Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kliksa placze

nieprawidlowosci w cytologii

Polecane posty

Gość kliksa placze

ktos mi bliski byl niedawno na cytologii i sa wykazane jakies nieprawidlowosci. Ta osoba poszla do lekarza na cale badania (usg itd) ale wszystko miala czyste, zadnych oznak raka. Lekarka powiedziala ze jesli juz cos jest to moga byc zmiany w szyjce i ze nie ma tego duzo i w najwyzej beda operowac zeby to wyciac. Prosze Was czy ktos mial stycznosc z podobnym przypadkiem? Ja sie ciesze iz to wszystko zostalo wykryte wczesnie i mowie jej ze nie ma sie co martwic, bo rak wykryty wczesnie jest 100% wyleczalny Prosze o jakies opinie, pomoc, bo z jednej storny ciesze sie i Bogu dziekuje ze nic nie ma na narzadach a z drugiej strony wiadomo, czlowiek sie boi

Gość kliksa placze
up up

Gość kliksa placze
szkoda ze nikt nic nie napisal:(

No to tylko się cieszyć, że tak szybko wykryte i wyleczalne.

Gość ONA ODPOWIADA
Zbyt mało napisałaś..jakieś nieprawidłowości ..?? ciężko odpowiedzieć jak nie do końca się wie na jaki temat :)

Gość ONA ODPOWIADA
Aby ocenić szyjkę macicy można zrobić np.kolposkopię lub laparoskopię.

Gość anka;)
jaj musiałam 2 razy robić cytologię, najpierw wyszło, że miałam jakiś b intensywny stan zapalny, jakies bakterie, obraz był nieczytelny, nie można było określić grupy, strachu się najadłam ;/ potem kazali mi powtórzyc badanie i wszysko było oki, głowa do góry :)

Gość kliksa placze
szyjka i narzady sa czyste, nie ma niczego widocznego, jesli juz cos jest to w srodku szyjki.. sama nie wiem do konca jaka to nieorawidlowosc, czekamy na wyniki z wycinka