Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamaruchna

Coś na ból głowy BEZ LEKÓW

Polecane posty

Gość Kamaruchna

Mam ostre zapalenie trzustki i nie mogę brać żadnych leków [nawet apap, który i tak nie działa], a bardzo boli mnie głowa :( Nie mogłam spać całą noc (ból pogarsza się u mnie jak leżę) ani wziąć kąpieli, tylko szybki prysznic.

Gość izabelcia1979
no wiesz ciężka sprawa-może spróbuj pyralginę -zawiera metamizol-nie obciąża żołądka jest bardzo łagodna,a działą nawet na ostre bółe,bo tak inaczej to chyba jakieś maści ,a może amol do nacierania?

Gość takajaaaaaaa
Na ból głowyt, nawte migrenowy, pomaga olejek pomarańczowy: umyj się żelem o zapachu pomarańczowym, kilka kropel daj do kominka zapachowego, ewentualnie rozcieńczonym natrzyj skronie- powinno pomóc! Jesli jest to ból napięciowy, pomoże Ci masaż karku i głowy, który rozluźni spięte mięśnie, zwiększy się ukrwienie głowy i ból zacznie ustępować. Poproś kogoś, żeby Ci go zrobił.

Gość chochliczek11
najlepsza byłaby pyralgina, ale jak nie możesz zupełnie żadnych leków to może kawa? czasem kofeina pomaga. No i sen przede wszystkim

Na mikroby polecam nadtlenek wodoru:classic_cool:.Jeżlei to jest przez mikroby to powinno pomóc:classic_cool:.ale nie od razu-właściwie jak sie przesadzi to od tego przez pewien czas moze głowa boleć:O.Ale później nie powinno być proboemu:classic_cool:.I generalnie polecam zdrową dietę:classic_cool:.

Gość malinaka
jesli to migrenowe to witamina B2 ale nie jednorazowo, a profilaktycznie

Gość Kamaruchna
No i znowu spać nie będę :X Nie mogę ŻADNYCH leków ani witam brać, nawet Vibovitu dla dzieci. Kawy tez nie mogę pić ani herbaty mocnej. A zdrwoej diety miec nie będę :) Żywię się kaszą, ziemniakami i gotowaną marchewką - nie przyprawianymi. Ochyda i tyję od tego.

Gość ininkli
Czekaj no... Moja koleżanka miała problemy z trzustką, i kasze to była rzecz absolutnie jej zabroniona (bo za dużo błonnika chyba), pamietam ze się skarżyla bo uwielbiała gryczaną. Z tego co znalazłam tutaj to się zgadza: http://www.medigo.pl/a,i,929,dieta_przy_zapaleniu_trzustki To jak to jest? Z ciekawości pytam :) A na ból głowy poszukaj informacji o aromaterapii, akupresurze i innych takich. Ponoć działają ;)

Gość Kamaruchna
No mam rozpisane przez dietetyka ze szpitala co mogę jeść. Wyłączając rzeczy na które jestem uczulona, to generalnie tylko to mi zostaje.

Gość Kamaruchna
BTW sprawdziłam rozpiskę - nie można jesc kaszy gryczanej tylko jaglaną (łatwiejsza do strawienia podobno), tak samo np. mogę jeść rozgotowane ziemniaki, a w każdej innej formie już nie. Znowu nie spałam, byłam u lekarza ale mi tylko herbartę ziołową przepisał..

Gość pomaga na pewno
sok z surowego ziemniaka - średniej wielkości ziemniak zetrzyj na dropbnej tarce i wyciśnij z niego sok. Pomaga na pewno. Ale musisz upewnić się czy możesz to wypić jak masz chorą trzustkę. Ten przepis to z książki Michała Tombaka. Mojej córce pomaga

Gość pomaga na pewno
a w ogóle to otwórz sobie na Michał Tombak - jak pozbyć się bólu głowy. Na pewno cos dla siebie znajdziesz.

Gość izabelcia1979
no to masz kiepsko ale słyszałam że akupunktura pomaga