Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzanaaaaa00

Maluchy, łakomczuchy :)

Polecane posty

Gość Suzanaaaaa00

Kochane, ile zjadają, zjadały wasze maluszki w wieku 1.5mies. - 2 mies. Moja do niedawna jadła 90, a od kilku dni wciąga nagle 120ml i zastanawiam się czy to nie za wiele.

Gość Suzanaaaaa00
ulalala... ile odpowiedzi ;)

Gość Niezależna210
Moja mała właśnie tyle zjadała i apetyt ma do dziś :) Ma 7 meisięcy waży 9 kg :)

Gość czarna47474
Wczoraj byłam na szczepieniu mam 7 tyg córeczkę i waży .... 5500 Ja się dwa razy aż pytałam czy na pewno heh. Nie jest przesadnie "gruba" ale nie myślałam, że ma ponad 5 kg czy to dużo? Urodziła się to miała 3500. Zaznaczam, że karmię piersią:)

Gość Niezależna210
To idealna waga. Moja córa też w wieku 6 tyg ważyła 5700 a jej waga urodzeniowa to 3700

Gość czarna47474
Aa no to dobrze mnie też pielęgniarki powiedziały, że mam tak karmić dalej bo ładnie przybiera tylko naprawdę zdziwiłam się co do tej wagi:)

Gość Niezależna210
Dodam że też karmiłam i karmię piersią :):)

Gość Niezależna210
czarna47474 Ja tez byłam bardzo zdziwiona, też lekarki mówiły że mam dalej karmić nie przestawać, bo ładnie przyboera na wadze :D Bałm się że to za dużo ale jest ok. I powiem Ci że nawet lepiej, że dziecko jest cięższe niz chudsze . :)

Gość czarna47474
Mnie już troszkę ciężko ją nosić :D Sama jestem drobna :P

Mój synek ma 11 tygodni ( więctroszkę starszy niż pytasz). Zjada około 160 ml. Zdażyło się też 230ml. Ale czasami to tylko 80. Różnie. Najczęściej jednak to tak jak napisałam na poczatku - średnio 160.

Gość Niezależna210
ooo z tym noszeniem to masakra. Jeszcze jak mała sie domaga czasmai to ręce odpadają :D Kupiłam nosidełko, nie korzystam :D

Gość czarna47474
Mi każdy mówił tylko nie przyzwyczajaj tylko nie przyzwyczajaj do noszenia... a tylko jak przychodzili to sami brali na ręce heh i samo wyszło, że mała już dobrze wie że na rekach dużo lepiej. Już wolałam ją we wózku wozić także jest mi lżej już lepiej jak sobie lezy i jeżdzę wózkiem niż nosić i szybciej uśnie :)

Gość Niezależna210
To u mnie teściowa ja "wynosiła" i mała po kadym spotkaniu z nia miała 1-2 dni kryzysu. Ciągle domagała sie noszenia. Ale wózek to dobry pomysł, poskutkował. :D Na szczęście bo nie wiem co bym zrobiła! teraz jak przychodzi i nosi małą to we mnie się gotuje ale nie potrafię jej nic powiedzieć

Gość czarna47474
He he skąd ja to znam:P Miałam do tesciowej jechać na pare dni "odpocząć" ale już raz byłam i chyba bardziej odpocznę w domu hehe nawet jak nie śpie czasem z dwie doby pod rząd :D Oczywiście nie mówiąc o niej źle ale bierze mnie jak słysze no daj na ręce no daj ... albo mała szuka cyca a ona to może jej wody zrobie boooooże. Jak ja wiem, że jej najlepiej przy piersi i od razu uśnie to ona nie z jakąś wodą mi wyskakuje:P He he to było pyatnie o wage dzieci a wyszło na marudzenie na teściową :D:D:D

Gość mamaaaa
moj synek zaczl jesc po 120 kiedy skonczyl miesiac a teraz ma pol roczku i dalej je 120, tylko ze teraz 4-5 razy na dobie a do tego obiadek i deserek. Wazy 8,5 kg i jest wysokim chlopcem, nie ma nadwagi. Pozdrawiam

Gość Niezależna210
No tak nie trzymamy się pytania :D :D Z tą wodą to mam tak samo :D Albo ostatnio rozwaliłoo mnie hasełko mojej teściowej " jutro biorę małą" tak jakby to była jej własnośc . Nie odezwałam się nic ale małej tez nie dałam

Gość mamaaaa
na dobe*

Gość czarna47474
No to pierwsze dziecko nie mam zamiaru pokazywac ze wszystko wiem najlepiej heh ale nie ktore rzeczy faktycznie denerwują. No to oby nasze dzieciątka jadły jak najwięcej i ladnie rosły :)

Gość Niezależna210
Dokładnie , popieram :D