Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocahontas8k

szorstka skóra na łokciach niemowlaka... Co to może bć???

Polecane posty

Gość pocahontas8k

Witam wczoraj zaważyłam u mojego 7,5 miesięcznego synka, że ma szorstką skórę na łokciach (obu) i troszczkie na jednym udzie. Jak do tej pory nic takiego nie miało miejsca... Więc nie wiem co to może być???? Nie zmieniałam proszku do prania ani mleka. Proszę o rady

Gość spróbuj mu...
po kazdej kąpieli dobrze natłuścić łokcie i w ogole całe ciało poprostu oliwką, może to być rodzaj łuszczycy alko poprostu wysuszona skóra, jak mu nie przejdzie albo zacznie bardziej czerwienieć to skantaktuj sie z lekarzem może jakąś maść leczniczą poleci

Gość spokojnie, alergia
nie objawia się wyłącznie sucha skóra na łokciach. po prostu suche powietrze od kaloryferów albo może raczkuje i sobie obciera łokcie

Gość pocahontas8k
no właśnie jeszcze nie raczkuje i kurde ... martwię się troszkę, bo to są takie delikatne szotstkie plamki... Dzięki dziewczyny

Gość gyhf
kąp go w olatum soft

Gość jjjjjj jjjjjjj
wiesz co, nie kazdy to ma, ze wszystkich znajomych moich mam to tylko ja i troszke moja siostra. Mam takie krostki na kolanach i lokciach. Kiedys tego nienawidzilam, teraz juz sie przyzwyczailam. Moze to to..

Gość pocahontas8k
nie wiem, może za dużo proszku dodałam do ostatniego prania i "łaszki" się nie wypłukały :) ale zawsze włączam opcję dodatkowe płukanie więc to chyba nie od tego... poczekam jescze trochę i jak się nic nie zmieni to zasięgnę porady naszej szanownej pani pediatry Ale i tak Wam dziękuję

mój miał tak samo i lekarka stwierdziła że to skaza białkowa. miał tez szklistą skórę na policzkach.