Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieskaaaa

pierś z kurczaka

Polecane posty

mam zamiar trochę zdrowiej zacząć sie odzywiac i przy okazji zrzucić trochę na wadze, przerzucic sie na gotowane mięso i ryby. dzis chcę ugotować pierć z kurczaka ewentuaknie potem ją podpiec trochę w piekarniku. I nie wiem ile gotować taką pierś. może macie tez jakies pomysły jak przyządzic aby nie była sucha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to na urodziny?
ja robię w parowarze - ok 10 minut, a jeśli przekroję na dwa cienkie plastry to nawet krócej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam przepis na zajebista kurza piers tyle mze ona smazona musi byc w glebokim oleju a to kaloryczne troszki :D ale jak chcesz dam przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bez bicia sie przyznaje ze nie :D nie gotowalam nigdy :D ja wole tresciwe dania odchudzanie to dla mnie abstrakcja na parze ugotuj moze jakies 30 minut kuźwa nie wiem :D do tego kartofelki z wody salata zielona lub pomidor z cebulka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez wole treściwe dania ale mus to mus. pogotuję z 20 minut i sprawdze czy dobra. tak poza tym to wydaje mi sie,że bedzie bez samku ,nie wiem co by zrobic aby to jakoś samokowało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
posluchaj rady kaci bo ta madra rada chyba :D rzuc w diably to cale odchudzanie no chyba ze masz 154 i wazysz 150 kg kij to daje katujesz sie a licho z tego masz a we snie pojawiaja sie fryty hamburgery skrzydelka kfc chipsy ciasta i cale to pieronstwo ktore jest cholernie smaczne i zabojczo kaloryczne jedz mniej a czesciej nie rab calego schsboszczaka na obiad a pol a najlepiej to jakis aerobic basen jogging gwarantuje ze beda lepsze efekty niz katowanie sie dietami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tam bym tego nie tknela pewnie bez smaku bedzie no ale sie nie znam ja gotuje jak lubie ostro na masle tluszczu moz zrob tak piers cienko roznbij pokroj na paski usmaz na oliwie z oliwek przypraw jak lubisz do tego pomidory z mozarella i tost

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja uwielbiam np pieczywo chrupkie z wazy z poledwica sopocka na to ogorek zielony albo chrupki chlebek salata zielona ser zolty jajo na twardo kropla no ok lycha majonezu lub keczupu grzanki z serem i maslem czosnkowym na potege wcinam teraz wiosna idzie wstan 30 minut wczesniej wskocz w adidaski i lup jogging wez kumpele.siore.brata mame psa lub kota dowolne zakresl smignij na basen a co :D aqua aeorobic czyni cuda kregoslup wzmacnia i inne tego typu pierdoly sprobuj nordic walking jeja ja bym chciala przytyc nedzne kilo a tu lipa juz nie wiem co w siebie wmuszac wlasnie rabie skrzydla z kfc :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię w parowarze
A masz patelnię teflonową, a najlepiej grillową? Bo może lepiej jednak będzie przekroić pierś na cienkie płaty i rozbić delikatnie, posmarować oliwą z dodatkiem ulubionych przypraw i usmażyć szybko z tą minimalną ilością tłuszczu na patelni teflonowej albo grilowej? Myślę, że smaczniejsze będzie, a jak tylko posmarujesz oliwą to nie będzie takie tłuste jak smażone w tłuszczu. Jak planujesz zdrowo się odżywiać to polecam zainwestować w parowar i grilową patelnię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość montessori srori
tylko nie kupuj teflonu!!! podgrzany teflon emituje bardzo trujace substancje. Ciekawostka? postaw patelnie teflonowa na gazie i jak masz kanarka hehe postaw jego klatke w kuchni gdzies na blacie i wiesz co sie stanie? ptak zdechnie. Udowodnione naukowo. Omijajcie teflon z daleka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie gotuj wcale, tyko od razu upiecz w piekarniku. jak bedziesz gotowac, to wygotujesz smak. przypraw piers sola, pieprzem i ziolami, natrzyj oliwa i upiecz w naczyniu zaroodpornym lub w folii. wtedy nie bedzie sucha. ok 25 min. powinno wystarczyc w wysokiej temeraturze. musisz raz sprobowac, zobaczyc co z tego wyjdzie i na podstawie tego doswiadczenia robic ew. udoskonalenia :) dla lepszego smaku mozesz wlozyc na kilka godzin do jakiejs marynaty. nie gotuj piersi w wodzie, bo wygotujesz smak :) jak chcesz sie przerzucic na zdrowe jedzenie, od ktorego sie nie tyje, unikaj jak mozesz bialego pieczywa, klusek, ziemniakow, a jedz jak najwiecej warzyw i owocow, oraz koniecznie duzo bialka, zeby nie byc glodnym. czyli chudy nabial, duzo ryb, jaja, kurze piersi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mogę zaproponować pierś z kurczaka ,którą robiłam kiedyś mężowi jak miał dietę żołądkową :) Masz zwykłą surową pierś nacinasz w niej kieszeń i wciskach plasterki czosnku ,odrobinę ziół prowansalskich i troszkę pieprzu i soli(ja dawałam sól morską ledwo trzy ziarna ) ,zawijasz taką pierś w folii aluminiowej jak pakunek i wkładasz do nagrzanego piekarnika na ok .15 minut . Mięsko się ugotuje we własnych sokach a aromat bajka .Jest delikatne ,wilgotne i pyszne . Mój mąż preferuje gęste sosy ,smażenie itp itd ,ale ta pierś podbiła jego serducho i podniebienie :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie byla taka zła. pogotowałam z 15 minut w wodzie z włoszczyzna, solą ,przyprawkami. natarłam potem czosnkiem ziołami i do piekarnika na chwilke doslownie. Do tego marchew i brokuły. kaciaa ja tez uwielbiam jeść podobnie jak ty. uwielbiam gotować i zawsze robiłam to tak jak lubię czyt. tłusto i kalorycznie:D:D:D wiem,że mozna tez robic dobre jedzenie zdrowe ale jak X lat gotowalo sie tak jak ja to nie jest latwo sie przerzucić. niestety do wiosny to jeszcze u mnie daleko. jestem w norwegii i mam sniegu po kolana:D:D:D nie mam za bardzo czasu na aerobik czy siłownię ale zaczynam od dzis jeżdzić na rowerku stacjonarnym . kaciaa nie mam zamiaru sie katować i chyba faktycznie będę jadła mniej niż zazwyczaj i czasami jakaś rybka gotowana czy pieczona. od sierpnia przytyłam prawie 7 kilko i źle się z tym czuję.zazdroszczę ci,ze waga tak ci sie trzyma u mnie niestety wystarczy,że trochę sobie pofolguję i od razu tyję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale przecież gotowane piersi
z kurczaka są pyszne :) Jak mi się nie chce nic wymyślać to sobie ugotuję takiego cycka w wodzie lub na parze i jem z ziemniakami i warzywami. Pierś z kurczaka gotuję 15minut. Czasami też jak ugotuje to pokroje w kostke i mieszam z ugotowanym ryzem i warzywami na patelnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niebieskaa zazdroszcze Norwegii Mam prosbe moglabys do mnie na maila napisac mam prosbe kacia284@wp.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość białe mięso jak schab drób
nie wolno gotowac dłuzej niz 5 min !!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość białe mięso jak schab drób
Ja od daawna jem gotowane mięso i robie je tak : Biore np 1,5 kg schabu ...robie zalewe: 2,5 litra wody do garnka,do tego daje 2 łyżki majonezu,2 łyżki cukru,łyzeczka pieprzu ziołowego i łyżeczka prawdziwego, 5 ząbków czosnku, no i zioła jakie tylko ci sie zamarzą i jakie lubisz ...mieszam to wszystko i wkładam mięso schab własnie albo łopatkę albo karkówke albo pierś indyczą lub drobiowa ....zagotuje sie i uwaga !!!! GOTUJE 5 MINUT DOKŁADNIE ....potem zdejmuje z ognia i studze najlepiej cały dzień ...trzymam mieso w zalewie oczywiście .Potem znowu na ogiń i znowu gotuje 5 min i po drugim ostygnięciu dopiero jest dobre do jedzenia! pychotaaaaaaa! Musi byc w zalewie i stygnąć razem bo musi przejść przyprawami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość białe mięso jak schab drób
aaaa i do zalewy jeszcze ok pół szklanki soli ! zapomniałam a to ważne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×