Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiooooooo

jaka suknia slubna dla niskiej panny młodej

Polecane posty

Gość iiiiiiooooooo
moja suknia to siódme zdjęcie ponizej tego, które wstawiłas.

Gość iiiiiiooooooo
ta wlasnie o ta

Gość hmmm ja mam 153 cm i waze 45 k
http://i2.pinger.pl/pgr489/3f4cd6ad000143c54d025d40/N0307.jpg ta ?? no ladna jest ale ma jakis paske w talii to cie skroci na pol podzieli wydasz sie malutka po 2 ma za duzo fruwajacego materialu dla niskiej musi byc jak najmniej roznych marszczen material powinien byc gladki

dziewczyno- napisz nam jaką masz figurę (tak jak pisałam wcześniej- talię, biust, biodra) bo naprawdę trudno doradzić jak się nie zna tych szczegółów.... ta suknia, którą pokazałaś nadaje się jeśli masz duży biust w przeciwnym wypadku jeszcze optycznie go zmniejszy...

Gość iiiiiiooooooo
boist ok 91 cm talia 67 cm biodra 90 cm

Gość no to czemu z takimi wymiarami
rybki syreny nie chcesz ?? albo czegos dopasowanego ale prostego bez wzorow marszczen??

Gość iiiiiiooooooo
no moze rzeczywiscie... musze poprzymierzac w salonach

na takie wymiary to syrenka!!!!nawet nie taka klasyczna z szerokim ogonem ale taka trochę węższa;) kilka moich propozycji: http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/adam_1.jpg http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/adela_1.jpg http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/adonis_1.jpg http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/fiona_1.jpg pochodź po salonach poprzymierzaj;)

Hehe ja tez mam 153 wzrostu,zamowilam suknie ktora nie jest z wygladu ciezka i nie jest zbyt rozlorzysta,ze tak to ujme.

Gość Magdaqoqo19292
dziewczyny mam do sprzedania suknię slubną w kształcie literki A koronkową z ramiączkami, sprzedam niedrogo , kmagda86@poczta.fm

Doradżcie Kobietki :) Ja mam 164cm wzrostu ważę około 65kg, nadwagi oczywiście nie mam , nie jestem ani pulchna ani szczupła , biust mam b85 , wcięcie w tali tuż po żebrami , no i mam problem z dolną partia brzuszka troche odstaje , i kragle uda mam , ale nie jestem ani w biodrach szeroka ani w ramionach . W biodrach mam obwód 100cm , w ramionach też szerokość 48cm czyli proporcjonalnie biodra i ramiona . Jaka suknia by do mnie pasowała ? Zastanawiam się nad balową albo princess . Jak myślicie ?

Gość gość
myślę, że wzrost nie ma znaczenia. teraz w salonach uszyją Ci idealną wymarzoną suknię na miarę a moim zdaniem fason to bardziej do urody się dobiera niż do wzrostu jeżeli chodzi o suknie. Zobacz w salonie Jennifer Vaiano tam jest mega duży wybór i również szyją na miare a fasony bardzo modne mają :)

Gość gość
Hej dziewczyny, ja też jestem niska i strasznie się bałam, że będę mieć problem z dopasowaniem sukni. Na szczęście trafiłam do Evity! Tam Panie pomogły mi wybrać idealną dla mnie suknię. Już nie mogę się doczekać wesela!

Gość gość
Ja myślę,że czy niska czy wysoka zawsze znajdzie się jakiś ciekawy model.Ważne aby w tym czasie trafić na dobry salon,a potem już wszystko będzie dobrze.Szycie i potem perfekcyjne dopasowanie zrobi swoje.w Evicie znajdziecie wszystkie wszystko co trzeba jeśli chodzi o szycie i doradztwo.

Gość gość
Tez mam 153cm wzrostu, jeszcze niedawno wazylam 49kg, podobnie jak autorka tematu. W zadnym wypadku NIE jest to drobna, filigranowa figura. Syrenka do takiego wzrostu nie pasuje (no chyba, ze sie jest bardzo szczupla), bo w przypadku tego fasonu wcale nie wystarczy miec rozmiary mniej wiecej 90-60-90, ale rowniez byc wysoka. Kobieta o takich rozmiarach, ale niska, wyglada w syrence okropnie!!! Rozkloszowanie w kolanach skraca sylwetke. Suknia greckiego typu, czy empire tez nie zawsze pasuje. Bywa, ze pogrubia. Generalnie, niestety, wiekszosc dlugich sukien odpada. Krotka, do kolan, powinna byc dobra, ale tez nie kazdy bedzie sie w takiej dobrze czul na wlasnym slubie i weselu. Kazda (no moze z nielicznymi wyjatkami) kobieta marzy przeciez o pieknej, dlugiej, ozdobnej sukni...Trzeba jednak byc wzgledem siebie krytycznym i wybrac to, co najlepiej pasuje. Ja juz mam ogromny dylemat mimo, ze do slubu jeszcze prawie rok, bo nawet jesli sie wie, w czym sie wyglada dobrze, to - badzmy szczere - suknie dla niskich kobiet bardzo ciezko jest znalezc, wrecz graniczy to z cudem...

Gość gość
Witam Mam mam 150 cm i nie wiem w jakiej sukience będę wyglądać najlepiej dodam że w porównaniu do wzrostu mam szerokie ramiona i mały biust

Gość gość
Karły się nie hajtają

Gość gość
Ja mam 154 wzrostu waże 51 i mam gdzieś , że wielkie rozłożyste kiecki nie pasują . Kupiłam se princeskę i mam w 4 literach, mi się akurat podoba . Będę miała buty na obcasie więc 160 jakoś wyjdzie . Mi ani rybki ani greckie fasony nie przypadły do gustu.

Gość gość
Dodam że jestem typem gruszki , może dlatego mi pasuje . Moja rada po przymierzać i samemu wybrać .Słuchanie ludzi mało da , jak się bedzie źle czuło w jakiejś kiecce

Gość gość
Jeżeli szukasz ładnych butów do sukni ślubnej to warto zapoznać się z ofertą tej firmy obuwniczej www.gamis.com.pl.

Gość gość
Widzialam panne mloda w tradycyjnej bezie z bolerkiem i wygladala rewelacyjnie!