Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 19, 2011 dziewczyny podjacie prosze jakis przepis na taka rolade, mam mieso, ser, por, ogorki kiszone, papryke konserwowa, jajka, musztarde, smietanke. jakby to skomponowac zeby jeszcze z tego jakis sos wytworzyc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 łyżeczki musztardy i przyprawy, Wszystko wyrób i uformuj roladę. Do środka powkładaj ogórki kiszone przekrojone wzdłuż lub w trakcie formowania rolady i do piekarnika. Pod koniec pieczenia posyp startym żółtym serem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 albo inaczej, mięso wyrobione rozwałkuj, posmaruj rozwałkowane mięso musztardą, połóż na nie plasterki sera żółtego i ogórki i zwiń w roladę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 19, 2011 dziekuje! a piecze sie jak dlugo i pod przykryciem czy jak? zalewa troche woda zeby sos sie zrobil? nigdy nic podobnego nie robilam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 jeśli chcesz sos to podlej trochę wodą ale nie za dużo bo Ci się rozpadnie. Piec ok 50 minut w 180 stopniach. Ja nie przykrywam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 taką roladę możesz posypać bułką tartą jeszcze albo sezamem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 a i jak będziesz robić sos to do naczynia w którym pieczesz możesz dodać pokrojoną w plastry cebulę i marchewkę, sos będzie miał wtedy lepszy smak i aromat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 19, 2011 dziekuje, zaraz zabieram sie za robote! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mięsa dodaj jajko, 2 Napisano Luty 19, 2011 proszę :) Napisz jak wyszła :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Luty 19, 2011 zrobilam tak jak pisalas, wyrobilam z jajkiem, przyprawami i dosypalam troche tartej bulki, rozwalkowalam, posmarowalam musztarda, na to potarty ser, i poukladalam paski papryki konserwowej, ogorka, marchewki lekko ugotowanej i polowki jajka. wlasnie sie piecze :) zobaczymy jaki efekt :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość saamanta Napisano Kwiecień 19, 2011 tu jest fajna pieczeń świąteczna: http://przepisyzezdjeciami.blogspot.com/2010/12/pieczen-swiateczna.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gizula888 0 Napisano Kwiecień 19, 2011 Ja kiedyś robiłam taką pieczeń, ze na spod keksówki układało się połowe zmielonego mięsa przyprawionego mocno i z jajem - potem wzdłuż całej dł.keksówki na środku jaja na twrdo całe, a potem druga polowa mięsa i do piekarnika, w miedzyczasie polewało sie go rosołkiem i tyle:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak można rozwałkować Napisano Kwiecień 19, 2011 mięso mielone? zastanawia mnie bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Kwiecień 19, 2011 pieczeń rzymska jest wstrętna smakuje jak mielonka konserwowa fuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość można rozwałkować, bardzo Napisano Kwiecień 19, 2011 łatwo :) po dodaniu składników idzie jak po cieście :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość można rozwałkować, bardzo Napisano Kwiecień 19, 2011 http://www.wielkiezarcie.com/recipe20329.html np tu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chodze za zakupy do tesco Napisano Kwiecień 19, 2011 potrawy z miesa mielonego mam opanowane do perfecji:D robie cos w rodzaju pieczeni rzymskiej ale dodaje do tego troche rozmieszanej zelatyny jajko bulke ale nie tarta tylko zmiksowana swieza ziola. potem to ugniatam rozgniatam na placemna folii aluminiowej, wykladam to cienkimi plastrami boczku, do srodka wkladam pieczarki, gotowane jajka i slupki ogorkow kiszonych. dzieki folii talwiej sie to zwija w rolade. potem foliwe lekko obwiazuje nitka w naczynie zaroodporne i do piekarnika. po 20 minutach zdejmuje sznurki i folie, wkladam z powrotem do naczynia, zalewam zorrobiona z woda kostka rosolowa wrzucan pokrojone w slupki marchewki i jedna pietruszke, wrzucan dwie polowki cebuli i kilka zabkow czosnku i kilka ziemniakow, w zaleznosci od tego na ile jest osob i tak w piekarniku nastepne 25 minut i obiad gotowy:D w jednym naczyniu gotuje wiec miecho, ziemniaki, warzwa i sos:D polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia Napisano Kwiecień 19, 2011 http://majanaboxing.blox.pl/2009/04/Pieczen-z-niespodzianka.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Kwiecień 20, 2011 20:20 dokładnie tą robiłam wstrętna jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach