Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darunia aa

pierwsza praca- jaka, co polecacie?

Polecane posty

Gość darunia aa

sklepy-markety, sieciowki odziezowe,banki,call centre? gdzie pracowaliscie, ile placili jak atomosfera i traktowanie pracownikow przez przelozonych? generalnie interesuje mnie wszystko co zwiazane ze sprzedaza, dla osoby bez doswiadczenia.

Gość AleOcoChodzi?
Nie ma w tym kraju pracy dla ludzi bez doświadczenia!!!

Gość klapekZnogi2244
Zaczynasz od promocji w supermarketach;) później spróbuj na kasie. Następnie w dziale sprzedaży w jakiejś firmie.

Gość czar na ja
ja mialam w sklepie praktyki bo chodzilam do szkoly handlowej, potem tam pracowalam na czarno, pozniej pracowalam w Mc Donaldzie i byly kolejne firmy gdzie nabieralam doswiadczenia zawodowego.

Gość kkkiiikkkaaa
ja zaczynałam w butiku odzieżowym i było ok. pracowałam tez w call center i wytrzymałam troche ponad miesiąc. Straszna harówa i wyzysk, nikomu nie zycze takiej pracy. Markety to ponoć porażka, tez wyzysk i wszyscy patrzą na ciebie z góry. A do banku trzeba mieć wykształcenie ekonomiczne lub pokrewne. Jak masz takie i masz okazję pracowac w banku to uderzaj śmiało. Praca też nie rewelacyjna, bo polega głównie na obsłudze klienta i wciskaniu kredytów, ale za to nabierasz doświadczenia i lepiej to wygląda w cv niż praca sprzedawcy.

ja zaczynałem w magazynie papierniczym, pozniej zakladalem rolety, nastepnie trafilem na staz do salonu samochodowego pozniej do sklepu meglowego a obecnie pracuje w sklepie z multimediami:D

Gość do buzi i w cipkę
praca w burdelu :)

Gość Pilocikk
Hm... Może lodziarnia? Mówie na swoim przykładzie. Ja się zgłosiłam na sprzedawczynie lodów w Limoni,bo akurat szukali. Takie prace w "budkach" są proste,dla młodych ludzi dobre,bo można sobie zarobić wcale nie najgorzej.

Gość emilia58
Limoni znam. Bardzo dobre miejsce na pierwszą pracę. Wszystko zgodnie z umową, wypłaty w terminie. Praca jak praca, wiadomo w sezonie letnim ruch jest duży .

Gość gość
Warto przede wszystkim pamiętać o tym, że pierwsza praca nie musi być fizyczną. Jeżeli nie ma się żadnego doświadczenia, ani studiów kierunkowych, to dobrze jest poszukać pracy, jako przedstawiciel handlowy. Ostatnio przeglądając internet natrafiłam na ogłoszenie pracy w salonie samochodowym. Zamieszczam link poniżej: http://www.praca-dealerbmw.pl/home/stanowiska-dealer-bmw/doradca-ds-sprzedazy-czesci-i-akcesoriow/ Warto poprzeglądać ogólnie strony różnych firm, a także portale ogłoszeniowe takie, jak olx czy pracuj, aby znaleźć coś ciekawego dla siebie.