Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria85

wlosy, elektryzowanie sie, pomocy

Polecane posty

Gość daria85

Jak radzicie sobie z elektryzowaniem się włosów? Jak się go pozbyć? Moje włosy elektryzują się strasznie, nie mogę ich dotknąć bo zaraz się elektryzują a nie chcę chodzić cały czas w kucyku. Używam szamponu timotei i odżywki nawilżającej hbm (jakaś nowość w sklepie ), praktycznie codziennie je prostuje, włosy ma lekko za ramiona. Wcześniej nie miałam takiego problemu lecz teraz jest on nie do zniesienia. Któraś miała taki problem? Jak sobie z nim poradziłyście?

Gość fewegqw
Mam to tylko zimą, nie wiem czemu. Prostownica może bardziej nasilać ten problem. Ja używam szamponu i odzywki l'oreal elseve color vive. Odżywka musi być jak najbardziej tłusta, i nie należy jej bardzo dokłądnie spłukiwać, tylko tyle żeby nie było piany. Włosy są gładkie i w dniu mycia się nie elektryzują. Na drugi dzień niestety problem powraca, ale nie jest bardzo nasilony. Na trzeci dzień znowu myję włosy bo się szybko przetłuszczają od tłustej odżywki.

slyszalam ze trzeba plukac ubrania w plynach typu lenor itp, bo to od pocierania tak sie dzieje...