Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdalenaKKK

Czy warto studiować??

Polecane posty

Gość MagdalenaKKK

Czy uważacie warto teraz iść na studia? jakie jest Wasze zdanie??

wg mnie teraz studia to jak 40 lat temu podstawówka... po prostu standardzik taki :) Lepiej odbębnić chociaż te 3 lata i mieć wykształcenie wyższe ;)

Gość Marcin84w
zależy na jakie, masz juz jakis wybór?

Gość warto jeśli to konkretny
kierunek, który jest twoja pasją i chcesz to coś robić w życiu, no i do tego zawodu potrzebne są konkretne uprawnienia, które zdobywa się w trakcie studiów.... ...nie warto jeśli idziesz na studia tylko by studiować i masz nadzieję, ze później złoty deszcz na ciebie spadnie, za samo pokazanie dyplomu!

Gość tropex
studia jakieś trzeba skończyć, pytanie tylko czy zaoczne czy dzienne Dzienne tylko wtedy kiedy w danym zawodzie potrzebne są konkretne uprawnienia, np. lekarz, geodeta, budowlaniec, nauczyciel, księgowa

Każdy na to pytanie powinien sobie sam odpowiedzieć. Studia to przeogromny koszt finansowy,jeśli jesteś osobą niezamożną i by się na tych studiach utrzymać musisz ciężko pracować,to weź sobie odpuść.Nie oszukujmy się,większość kierunków to fabryki bezrobotnych.Młodzi ludzie popadają we frustrację,bo nie mogą znaleźć godnej pracy za godziwe wynagrodzenie(!!!),mimo wyższego wykształcenia.Mówi się,że studia to inwestycja w siebie.Inwestycja jest wtedy,kiedy pieniądze zwracają się z nakładką. Kiedy się dostaje pensję 1200-1500zł,nie ma o tym mowy..Ja sama miałam składać papiery na filologię obcą,ale zmieniłam zdanie,mimo,że lubię języki obce.Każdy mówi mi,że te studia straciły na wartości.Jest to jednak twoja decyzja i to tobie,nie nam osądzać,czy masz iść na studia.

tylko niekiedy to studia są pewnym minimum potrzebnym aby być branym pod uwagę przy rekrutacji 🖐️ to odnośnie tego ,żeby ich nie robić. ten licencjat zawsze można sobie strzelić

Gość Frodo Baggins:D:D:D
Oczywiście, że warto - studiowania nie można rozpatrywać tylko w kategorii tego co możesz po nich zyskać. Chodzi o to, żeby pobyć wśród ludzi, nauczyć się samodzielności nawet trochę życiowego cwaniactwa. Unikaj tylko tych prywatnych badziewnych szkół - nie prawda, że studia dzisiaj się nie liczą. Może obniżył się ich prestiż, ale bez studiów będziesz skazana na pracę w Biedronce.

Frodo Baggins,ludzie po studiach też często siedzą na kasie lub rozkładają towar w Biedronce.Znam dziewczynę po anglistyce na UW,która pakuje zabawki w zakładzie na 3 zmiany za 1000zł i absolwentkę matematyki,która jest na utrzymaniu matki,bo nie może znaleźć pracy..

Gość jkdka
jezeli masz okazje to idz tylko nie przesadz z piciem