Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilkas

szpiegowanie w pracy

Polecane posty

Gość ilkas

Mam podstawy przypuszczać, że mój pracodawca, w czasie pracy „sprawdza mnie, stosując ukrytą kamerę z podsłuchem, nie znalazłam niczego takiego ale jestem niemal pewna. Czy praktyki tego typu są legalne? Gdzie mogę całą sprawę zgłosić? Jakie są sposoby na sprawdzenie czy jestempodglądana? Chcę zaznaczyć że jest to ważna dla mnie sprawa i zależy mi na jej szybkim rozwiązaniu. Proszę o rady.

Gość trzeba mu zagłuszyć sygnał
to nielegalne!

Gość kaRinKa_
a masz coś do ukrycia? :) pracodawca ma prawo zainstalować kamery ale pracownik musi być o tym poinformowany - dlatego są np tabliczki o terenach monitorowanych jak nic ci nie powiedział to możesz iść do inspekcji pracy się poskarżyć bo to jest nielegalne

Gość pracodawca49
Wg mnie chyba przesadzasz, po co szef miałby cię podglądać? Jak ja bym miał swoich pracowników podglądać to bym nie miał czasu na nic innego. Przecież wyniki pracy mówią same za siebie, nie trzeba nikogo podglądać. A poza tym taki sprzęt do podglądania jest pewnie bardzo drogi, i niedostępny dla każdego.

Gość miaP
Ja bym tak definitywnie tego podglądania nie negowała, ludzie mają różne dziwne pomysły. Takie urządzenia szpiegowskie można dzisiaj za niewielkie pieniądze dostać w wielu miejscach w sieci np. http://www.spy-shop.pl więc możliwe że twój szef też ich używa . Ale na jakiej podstawie sądzisz że jesteś śledzona?

Gość sbgdab
nielegalne o ile cie nie powiadomił

Gość etyka pracy i życia
nielegalne. tak samo jak normalną osobę podsłuchuje i kameruje osoba publiczna z mediów: aktor, dziennikarz. Też powinien w ryj za to dostac. dziennikarz podsłuchuje mne, ale i aktora. A ja czytam na kafe i dzieki temu wiem, czy mnie zdradził, gdzie był, co robił, co mówił. Od tego mam kafe. wiem wiele rzeczy. I nie musze miec sama podsłuchów i kamer. dziennikarz jest takim kapusiem tajnych informacji o aktorze.

Gość uznam
przecież są kamery zainstalowane w bankach nad kasami, w sklepach nad kasami , na pocztach i nikogo to nie dziwi

Gość kaRinKa_
tak, wszędzie są kamery ale jest też informacja o nich

Gość sbgdab
12:57 [zgłoś do usunięcia] uznam przecież są kamery zainstalowane w bankach nad kasami, w sklepach nad kasami , na pocztach i nikogo to nie dziwi nie rozumiesz tego że jest obowiązek wywieszenia tabliczki: obiekt monitorowany

Gość ilkas
MiaP: "Ja bym tak definitywnie tego podglądania nie negowała, ludzie mają różne dziwne pomysły. Takie urządzenia szpiegowskie można dzisiaj za niewielkie pieniądze dostać w wielu miejscach w sieci np. http://www.spy-shop.pl więc możliwe że twój szef też ich używa . Ale na jakiej podstawie sądzisz że jesteś śledzona? " Szef właśnie lubi gadżety typu te co są w linku, wydaje mi się że stosuje je w moim przypadku. Tylko jak ja mam to udowodnić? Szukałam i niestety nie mogę zlokalizować, a było wiele sytuacji które potwierdzają moją hipotezę, np. szef cytuje rozmowy z osobą której nie zna, rozmowa odbyła się podczas jego nieobecności a w pracy jestem sama...

Gość 98765rftyg
jeśli pracujesz w mario carw tychach to nie ma się co dziwić

Gość ostatecznie możesz
się zwolnić. przecież praca w takich warunkach to dla ciebie upokorzenie. ale tego nie zrobisz,bo nie masz gdzie pójść. pewnie szuka dowodów że się obijasz w pracy więc i tak poszukaj sobie innej

Gość ilkas
szef sprawdza za pomoca ukrytej kamery czy mam ładnie ogolone cipsko 🖐️

Gość ramtaramta
a gdzie można ukryc taką kamere aby była niewidoczna?? ja czuje sie skrempowana bo w pracy lubie podłubac w nosie.......;/

Gość ramtaramta
i zjadać to co wygrzebie ... najlepiej smakuja takie wilgone i ciągnące sie ...

Gość mysz detektyw
No to rozejrzyj się dobrze, obejrzyj każdy mebel, każdy zakątek, oświetlenie, głośniki, gdzie za siateczką coś może być, pod stołem, parapetem. Kurde ja już bym dawno oblukała wszystko co nieruchome, gdzie coś można doczepić, schować. Gdzie byś podłożyła podsłuch, pomyśl i poszukaj. Nie możesz go oskarżyć, nie mając dowodów.

Gość lisabona
on cię szpieguje jak piszesz na kafe to on odpowiada:D

Gość Grzegorz

spróbuj sama wstawić mu podsłuch, będziesz wiedziała co o Tobie myśli i czy potwierdzi Twoje przypuszczenia, ja sam mam sprzęt ze spyshopu

Gość qwerty

upewnij sie dokladnie czy to prawda jak tak to mozesz zglosic na policje za przesladowywanie  jak nie to masz schizofrenie 

Gość qwerty

podsluch jest karalny to jest prześladowywanie niech policja sie tym zajmie 

Gość Ataker

sama spróbuj zastawić ukrytą kamerę - polecam ze sklepu spyshop. Sam korzystam już od dłuższego czasu i nie mam im nic do zarzucenia

Gość ciekawy

w dzisiejszych czasach moim zdaniem wszystko sie może zdarzyć, dlatego lepiej kiedy to my podsłuchamy - spy shop oferuje pomoc np. poprzez zagłuszacz tower ja dzieki temu sprzetowi dowiedziałam sie przykrych, ale ważnych rzeczy

Gość spy

Nie jest to legalne, ja na Twoim miejscu gdzies bym to zgłosiła, a w najgorszym wypadku odezwij sie do spyshop, na pewno Ci pomogą

Gość gość

całkowicie się zgadzam w spyshopie znajdziesz na pewno pomoc, ja ostatnio u nich zamówiłem 1206i.

Gość sosa

Jest to totalnie nielegalne. Zgłoś to, albo zerknij do spyshopu na jakieś zagłuszacze i będzie mu głupio 😉