Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pierdziu ...

40 tc, a porodu nie widac :-(

Polecane posty

Gość ja pierdziu ...

Czy "czuje się" wcześniej, że zacznie się niedługo? Ja nic nie czuje! :-( Ruchy są nieco inne - bardziej leniwe, ale to akurat ma każda, której maleństwo ma bardzo mało miejsca.

Ja nie miałam żadnych objawów...no może trochę brzuch pobolał jak na okres ze 3 razy i byłam zmęczona (ale to już chyba każda w 9msc) aż tu nagle pewnego wieczoru odeszły mi wody :)

Gość przeterminowana
Ja też czekam... Skurcze mi się zdarzają, bóle jak na okres też, ale nic się nie "rozkręca". Jestem prawie tydzień po terminie.

Gość tak moze zrob
tydzien po terminie powinnas byc w szpitalu!!! Co wy kobiety - a potem dzieci nie dotlenioe

Gość przeterminowana
Tak może zrob - byłam w szpitalu 1 dzień po terminie, wypisano mnie tego samego dnia. Kolejną wizytę kontrolną mam jutro. I to nie ja decyduję, czy zostaję w szpitalu, czy nie, tylko dyżurujący wtedy lekarz ;).

Gość mamachichi
ja urodziłam 2tyg po terminie, od terminu byłam w szpitalu, myślałam, że jajo zniosę, te czekanie jest okropne

Gość za kilka dni
tez czekam termin mam na 19.02 ale juz bym chciala rodzic

Gość za kilka dni
u mnie to wogole nie ma zadnych oznak inne laski mowia o skurczach zwiasujacych na kilka dni czy tygodni przed porodem a u mnie nic mieszkam na angli i tu po terminie trzymaja do 16 dni :( wiec prosze nie straszyc ze dzieci nie dotlenione bo mnie tu nikt do szpitala nie przyjmie nawet po terminie

ja przenosiłam ciąże 11dni, a byłoby pewnie i dłużej, gdybym nie wypiła oleju rycynowego. Przeczyściło mnielekko i dostałam skurczy.

Gość za kilka dni
seks, sprzatanie itp... nie dzialaja wiec lepiej lezec i czekac niz sprzatac i sie poniewierac...

Gość za kilka dni
ja niczego na przeczyszczenie nie wezme bo mam hemorojdy ktore jakos lekko udalo mi sie podleczyc ale jak mnie zacznie czyscic to napewno dziadostwo znow wylezie

Gość za kilka dni
a jak to sie pije ten olej rycynowy bo takich jak ja na innym forum jest 10 i juz wszystkie mamy dosc Ja gdyby nie ta dolegliwosc to bym tez sie napila. Od trzech dni bzykam sie z mezem zeby tylko przyspieszyc i nic inna kolezanka weszla na piechote na 10 pietro wierzowca i tez nic

po prostu-golnąć sobie dużą łyżkę oleju, niektórzy doradzają dwie, ale mnie jedna wystarczyła. Przeczyściło mnie bardzo łagodnie po paru godzinach, ale to indywidualna sprawa, może pogonić ostro i szybko:) Potem poczułam skurcze i poszło...:) To bardzo stara metoda na wywołanie porodu. Olej trzeba połknąć szybko bo to średnie smakowo doznanie:)

Gość kika36
Ja też nie miałam żadnych oznak, zero skurczów, czy jakiegokolwiek pobolewania, nie odeszły mi wody ani czop, nic. Po prostu dzień po terminie zaczęły się skurcze i pojechałam na porodówkę.

Gość u mnie tez nic
juz taka zla chodze ze szkoda gadac, normalnie zyc mi sie nie chce:( W domu wszystko przygotowane a maluszek sie nie spieszy Jak na siebie patrze to chce mi sie zygac Mam dosyc tego wielkiego brzuchola Nie moge sie ruszac:(zginac ,spac itd Czop mi schodzi juz od tyg lekko zabarwiony na brazowo Brzuch tez codziennie boli ale nic sie nie rozkreca Jutro ide na ktg i znowu nie pokaze zadnych skorczy:( moglabym tak narzekac cala noc wiec lepiej uciekam

Gość Nataliaa20
ja mam na 4 marca i modle sie zeby wytrzymac bo remont kuchni i lazienki mam... wszystko mam w pyle i tynku... ;( marze zeby zdazyc posprzatac, zadbac jeszcze o siebie i wszystko przygotowac a pooootem to juz moge sobie czekac ;)

Gość przeterminowana
u mnie tez nic - widzę, ze jesteśmy w tej samej sytuacji, ja też jutro na ktg muszę jechać... Z tym że u mnie skurcze są, tylko się nie rozkręcają. A szyjka całkowicie zamknięta :(

u mnie tez nic ale widze ze niektore z was maja to szczescie i na ktg jada a ja...nic, dopiero we wtorek masaz a jak nie pomoze wywolywanie 28lutego.ja mialam badanie 4 tyg temu szyjka 1cm i male rozwarcie jak teraz jest nie mam pojecia i pewnie sie nie dowiem (uk) a maly od kilku dni bardzo leniwy, bole jak na okres i to na tyle.

Gość u mnie tez nic
u mnie rozwarcie na 2 cm a poza tym nic:( zadnych skorczy czy boli No chyba ze maly sie przeciaga:)

sex sex sex...........ja po 2 dniach urodziłam, a nic wczesniej się nie działo

Gość u mnie tez nic
daj spokoj ja o sexie to nawet nie mysle Nie wyobrazam sobie zeby maz sie za mnie teraz bral;) to jak ruchac slonia ktory ledwo zyje:) zreszta jak mnie chiciaz dotknie to mam ochote go zagryzc Od tyg schodzi mi czop Nie mogl zejsc raz a pozadnie tylko tak kapie Ciekawe cos sie dowiem na KTG Pewnie nic jak zwylke Trzymajcie sie W koncu przeciez musimy urodzic:)