Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooppllkk

bebilon pepti-pytanko

Polecane posty

Gość ooooppllkk

drogie mamy karmiace dzieci tym mlekiem. Czy tylko dostepne sa te male puszki po 450 gram????? nie ma wiekszych np. 850????

Gość ble bleeee mamaaaa
nie ma te sa najwieksze

Gość ooooppllkk
w takim razie zrobilam z siebie glupa w aptece:?

Gość ooooppllkk
to w takim razie ile lekarka wam wypisuje na jednej recepcie opakowan. Moje dziecko dopiero zaczelo to pic ma 3 miesiace i wypija srednio 120 ml 5 razy w ciagu doby i tak sie zastananwiam na ile mi starczy puszka i ile miesiecznie.... moze ktos napisze jak to u niego orientacyjnie wyglada

Gość ble bleeee mamaaaa
lekarka wypisuje na recepcie 6 opakowań zazwyczaj. Mój je teraz dwa razy dzieńnie po 210 ml i starcza mi to na tydzień/

mi na recepcie wpisał 1o puszek bo po co co tydzien do doktorka po recepty ganiac.. mój synio pije dwa trzy razy dziennie po 90ml i juz pół puszki nie ma. biedaczek skaze ma:(

Gość ble bleeee mamaaaa
No tak to jest, mój właśnie kończy bo dziadostwo jak narazie przeszło. Czego i Tobie życzę :)

Gość ble bleeee mamaaaa
Karmiłam 4 miesiące, mieszanie, teraz ma 15 miesięcy i mu przeszło.

czyli mimo ze podawałas butle nie odrzucił cysia... masakra praktycznie nic takiego sie nie je o on wciąż wysypany i brzuszek go boli az mi go szkoda a ma dopiero miesiąc mam nadzieje ze szybko mu przejdzie i jakos to przetrwamy... pogratulowac wytrwałosci w karmieniu piersią przez te 4miesiące

Gość ble bleeee mamaaaa
Tak masz rację to było wyzwanie, bo on tak mógł wisieć przez godzinę dlatego na noc dawałam mu butelkę. Ale wiesz o tym że on wysypke może miec nie tylko od białka krowiego?? Karmisz go butelką i piersią?? czy tylko butelką?

Gość prawie 3
nam lekarka wypisuje 6 puszek, ale moja ma prawie 3 lata i ja 2 x po 150 ml wiec to starcza na dluuugo, ok 1,5 mca, powoli wychodzi z e skazy, no ale jeszcze .... karmiłam od początku mieszanie, piersią 1,5 roku :) powodzenia :)

Gość mamadamiankaaaaaa
j karmiłam piersią tylko miesiąc, później wróciłam na studia no i zaczęła się skaza białkowa...też mi lekarka wypisywała 6 puszek, ale już nie pamiętam na ile mi to wystarczało. Synkowi przeszła ta skaza jak miał ok. roku, teraz ma prawie 4 latka:)

Gość ooooppllkk
masakra z ta skaza jest, teraz co drugie dziecko ma. Moja corka wyspana jest na buzce bidulka strasznie to wyglda szcrwone ktostki i poliki szorstkie... a na dodatek to ja swiedzi. Dostalam masc robiona ze sterydem ale nie smaruje,,,, czekam az po mzanie mleka samo zejdzie a pewnie to jakis miesiac potrwa. Smaruje ja emolium krem i alantan.

właśnie karmię piersią a moja dieta to gotowane ziemniaki marchew ,piers z kurczaka kasze i ryż więc właśnie nie wiem co może być przyczyna a butle daje tylko rano i wieczorem... a poza tym mały cały dzień na cysiu wisi.. właśnie ta skaza to masakra bo nie dość ze dzidzie wszystko swędzi to w dodatku wiecznie niespokojny bo brzuszek boli tragednia!!!

mój bobas tez ma skazę... poczatkowo przepisała mi 4 puszki- które wykupilam. po 3 dniach buzia zrobila sie jakby poparzona. maly byl niespokojny i we wtorek pojechalam do doktora- przepisała Nutramigen i dała masc-Trioderm i dziś Bobas nie ma ani śladu na buzi- gaładka jak przedtem.a jaki spokojny teraz jest i wesolutki!! maścia juz nie smaruję, użyję jej jak zajdzie potrzeba pozdrawiam mamuśki :D

a po ilu dniach znikło mu to z buzinki?? bo mój synio jest na bebilon pepti już 5 dni i nie widze zbytnio poprawy może za wcześnie na to