Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lll kaja lll

Kto stosował plastry na opryszczkę Compeed???

Polecane posty

Gość gość
Stosuję pierwszy raz. nie wiem jak zadziała, ale to że można z nimi pić i jeść to guzik prawda. za jednym zamachem poszły trzy, bo tak właśnie się kleją. teraz minęła godzina i trzeci też się nie trzyma. porażka.

Gość ciachciach22
Też stosowałam i niestety u mnie trzymały się aż za dobrze i był problem przy ich odklejaniu, bo bolało. Teraz wolę stosować przez kilka dni heviran w tabletkach, bo przyspiesza gojenie pęcherzyków. A jak wezmę go odpowiednio wcześnie to nawet się w pełni nie wybudują.

Gość Sylwia

Nałożyłam plaster na opryszczkę zaraz po przebudzeniu, bo poczułam, że mam jakby malutkiego pryszcza i w razie W, nakleilam plaster, że może to opryszczka wyrośnie(?)

Nakleilam, cały dzień zmieniając plastry, a późnym popołudniem urosła mega opryszczka. Te plastry to badziew. Opryszczka się jakby pompuje, bo nie ma ujścia i warga wygląda jakby po powiększeniu kwasem hialuronowym deformując usta. Skóra nie oddycha, nie ma się jak wydostać ropa z tej opryszczki. W taki sposób kawałkiem folii można zaszkodzić, a nie załagodzić.

Wystarczy, że trochę śliny dostanie się pod spód i plaster zaczyna odstawać.

Na noc lepiej zdjsc, za dnia, przykleić i zatuszować fluidem, żeby z czasem strupów nie było widać.