Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

GORACY TEMAT

Polecane posty

Gość ekstraoselka
Co komu do tego ile zarabia? Prawda jest taka, ze ktos kto w PL zarabia 600, gdzie indziej dostałby za taką samą prace nawet kilka razy wiecej.

a jak się żyje w niemczech, francji i usa? dla porównaniaa to że ludzie muszą pracować za 600zł to głównie wina ich debilnych rodziców którzy potrafili tylko zrobić dzieci nie gwarantując im przyszłości, a pozostali którzy mają dobry start mogą wyjechać z kraju

Gość ekstraoselka
Co komu do tego ile zarabia? Prawda jest taka, ze ktos kto w PL zarabia 600, gdzie indziej dostałby za taką samą prace nawet kilka razy wiecej.

Gość Nie !!!!!!
Do tego jeszcze jakieś tam śmieszne agencje powstają jak grzyby po deszczu i większe firmy tylko przez te... przyjmują pracowników, z tak małych pieniędzy jeszcze haracz ciągną, co to za prawo w tej Polsce?

Gość Nie !!!!!!
zawsze szczery Nie mieszaj w to komuny, bo to nie o tą bajkę chodzi.

Gość Nie !!!!!!
Ja bynajmniej nie twierdzę że tamto było dobre, ale ta szopka która jest teraz niewiele ustępuje...

"gdzie indziej dostałby za taką samą prace nawet kilka razy wiecej." gdzie indziej top już chociaż trochę jezyk trzeba znać, jak pokazują filmy dokumentalne np BBC knowledge Polacy na obczyznie za chlebem ktorzy w XXI wieku jezyka angielskiego nie znają w ogole obsadzili juz wszytkie miejsca pracy, do ktorych takich niechętnych poliglotycznie ktoś chciał przyjąć :)

to Ci cos powiem staszku ja jestem za granica i 1000zl to ja przenaczam na jedzenie na tydzien a w Pl ludzie za tyle musza rodzine utrzymac ! toz to skandal normalnie

to jest dobre, laska zaklada temat, zeby sie pochwalic jak dobrze jej sie powodzi i okazac swoj specyficzny patriotyzm :-)

"dlaczego nie oszczędzali jak kiedyś mieli z czego" jak by baba miała wąsy to by dziadkiem była :)

chyba sie nie rozumiemy...nie chwale sie ile zarabiam tylko chce pokazac ze w innych krajach mozna godnie zyc a w Pl sie nie da... ciagle mam nadzieje ze sie cos w Pl zmieni na lepsze bo wcale mi sie nie usmiecha tutaj zostac na dluzej....gdyby sie tylko cos zmienilo to od razu bym wrocila...ludzie w innych krajach nie narzekaja bo nie maja na co...a w Pl ludziom ledwie starcza na przezycie od 1 do 1 jak to sie mowi ;/ wkurza mnie....

Autorko popieram, w Polsce juz powoli życ sie nie da. Ja pracowałam w skelpie odzieżowym i na pół etatu zarabiałam 500 zł. ale niestety musiałam tam pracowac i zarabiac na studia bo poważniejszych ofert nie było, a jak było to casting na 300 osób. Doskonale rozumiem co mówisz, mam rodzine w UK. Moja siostra tez tam pracowała w barze. i z tej pensji potrafiła sie utrzymac bez problemu, zapłacić miesięcznie za szkołę, mieszkanie i jeszcze odłożyć:) więc gdzie tu porównywac Polske.

Gość Nie !!!!!!
Co mnie inne kraje ? Ja akurat na pracę nie narzekam, tylko co z tego jak pozostali w rodzinie mimo wykształcenia...itd pracy znalezć nie mogą a jak już znajdą to nawet wypłaty nie są pewni. A firmę żeby założyć to trzeba mieć najpierw jakieś fundusze i warunki do tego. Nie jest wcale tak łatwo jakby się wydawało.

i dlatego jak komuś się udało, to zawsze odbije sobie to później i zacznie wykorzystywać pracowników, a nawet nie będzie musiał, bo od razu pewnie znajdzie takich którzy będą pracować za małe pieniądze

dokladnie...bo jakby to takie proste bylo zalozenie firmy to podejrzewam ze kazdy juz by swoja mial....

Polacy w minimalnym stopniu wykorzystają dotacje unijne, mamy czas do 2013 Co prawda biurokracja straszna i mnóstwo z tym zachodu, ale chyba lepsze takie zakładanie firmy, nawet kosztem pzreniesienia sie na tereny slabo gospodarczo rozwiniete) niz narzekanie

Może ten rząd co jest też nie rządzi najlepiej ,ale i tak go wolę od pisu. a ten vat .. musieli coś zrobić żebyśmy mieli szansę odbić się od dna. Niestety ,ale nikomu nie uda się zmienić pl od zaraz

za dwa lata nie bedzie, a jest tak malo zainteresowanych, ze wiekszosc przeznaczonej dla Polski puli przepadnie

a ,że obiecywał.. każdy rzad obiecuje. bo inaczej by go nie wybrali.. ale wy liczycie na to ,że jak pojawi się nowy rząd wszystko się nagle zmieni. a to nie możliwe. ciekawe czy jakbyście byli premierem to potrafilibyście nagle zdziałać cuda