Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 34

trudności z poczęciem drugiego dziecka

Polecane posty

Witam - mam jednego 9-letniego synka, troje Aniołków i chciałabym znowu być mamą tu na ziemi. Chciałabym poznać kobiety, które też w życiu nie mają łatwo, abyśmy się wspierały w drodze po nasze małe Szczęście.

Gość a jak dlugo sie juz
starasz czasem juz tak jest ze jak sie ma jedno to ciezko z drugim nikt nie powedzial ze bedzie łątwo:/tak jak za pierwszym razem

Córeczkę straciłam w tamtym roku w lipcu. Staram się dwa miesiące dopiero. Ale nie w tym problem . problem jest w tym , że nie mogę donosić ciąży.Mam za sobą trzy poronienia. ( zaśniad, 7 tydzień poronienie samoistne, 14 tydzień - obumarcie płodu) Nikt nie wie dlaczego. Robiłam badania i nic się nie dowiedziałam... Boję się że to się powtórzy..

zaśniad miałam prze pierwszą ciążą. Urodziłam synka . W tamtym roku dopiero przeszłam poronienie samoistne, oraz obumarcie płodu

współczuję. Też bym miała stracha. Ja miałam pierwsze poronienie, potem urodziłam dwójkę

gosia ja o pierwsze dziecko starałam sie dwa lata o drugie 7 miesiecy teraz juz 3 miesiąc starań i też nic jestem zdrowa mąż tez nie ma na to reguły tylko porostu iść do jakiegoś innego lekarza i sie dowiedzieć co jest 5 bo tak bez przyczyny kochana nic sie nie dzieje zawsze cos jest :(

Hejka Ada - znamy się z innego Topiku :) Odwiedziłam już trzech ginów i generalnie nie dopatrują się żadnych nieprawidłowości. Twierdzą, że mam zdrowe dziecko, badania OK więc wszystko jest ok. A tak po prostu czasem się zdarza, że trafiają się słabsze komórki. Tylko, że to tłumaczenie mi nie wystarca. Nie chcę przeżyć tego ponownie. O tyle o ile, tamte ciąże nie były zaawansowane, i nie miałam okazji przyzwyczaić się do myśli, że faktycznie zostanę mamą O tyle utratę Natalci bardzo przeżyłam..... Tym bardziej że widziałam ją kilkakrotnie na USG jak mi machała rączkami i nóżkami.... To było już konkretne dziecko, a nie zlepek komórek

Gość mama222
Gosiu, mogę spytać jakie badania już robiłaś? I czy liczba w Twoim nicku to Twój wiek?

gosia wiem to nie jest łatwe musisz wieżyc ze sie uda wiara czyni cuda ❤️

mama222 - liczba to aktualny jeszcze wiek, choć rocznikowo to już nie bardzo:) robiłam hormony tarczycy, przysadki, wszystkie choroby odzwierzęce, chlamydie, itp, poziom hormonów kobiecych, miałam monitoring cyklu - czy o czasie jest jajeczkowanie (w sumie nie wiem dokładnie po co, bo generalnie nie miałam nigdy problemów z zajściem w ciążę - za pierwszym bądź max 3 razem udawało się, problem jak pisałam mam z donoszeniem),. JUż jak byłam w ciąży to oczywiście zwolnienie, leżenie, bo zawsze plamienia były, ale mam uszkodzoną szyjkę po pierwszym zabiegu i wykonaną przez to konizację .... - więc niby to też możliwe. I oczywiście duphaston od początku niemalże... Płód też wizualnie nie miał wad - jak powiedział lekarz. Zastanawiam się, czy problem nie polegał na tym, że po ostatnim poronieniu za szybko zdecydowałam się na ciążę. Zaszłam w drugim cyklu. Tylko że to poronienie było samoistne i nie czyszczono mnie....Nie wiem. już sama ...

Kurcze kolejny cykl i nic :( Mam doła....Postanowiliśmy z M, że chyba trzeba będzie odpuścić, nie można żyć w takim napięciu od jednego cyklu do drugiego. W lipcu jedziemy nad morze. MOże zmiana klimatu coś da????

Gość gość
Brunet 185 cm, przystojny, zdrowy, gr. krwi: B RhD + , 33l, wykształcony, pomoże bezinteresownie w poczęciu. Gwarantuje pełną dyskrecje i anonimowość. Zainteresowaną panią lub parę z Krakowa lub okolic proszę o kontakt: korser@interia.pl