Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elooo

pomocyyyyyyyyyyyyyy

Polecane posty

Gość elooo

pisze tu bo potrzebuje pomocy wiem ze nikt tu nie jeswt lekarzem ale moze ktos mial podobna sytuacje wchraj kochalam sie z facetem i pekla nam gumka i niestety zlal sie we mnie dodam ze okres mialam od 8 - 12 lutego czy sa duze szanse na dziecko ??? moze ktos czai z tym obliczaniem dni plosnych i wogole bo ja zbytnio nie dziekuje z gory

Gość niekompatybilna
jeśli masz standardowy cykl około 28-30 dni, owszem bardzo duże.

Gość no tak,
kolejny przykład na to, że najpierw trzeba się nauczyć liczyć i używać interpunkcji, a potem dopiero brać za dupcenie :/ Poszukaj w okolicy ginekologa który się ogłasza "nagłe przypadki" lub coś w tym stylu i leć do niego na sygnale po pigułke "po". I to jeszcze dziś. Ale obawiam się, że to będzie kosztować i to sporo.

dokładnie jeśli masz cykl 28 to szanse mniejsze ale przy 30 dniowymi i więcej bardzo duże prawidłowo owulacja wypada na 12-16 dni przed miesiączką a jak wiadomo plemniki mogą przeczekać na owulację.

albo do rodzinnego ze łzami w oczach to może przepisze Ci escapelle a no tak dziś niedziela to tylko chyba do lekarza dyżurnego czy jak on się tam zwie. Cena 46-70 zł

Gość loploploploplopl
mam podobny problem i niewiem co zrobic ter kochalam sie z chlopakiem 7 dni po okresie moje cykle wynosza od 34 - 36 dni mysle z eni e mialam dni plodnych bo sluzu nie bylo ... bylam u lekzry ale nie chca wypica recepty na 72 po . czy duze szanse sa albymbyla w ciazy

poczatek cyklu liczy sie od 1 dnia okresu. dodatkowo wg najnowszych badan plemniki moga przezyc do 7 dni (oczywiscie te najlepsze:)) wiec neistety jest ryzyko zachaczenia o dni plodne

7 dni po skończeniu krwawienia czy 7 dni od momentu rozpoczęcia krwawienia? Skoro masz cykle 34-36 dni to owulacja mogła przypadać między 20-24 dniem cyklu (chodź wiadomo, że to sprawa indywidualna) 7 dni od momentu krwawienia (czyli 7 dnia cyklu) to ryzyka nie ma (jeśli rzeczywiście masz cykle ponad 30 dniowe) natomiast jeśli 7 dni od zakończenia (zakładam jakieś 6 dni na krwawienie) to jest ale też niezbyt wysokie bo na prawdę w bardzo sprzyjającym środowisku niektóre plemniki przetrwają te 7 dni, reszta ok 3 dni. Ale to czysta matematyka. Cykle muszą być regularne i trzeba prowadzić obserwacje,żeby można było wyznaczyć kiedy mniej więcej przypada owulacja.

Gość loploploploplopl
okres trwal u mnie trwal 5 dni dziekuje bardzo klaudynka

Gość loploploploplopl
7 dzien od skonczena krwwienia okres tes doslalm 8 lutego

czyli stosunek był 12 dnia cyklu + 7 dni maxymalna żywotność plemników to daje nam 19 d.c jeśli nie trafił Ci się nigdy cykl 28 dniowy to powinno być wszystko ok.

Gość oaoaoaoaoaoaoaoaoaoaoa
ah

Gość hehehehehehhehehehehehehehe
,,,,,,,,

Gość Michał Zaradny
Witam W takim przypadku najbezpieczniej zażyć tabletkę antykoncepcji awaryjnej. Jest to bezpieczna i skuteczna metoda zapobiegania ciąży po niezabezpieczonym stosunku. Chociaż może być stosowana do 72 godzin (3 dni) działa najbardziej efektywnie po zastosowaniu w ciągu pierwszych 12 godzin po stosunku. Więcej na temat tej metody antykoncepcji na www.wpadka.pl Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Gość po tym czasie
raczej by nie pomogła