Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za pięć dwunasta

Kalendarzyk, dni niby niepłodne

Polecane posty

Gość za pięć dwunasta

Współżyłam z chłopakiem dwa dni przed moją miesiączką. Następnie jeden dzień i dwa dni po miesiączce. Uczona byłam, że są to dni niepłodne. Teraz sprawdzam w różnych kalkulatorkach i w kilku wyszło mi jak wół, że te dni po miesiączce to są dla mnie dni płodne. W innych kalendarzykach, że niepłodne. Już sama nie wiem. Podaję te same dane. Ostatnia miesiączka 6 lutego, koniec miesiączki 11 lutego, długość cyklu ostatniego 26 dni. Średnia długość cyklu 26-27 dni. Seks 12-14 luty. Jak myślicie?

Gość za sex sie bierze
a nie mam pojecia o dniach plodnych i nie plodnych:/ żal

Gość za pięć dwunasta
Nie traktowałam tego jako metody antykoncepcji, pytam teraz z czystej ciekawości jak to jest.

Gość bo ja wiem
Dni tuż po miesiączce są faktycznie zwykle niepłodne, ale nie tyle dlatego, że są tuż po miesiączce, tylko dlatego, że są to wczesne dni cyklu. Przyjmuje się, że przy typowych cyklach dni 1-5 są niepłodne. Jeśli 6.02 był 1 dniem miesiączki (= 1 dniem tego cyklu), to ostatni dzień miesiączki (11.02) stanowił 6 dzień cyklu. Współżyliście zatem 7 i 9 dnia cyklu. Te dni mogą być już płodne: zależy to od długości cykli i terminu owulacji (która nie musi wypadać podręcznikowo w środku cyklu). Słowem: patrz na "numer" dnia cyklu, a nie na to, który to dzień po miesiączce.

dokladnie wszystko zalezy od dlugosci Twojego cyklu jezeli Twoja faza lutealna trwa 14 dni.. tzn ze trafilas w plodne dni.. tak akurat na dziewczynke, 3 dni przed owu ale nie koniecznie musi tak byc tak czy siak 9dc przy cyklu 26 dniowym to juz dni plodne

Gość plemniki moga doczekac
dnia owulacji w drogach rodnych kobiety. Srednio plemnik zyje dwie, trzy doby, ale zdarza sie, ze i 7 dni... Dlatego juz kilka dni przed spodziewana owulacja powinno sie unikac zblizen bez zabezpieczenia.

Gość za pięć dwunasta
Dziękuję wam za odpowiedzi. Pozostaje mi poczekać i zrobić test ciążowy.