Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posesskaa

Gastroskopia w znieczuleniu ogólnym w ciąży ?

Polecane posty

Gość posesskaa

Czy któras z kobitek miała gastroskopie w znieczuleniu ogólnym bedąc w ciąży ? Ja jestem w 8 tygodniu i za 3 tygodnie zapisałam się na to badanie dlatego ciekawi mnie czy któras z Was była znieczulona na te pare minut. Rok temu robiłam sobie bez chwilowego usypiania ale tym razem chciałabym to zmienić .Jak myślicie czy jest to możliwe ?

Gość taka sobie ja tutaj
a po co ci znieczulenie do gastroskopii?? W sumie to w znieczuleniu robi sie chyba tylko małym dzieciom

Gość oleeeera
Uśpienie na czas badania.Robi sie wszystkim kto chce i dodatkowo zaplaci .Bezstresowe badanie bez dławienia krzusztenia i stresu. Jak jest taka możliwośc to na cholere się dławić i nie jest to narkoza tylko kilkuminutowe zaburzenie świadomości ....analgosedacja - działanie uspakajające i nasenne :)

Gość controlling może
to taka nnowa metoda aborcji legalnej?

Gość w ciazy nie przeprowadza sie
żadnych badan endoskopowych. Wszelkie tego typu badania niosą za sobą ryzyko poronienia. Jesli oczywiscie sa wskazania i koniecznosć do przeprowadzenia to wtedy się je wykonuje, ale jeśli to tylko kontrolna gastroskopia to absolutnie nie. Co do znieczulenia to również nie. Na pewno nie na tym etapie.

Gość posesskaa
O rany to żadna aborcja :( od roku mam zdiagnozowaną przepukline wślizgową do przełyku i żołądek kaskadowy. Jest to bolesne schorzenie i męczące teraz jak zaszłam w ciąże objawy się nasiliły prawie codziennie wymiotuje i nie dlatego że mam mdłości ciążowe tylko są to wymioty z bólu żołądka.Jestem wykończona i raczej to pozytywnie nie wpływa na ciąże. Wydaje mi się że powinnam sprawdzić w jakim stanie jest ta przepuklina teraz czy się pogorszyło i ze względu na ciąże powinnam mieć wdrożone odpowiednie leczenie bo na tą chwile to wymiotowanie z bólu napewno nie służy rozwojowi tak wczesnej ciąży.Poprostu martwie się że sprawy żołądkowe znacznie się pogorszyły bo objawy bólowe są koszmarne ze strony przepukliny

Gość mama29-2010
wiesz co? ty sie po prostu spytaj lekarza ale jak Ty sobie wyobrazasz narkoze bedac w ciazy? nie myslisz? ja bylam w 8 t.c. i musialam zrezygnowac z rehabilitacji, kregoslup mnie bolal a po porodzie jest jeszcze gorzej...

Gość posesskaa
W czwartek ide na pierwszą ciążową wizyte do ginekologa więc napewno zapytam dlatego gastroskopia jest na późniejszy termin bo uzależniam ją od tego co lekarz powie. Ale zapytałam was z ciekawości bo różne rzeczy przechodzą kobietki w ciąży nie zawsze jest kolorowo i różne sytuacje ciążowe się zdarzają