, ze sprobuje tych masci co polecacie a jak nie pomoze to wroce do tablet chociaz do wesela.

mi na wszelkie 'problemy' pomaga zawsze Brevoxyl :) Nie jedz ostrych rzeczy- zwłaszcza musztardy, ostrych sosów itp. po tym tez lubią różne dziadostwa wyskakiwać

Gość Tylko nie tabletki anty
Bralam, bylo ok, piekna cera, wlosy jak marzenie, nigdy wczesniej tak nie blyszczaly i nie ukladaly sie tak swietnie. Ale jak je odstawilam to dopiero sie zaczelo, wypryszczylo mnie niesamowicie i to nie byly takie zwykle pryszcze a glebokie podskorne guzki, bardzo bolesne... Wlosy wypadaly mi garsciami, cud ze nie wylysialam. No i caly cykl mi sie rozregulowal. Musialam sie leczyc, poprawa nastapila dopiero po 2 latach i nadal nie jest idealnie, chociaz minal kolejny rok... A pigulki mialam dobrze dobrane, na podst.badan....

Gość oooochhhh
Jak ja bym chciała żeby mnie było stać na kosmetyki Lancme, Kanebo, Olay itp. I kto mi powie, że pieniądze szczęścia i urody nie dają? 😭

Gość krioterapia
rewelacyjne są zabiegi krioterapii lekarz dermatolog wypisze ci skierowanie i będziesz je robiła za darmo co tydzień do ślubu na pewno będą efekty a prywatnie taki zabieg kosztuje nie więcej niż 10 złotych. Tylko poszukaj w której przychodni mają zabiegi ciekłym azotem. dodatkowo pewnie da ci antybiotyk i maść mi po dwumiesięcznej kuracji zostały tylko niewielkie przebarwienia niewidoczne pod makijażem. wiem co mówię bo jestem pielęgniarką.

Gość sipsi
czy jesteś nerwowa ? może masz podwyższona prolaktynę , poczytaj o tym , jeżeli jesteś nerwus , zażywaj magnez , wycisz się , nie pij alkoholu , nie jedz czekolady

Gość to jej powiedziałaś
"(...) nie pij alkoholu , nie jedz czekolady" - Gdybym sobie tego odmówiła, to w dniu ślubu wyglądałabym jak żywy trup :D