Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasyczna18

strój klasyczny w młodym wieku

Polecane posty

Gość klasyczna18

Hej mam 18 lat i zastanawiam sie nad tym czy ubierajac sie elegancko i klasycznie na co dzien postarzam sie ?? podoniez tez mam dojzale rysy twarzy .... czyto swiadczy o tym ze szyciej sie zesarzeje i w wieku 30 bede wygladac na 40 ?? prosze o szybka odpowiedz :) dziekuje

Gość annnkinin
Nie sądzę :) Mnie tak od 15 roku życia dawano więcej lat niż miałam, jak miałam Twoje 18 to mnie oceniano na 4-5 więcej. A teraz mam 35 i wyglądam na mniej. Czary abo co ;)

To czy postarzasz się swoim ubiorem nie ma wpływu na to jak szybko się zestarzejesz. Pomyśl to tylko ciuchy możesz je zdjąć i zmienić. Wiek zazwyczaj zdradza skóra. Owszem w przedziale nastolatka młoda kobieta rysy twarzy mogą dużo zmienić. Ja mimo swoich 25 z dziecięca buzia nadal jestem pytana o dowód. Jednak z każdym rokiem coraz rzadziej. Dziecięce rysy pozwalają zachować na dłużej młodość ale w druga stronę to nie działa. O ile nie dojdzie do tego zniszczona skóra. Są kobiety zniszczone nałogami, stresem, złymi kosmetykami, dietą. Np. dziewczyny nadużywające solarium za 10 lat mogą mieć bardzo duży problem z swoją cera. Jeśli twoja skóra będzie w dobrej kondycji "dojrzałe" rysy twarzy nie postarza cie w przyszłości. Co do postarzania się ubiorem hmmm zależy co masz na myśli pisząc klasycznie. Mam znajomą która mimo młodego wieku i fajnej figury wiecznie ubiera się na czarno w garsonki, sztywne spódnice i marynarki. I owszem wygląda na lat 30. Wiec prawdopodobnie dodajesz sobie lat. Twój styl twoja sprawa znam wile kobiet które w młodym wieku miały fiusia na punkcie szpilek i eleganckich sukienek a teraz ubierają się kolorowo i nieobowiązująco. Każdy ma swoje okresy fascynacji jakimś stylem. Możesz przy nim zostać a możesz za kilka lat go odmienić. Do 30 masz jeszcze daleko na tyle aby się tym nie przejmować. Noś co ci się podoba i w czym dobrze się czujesz.

Gość klasyczna18
Nie chodziło mi o gadsonki w stylu pan z sekretariatu. Podoba mi się styl ANGELINA JOLIE i taki też preferuje. Co wy na to?

Gość klasyczna18
Oczywiście że nie ale jak cię widzą tak cię piszą ;)

klasyczna18 -> dlatego napisałam że zależy co masz na myśli pisząc klasykę:) każdy postrzega to inaczej. Tak jak napisałam prawdopodobnie się postarzasz. W twoim wieku dziewczyny noszą zazwyczaj coś innego więc naturalnie zostajesz zakwalifikowana do starszych. Postrzegamy świat przez jakieś standardy i kojarzymy odpowiednio więc klasyczny strój kojarzy nam się z kimś starszym dlatego dodajesz sobie lat. w tym wieku możesz sobie na to pozwolić. Co innego wyglądać na 23-latkę mając 18 lat, co innego 30-latkę mając 25 a jeszcze co innego na 40-latkę mając 35. Jeśli chcesz aby stroje bardzie odpowiadały twojemu wiekowi dodaj ciekawe szalone dodatki i w ten sposób pozostaniesz przy fasonach które lubi a zarazem się nie postarzysz. To nie dział tak że w wieku 18 lat coś cię postarza to w wieku 25 lat tez będzie. Pomyśl ołówkowa spódnica i koszula postarzy gdy ubierze ją nastolatka w pewnym wieku nic nie zmieni a powiedzmy 50- latkę odmłodzi. Jeśli ci się podoba tak chcesz wyglądać to śmiało jeśli ci to nie odpowiada to wtedy musisz się zastanowić nad zmianą. Bez sensu nosić ciuchy których nie luby ale ty przecież lubisz swoje prawda? Wiec chyba wszytko jest w jak najlepszym porządku? Tylko daj sobie czasem trochę luzu bo nic nie robi gorzej niż zamknięcie w swojej bezpieczniej strefie ubierania. Jesteś młoda eksperymentuj później może nie być już takich okazji:)

Gość odzież skórzana byłaby
najlepsze, kup sobie skórzane spodnie + kurtke i bedzie OK