Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi coś doradzi

co najlepsze na mocny ból gardła

Polecane posty

Gość kto mi coś doradzi

please doradźcie....bo nie chcę brać antybiotyków, goraczki już nie mam ale gardło zajebiście boli:/

Gość izabelcia1979
dobrze jest płukać solą ale lepszy jest chyba tantum verde,no i może pyralginkę lyknij bo działa przeciwzapalnie

Jeżlei to przez mikroby to powinien pomóc nadtlenek wodoru:classic_cool:.Jak to przez nowotwór raczej też ale to już większe dawki i dłużej:O.Do tego w przypadku nowotworów lepiej zastosować inne ,mniej nieprzyjemnie i chyba bardziej skuteczne metody-l askorbinian potasowy i siemię lub olej lniany:classic_cool:.

Gość orkidee
dokladnie, wg mnie najlepiej dziala przeplukanie woda utleniona 3% nr2 plukanie woda z sola nr 3 zjesc lyzeczke wasabi ( potrzymac troche w gardle ) nr 4 ssanie plasterkow cytryny nr 5 ssanie oleju- ostatnie 2 sposoby dzialaja ale po dluzszym czasie woda utleniona od razu stawia "na nogi"

Gość izabelcia1979
słyszałam że do ssania tabletki są szkodliwe gdy boli garddło,lepiej już coś łyknąać przeciwbólowego niż ssać-ale ile jest w tym prawdy?

Gość wroc84
Chlorchinaldin, Herbitussin kaszel + gardło, Cholinex. Jak nic nie pomaga, poprosić lekarza o wysmarowanie gardła gencjaną, chyba, że umiesz sama.

Gość mnie pomaga
żucie pora, oddzielasz 1 listek najlepiej z tej żółto - zielonej części, myjesz i zujesz, działa jak nic innego.

Gość chochliczek11
ja jestem za wodą z solą, mnie zawsze pomaga na ból gardła. A też słyszałam że niektóre tabletki do ssania to sam cukier i nie pomagają ;/ Ale jeszcze nie słyszałam, żeby brać przeciwbóle na gardło, może wypróbuję :)