Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoCC

5 dni po cesarce, a mocny kaszel i kichanie :(

Polecane posty

Gość PoCC

Dziewczyny jak wy sobie radziłyscie z tym bólem, które doswiadczamy po CC a trzeba sobie kaszlnac lub niespodziewanie sie kichnie?? Ja do tej pory jestem rozstrzesiona bo jadlam kolacje, i zakrztuciłam się bułką.Zsiniałam, wszyscy mnie klepali po plecach ale nie byłam wsstanie odkaszlnąc bo ból rany przewazał.. Nie wiem kiedy odwaze sie cos zjesc.

ja akurat na cztery dni przed porodem załapałam zapalenie krtani i tchawicy. nie kaszlałam, tylko szczekałam jak wsciekły pies :) trzeba sobie znaleźć pozycję, mi najlepiej szło jak się nachylałam do przodu. a generalnie to cóż, nie ma sie co piescic, poboli i przejdzie.

ja ponad 10 dni bylam na przeciwbólowych tylko ze ja nie karmilam ani nic co do kichania itp nie da sie zaradzic bolowi

Gość mnie pokarm przepadl w 3 dobie
ja zazywalam paracetamol i diclofenac sodu - nasz majamil 50 mg 3 razy dziennie i to wystarczalo, to dostalam po dolaczeniu od kroplowki z morfina. Ale kichniecia niezbyt mile wspominam, potem dolaczyly sie hemoroidy i to chyba bylo najgorsze :o a przeciez nie parlam w ogole. Zaraz po wlasciwych skurczach pojechalam na stol i cesarka wiec szybki porod bez wysilku. Cale szczescie nie musialam niczego nosic, pranie wieszal maz, znosil wozek, itd. i to przez kilka miesiecy tak ze perfekcyjnie sie wszystko zagoilo.

Gość ksenna
hej ja mialam silny kaszel po cesarce i polozne kazaly w momencie ataku przyciskac do brzucha poduszke naprawde duzo mniej bolalo i dalam rade odkaszlnac

Gość premieróweczka
Dokładnie tak poduszka super pomaga :) tylko i wyłącznie ona..

Gość adibu
ja nie była chora ale też czasem mi sie kichało i strasznie się tego bałam, wyobrażnia podpowiadała mi rozszarpany brzuch;-) Wszyscy sie ze mnie śmiali, ale faktycznie poduszka pomagałą, było łagodniej...

Gość przez pierwsze dni po
bralam panadol dwie tabletki 4 razy na dobe (moznma nawet jak sie karmi, sa bezpieczne) no i poduszka do brzucha przy kaszlu pry naglym kichnieciu nie zawsze mozna z ta poduszka, ale od tego wlasnie profilaktycznie przeciwbolowe tabletki