Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marlena^^

Ból i fala gorąca po szybkim ruchu głowy

Polecane posty

Witam. Zaniepokoiły mnie znów pewne objawy, które się powtórzyły. Przy szybkim ruchu głową, odczułam krótki, ale bardzo silny ból w tylnej części głowy a po nim falę gorąca rozchodzącą się z tego miejsca. Kila razy w życiu zdarzyło mi się takie coś. Czy to może być coś poważnego?

Gość zespół empiro
połóż się i poproś kogoś żeby obadał ci ręce lekko uciskając lub opukując,jeżeli nie będzie nigdzie występował ból to możesz mieć zapalenie mięśni karku proponuję udać się do lek pierwszego kontaktu a następnie do neurologa albo ortopedy zależy co zadecyduje lekarz radzę się pospieszyć bo tego typu stany mogą doprowadzić do innych schorzeń w obrębie karku i łopatek a jeżeli bolą również ręce to masz najprawdopodobnie napięcie mięśniowe które powoduje ucisk na któryś krąg a w tym przypadku to pomoże masażysta lub rechabilitant

Gość izabelcia1979
potrzebny raczej specjalista może to coś z kręgosłupem właśnie,ostrożnie ze środkami przeciwbólowymi to dość dziwny objaw ja bym jednak poszukała pomocy

Gość chochliczek11
To wygląda na jakieś zapalenie albo inne problemy mięśniowe. Najlepiej idź do lekarza. W próbowałaś wygrzewac to miejsce? Brałaś coś przeciwzapalnego?

Gość to nic takiego
przy szybkim ruchu może się zdarzyć

chochliczek11 nie, nie wygrzewałam ani nie brałam nic przeciwzapalengo. Ostatnio zdarzyło mi się to kilka lat temu, nie uważałam to za coś poważnego

Gość chochliczek11
A no to jak kilka lat temu to co innego. Czasem się zdarza taki szybki, niekontrolowany ruch. Mnie też się tak kiedyś przydarzyło, ale nie pamiętam fali gorąca, tylko ból. Mam nadzieję że do dziś już przeszło :)

Gość izabelcia1979
może kiedyś tak szybko odwróciłaś głowę albo tak ci niknęło i ten ból tak powraca?a może to ciśnienie