Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie anty

wymioty ze strachu przed wanna.

Polecane posty

Gość nie anty

hej mam taki problem córka ma 14 miesiecy i od jakiegoś czasu próbuje przyzwyczaic ja do kapania w wannie ale niestety kończy sie to przerażliwym płaczem i wymiotami. tak sie boi ze prawie za każdym razem zwymiotuje;-( już nie wiem co mam zrobić próbowałam kapac sie razem z nia kupiłam zabawki do wanny włanczam muzyke..no i nic to nie daje trwa to juz około 1,5 tygodnia.. zrezygnować z wanny i poczekac az sama zechce sie kapac ? próbowałam tez włozyc wanienke do wanny i wtedy jest ok. córka dopiero teraz może sie kąpac w wannie ponieważ mieliśmy starą łazienkę w której było zbyt zimno na kąpiel małego dziecka. prosze o rade..

Gość jo jes w łoknie
to kąp małą w wanience.... po co ma sie tak stresować wrzodów dostanie od tego ona sama zadecyduje,teraz się boi bo wanna jest taaaka duża a ona malutka poczekaj...... :-)

Gość do autorki....
Jeżeli ten strach powoduje wanna, to jasne, że musisz na dłuższy czas zrezygnować z kapieli dziecka w niej. Dopiero za jakiś czas zaczynać może w małej wanience koło wanny i tak stopniowo do wanny dużej, oczywiście nie wcześniej, aż dziecko pozbędzie się stresowych wrażeń.

Gość Ja jestem Patrycja :)
nic na siłę. poczekaj aż się oswoi i będzie ok.

Gość azezam
tak jak pisze w kazdym temacie kazde dziecko jest inne nie ma reguly ze juz trzeba kapac w wannie ja pierwsze dziecko zaczelam kapac jak mial okolo 4 miesiecy drugie przy 5 miesiacu i jest ok ale sa dzieci ktore boja sie przestrzeni proponuje wlozyc wanienke do wanny i tak kapac pare tyg a poznies ponowic probe z dziecmi nic na sile sie nie robi trzymam kciuki za powodzenie :)