Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maj 2011 mama pierwszy raz

Młode mamy - ilu osobowe są sale poporodowe w waszych szpitalach?

Polecane posty

U mnie jest kilka 2-osobowych, ale też niestety większe :-/

Gość bez niku,,,,,
u mnie sa sale jednoosobowe niewyobrazam sobie rodzic inaczej

Gość w Krakowie w Rydygierze
byly 1-osobowe i 2-osobowe

Gość mamaciaEmiliii
Ja rodziłam w Pyskowicach ,sale dwuosobowe z łazienką.

Gość 3 godz po porodzie?
4 osobowe za to cały oddzial liczy tylko 3 sale, 3 położne na zmianie, ginekolog i pediatra wiec opieka świetna.

bez niku - nie wyobrażasz sobie inaczej - no tak, każdy by wolał jedynkę, ale niestety, gdy następny szpital z jedynkami jest 90km dalej to niewielki wybór pozostaje gdy juz odejdą wody...

Gość mamamammama26
kraków - przedporodowe i porodowe 1 osobowe - sala mamy z dzieckiem 2 osobowa z łazienka

jedna wielka sala oddzielona zasłonami i każda ma swoje miejsce prywatne tyle, że słychać wszystko dookoła :)

Gość 3 godz po porodzie?
Ja bym nie chciała jedynki. To chyba od charakteru zalezy ale ja bym się zanudziła. Mąż nie moze ze mną 24 na dobę siedzieć bo ma inne obowiazki i co? Dziecko śpi a ty nawet do kogo buzi otworzyc nie masz? Na wielosobowych jest chyba raźniej. Zawsze sobie z kimś porozmawiasz, jak ktoś ma wieksze doswiadczenie to coś podpowie, pokaże. Ale ja to ja. Jetsem raczej towarzyską osobą i mnie akurat cieszyła obecność innych mam czy tam przyszłysz mam jak to była patologia ciazy i z każda z nich się fajnie dogadywałam, a z niektórymi kontakt utrzymuje cały czas.

może i masz rację :). Cały czas staram się do tego optymistycznie podchodzić, ale porodu i tych kilku dni w szpitalu boje się jak cholera :) Muszę się dowiedzieć jak jest u nas z odwiedzinami, bo wolałabym żeby nawet z mojej rodziny nikt się po tej sali jednak nie kręcił. O obcych nie wspominając ;0

Gość no nie żartujcie!!!!!!!!!!!
Taż to wstyd, jak bym powiedziała znajomym ze w polsce tak sie rodzi to by chyba na mózgi popadali, ja rodziłam sama na porodówce tylko z położną, sale poporodowe tylko jedynki, z sofami dla mężów, jedzenie dla mnie i dla męża, każda sala z Wc i prysznicem. Kuzwa kiedy w tej Polsce sie coś zmieni. Przy każdym szpitalu hotelik, dla mam po porodzie, tych co sie boją jeszcze wrócić do domu, w hoteliku, psycholog, położne laktacyjne, stołówki i to wszystko za free. Jak mi mama powiedziała w jakich warunkach rodziła to mi jej żal, trzy baby na raz oddzielone parawanikiem, Tesknie za polska, ale nie mogłabym tam żyć juz teraz. No chyba ze stac by mnie było na prywtna opieke. A tam gdzie mieszkam to wszystko jest za darmo dla każdej rodzącej!

no nie zartujcie, autorka pyta o sale poporodowe a nie porodowe. Wiec niepotrzebnie sie tak podniecasz jasnie pani z zzagranicy. :O

JAGODA NAUCZ SIE CZYTAC MORDERCZYNI OPISAŁAM SALE POPORODOWE, ORZ PORODÓWKE!!!!!

Gość nknujubig
poporodowe max do 4 osób ..sala porodowa 1 osobowa ...i zakaz odwiedzin na salach poporodowych :-) co mi osobiscie odpowiada odwiedziny w wyznaczonej salce :) Klinika św rodziny w Poznaniu:)

zebys sie nie posrala z tego zdziwienia, Ty i Twoi znajomi. U nas porodwka jest jedynka a poporodowe 2os. Czyli prawie tak jak u Pani z zagranicy . :D Powiedz swoim znajomym ze w ppl czasami jest dobrze jak u nas zeby na mozgi nie popadali. :D

no nie żartujcie - wszyscy wiemy że opieka porodowa/poporodowa w Anglii czy tam Szwecji czy jeszcze gdzieś jest milion razy lepsza niż u nas. Ale co my na to poradzimy? Nie uśmiecha mi się emigrować, tu mam rodzinę i fajna pracę, a juz na pewno nie pojadę za granice na sam poród. Radzimy sobie z tym co mamy.

Gość może nie 1,5 roczne...
Śląsk , Ruda Śl. - sale poporodowe 3 osobowe

GRABISZ SE IDIOTKO, PO CO KOMENTUJESZ MOJE POSTY, WIESNIARO?

wiesniaro???? ooo podejrzewam, ze jasnie pani z hAameryki przyjechala. :D :D :D No przeciez hAmerykanka z niej jak sie patrzy :D a jezyk jaki wyszukany.... och! :D

Gość ulka.kulka
ale szopa. jak w fabryce dzieci, taśmociąg. strach się bać ;)

Gość no nie moge hahah
jagoda wez ty juz przymknij ten patologiczny dziób:O

A propos Ameryki :) Im akurat nie zazdroszczę. Fakt, porody szpitalne mają w bardzo fajnej atmosferze, ale państwo ma w d... młode matki i bardzo często muszą wracać do pracy jakieś 6 tygodni po porodzie.

Gość do jagody!!
nic wczesniej do ciebie jagoda nie mialam,ale jak czytam ten twoj rynsztokowy slowotok, bez ładu i skladu, bez sensu i potrzeby napisany to mnie szlag trafia:O jak ty te dzieci wychowasz, z takim zalosnym poziomem? szkoda mi tego twojego bartusia bo miec taka patologie za matke to naprawde dramat:O a to drugie to lepiej oddaj do adopcji,bedzie mialo lepsze zycie:O

Gość taka.jadna.ja
u nas sa sale pojedyncze ja rodzilam 2x i zawsze sama przy 1 porodzie na samej porodowce spedzilam ponad 12 godzin pod kroplowkami

Gość ulka.kulka
jagoda - czemu prowokujesz? nudzi ci się w domu? nie możesz być kulturalna i normalnie się wypowiadać? to takie proste, ale myślisz chyba że w internecie nie trzeba być kulturalnym ?

nIE MIESZKAM W aMERYCE TYLKO W DANII! Patologio! skad sie biora takie matki, naprawde współczuje twojemu dziecku. Żal mi go. Ale Ciebie też mi żal, musisz mieć naprawdę nie udane życie. I być naprawdę zdesperowana aby do tego stopnia czepiać się innych!

Gość do jagody!!
rece opadaja jagoda:O szkoda sobie chyba nerwy strzepic na taka ograniczona krowe jak ty:O ps. o tej adopcji napisalam ci na serio,przemysl to bo dziecku drugiemu juz zycie zniszczysz:O

Nie mam zamiaru pisać pod innymi nickami, Poprostu teraz gotuje obiad i nie mogę co chwilę odpisywać na twoje głupie zaczepki!