Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina321

Bolące stawy kolanowe - odczyn WAALERA ROSEGO

Polecane posty

Gość Karolina321

Jak w tytule bolą mnie stawy kolanowe najbardziej z rana i zrobiłam sobie badania - czy ktos wie co oznacza odczyn WAALERA ROSEGO?? Wyszedł mi = 40 a podobno dobry wynik to ujemny z tego co wiem to wynik ujemnu jest mniejszy od 8 z góry dzieki

Gość Karolina321
up

Gość carollein
Ja mam podobnie. mój wynik to = 35

Gość Karolina321
lekarz mówi żę nie powinnam robić laski na kolanach :(

Gość zalamanaaaaaaaaaaaaaa
taki wynik moze oznaczac rzs ale nie koniecznie. moze to byc jakies reaktywne zaplenie stawow. mozesz zrobic jeszcze Aso i isc do reumatologa to cie skieruje na anty ccp

Gość rzs-ka
koniecznie zrób sobie sama badanie accp i nie czekaj na wizytę. Koszt takiego badania to 80 zł, ale jeżeli masz poranne bolesnośyci to ja bym prędko poleciała na badania na Twoim miejscu bo to rzeczywiście może być , choć przy rzs to zazwyczaj są bóle w drobnych stawach dłoni i stóp. Wiem o tym bo sama cierpię na ta chorobę i u mnie właśnie tak było, że przez kilka miesięcy towarzyszył mi rano ten trudny do zdiagnozowania ból i sztywność poranna, poczytałam w necie i sama zrobiłam sobie te badania i accp wyszło mi powyżej 200 gdzie norma nie przekracza 5 :(. Reumatolog jednoznacznie stwierdziła rzs. Nie czekaj na nic i nie żałuj kasy tylko leć szybko na badania a później jak najszybciej do dobrego reumatologa. Najważniejsze by jak najszybciej zacząć leczenie jeżeli już coś Tobie dolega. Powodzenia!!

Gość rzt a może nie
Cześć wszystkim. Podobnie jak autorka miałem odczyn cos koło 30. Okazało się że miałem jakieś zapalenie stawów i po zakończeniu leczenia lekami wszystko ucichło. Pozdrawiam i zyczę zdrowia.

Stavin jest dobrym suplementem na stawy, przyjmuje go mój znajomy który jest zapalonym biegaczem i ma bardzo obciążone stawy kolanowe

Gość gość
Szanowni Państwo, Stawy to organ, który przez całe życie zmaga się z dużymi obciążeniami. Powierzchnie stawowe kości pokryte są chrząstką szklistą, która z czasem wyciera się, co prowadzi do powstania zmian zwyrodnieniowych. Uszkodzenia stawów są właściwie nieodwracalne, ale istnieje wiele metod, które pomagają leczyć objawy choroby i uśmierzać ból. Zdrowy tryb życia, zmiana nawyków żywieniowych, środki farmakologiczne oraz unikanie pozycji sprawiających ból to jedne ze sposobów walki z chorobą. Coraz popularniejsze staje się jednak leczenie naturalnymi metodami, na przykład za pomocą światła. Naświetlanie dłoni, nadgarstków, ramion, bioder czy kręgosłupa przynosi ulgę miejscowo oraz poprawia ogólne samopoczucie. Terapię leczenia światłem można z powodzeniem stosować w domu, na przykład za pomocą aparatu, jakim jest BioHarmonizer Fotonowy. Może być on wykorzystywany przy leczeniu bólu o różnym podłożu, a także stanów zapalnych. Opinie pacjentów potwierdzają jego skuteczność w tego typu terapiach. Innym rozwiązaniem są też zabiegi z użyciem kwasu hialuronowego, lasera lub krioterapia. BIO-MEDEX

Gość gość
czesc ja mam wynik waaler-rose ujemny a wynik RF-ilosciowy 9.0 sa to dobre wyniki lub nie kto wie?