Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelcia1979

migrenowo

Polecane posty

Gość izabelcia1979

cześć dziewczyny,mam migrnę ale jeszcze nigdy tak niee było-mianowicie-na początku mroczki przed oczami,potem drętwienie ręki,silny ból głwy i po 15 minutach to samo.Dodam z nigdy przez tyle lat nie małąm tego 2 x pod rząd i było to dla mnie dziwne.A po jakimś czasie jszcze raz-szok i niemiłosierny ból głowy aż wymioty i omdlenia.Oco chodzi co się dzieje,kidy to sięę skończy??HELP

Gość chochliczek11
Migrena jak nic. Bierzesz jakies leki przeciwbólowe?

Gość chochliczek11
Migrena. Bierzesz jakieś leki przeciwbólowe?

Gość ehhhhh 13
migrene to ma artysta ci poprostu łeb napierdala.

Gość schatynka
Hej tez mam migrene kiedy sie skonczy hmmm jak ktos wynjadzie cos cudownego ja sie mecze 10 lat i jedynie to tabletki takie silne 3 pod rzad ale one powoduja ze czlowiek jest senny i taki jakby otepialy wiec juz lepiej sie meczyc, mnie migrena trzyma dzien, moze poltora dnia czyli prawie dwa dni wyjete z kalendarza, niestety to jej sie chyba nie da wyleczyc zawsze wroci, ja mam atak dwa razy w miesiacu teraz tak jakos wczesniej co chwile.... takze znam bol i jedyne co moge to wspolczuje Ci

Gość le......
Do lekarza i pełna diagnostyka w kierunku tętniaka.

Gość izabelcia1979
tętniaka??słyszałam że na migrenę świetna jest akupunktura ale czy to jest w Białymstoku?

Gość izabelcia1979
chochliczek-czy biorę leki?jasne inaczej bym chyba umarła z bółu ,na początku 2 tabl.od razu a potem za 3 godz. kolejne 2

Gość chochliczek11
Akupunktura? Nie słyszałam, żeby miała natychmiastowe działanie, na efekty trzeba chyba długo czekać. Moja mama na migrenę bierze pyralginę

Gość izabelcia1979
schetynka-ty to w ogóle masz przechlapane,strasznie czesto masz te ataki ,to ja tobie współczuję bo ból przy tej okazji jest nie do zniesienia.Mam pyralginę nawet w samochodzie bo boję się że jak gdzieś wyruszę to może mnie złapać

Gość izabelcia1979
chochliczek11-wiesz na pewno nie zadziała od razu,czytałam gdzieś na forum żze ktoś właśnie miał takie zabiegi,może warto pochodzić nawet dłuższy czas jak byłaby szansa na zmniejszenie bólu,ale jeśli w białymstoku nie znajdę to nic z tego

Witaj, mi pomaga NIMESIL, ale jak wezmę na samym początku jak zaczyna boleć, na receptę

Gość 5667fgg
mnie nimesil nie pomaga,zadne przecowbolowe nie pomagaja,chyba ze psychotropy, wtedy troche mija

Gość izabelcia1979
dziewczyny ale zwalczacie nimi tylko ból czy też drętwienie i mdłości?Mnie ostatnio było trochęe lżej jak łyknęłam 3 tabl.pyralginum ale muszę brać kilka szt.właśniemoże z tym niemisilem warto spróbować,dziękuję za rady

A próbowałyście może innych sposobów niż leki? Ja mam okropne migreny i trochę boję się brać leki. Mogłybyście mi coś doradzić?

Gość zza rzeki
Należy od zaraz (!) zastosować radykalną dietę wykluczającą mleko i przetwory mleczne (także żółty ser) oraz biały cukier (a więc także soki z kartonu, czekoladę, ciasta). Wiem, co mówię. Moje migreny uniemożliwiały normalne funkcjonowanie, czasem miałam je prze 20 dni w miesiącu. Brałam garściami ketonal w najsilniejszej dawce i nie pomagało. Teraz głowa mnie pobolewa jedynie przy okresie.

Gość zza rzeki
Zapomniałam dodać, że biały cukier można zastąpić cukrem trzcinowym lub miodem, jeśli ktoś potrzebuje słodkiego - te akurat nie przeszkadzają.

Gość ihbsvnbsnhjbgvb
Cześć. ja też z kręgu zainteresowanych. Na mnie działa efferalgan z kodeiną na receptę, nie drażni dodatkowo żołądka a przy wymiotach to ważne. a lek ten jest musujący więc doodatkowo szybko działa.

Próbowałam kiedyś jakiegoś leku z kodeiną, ale średnio mi pomógł. Stwierdziłam, że chyba przejdę się do apteki i sprawdzę co farmaceuta mi poleci. Dlaczego trzeba wkluczyć mleko itd?! Żartujecie chyba... Ja uwielbiam mleko i czekoladę :(

Gość zza rzeki
Nie wiem dlaczego trzeba wykluczyć - ale wiele osób potwierdzi, że mleko dla dorosłego człowieka jest trujące, zdrowe jest tylko dla dzieci. Wiem jedynie, że na mnie wykluczenie mleka działa wyśmienicie.

Dla dorosłego jest złe, bo produkuje mniej, lub nie produkuje wcale enzymu trawiącego laktozę-cukier zawarty w mleku. Produkcja tego enzymu - Laktazy zanika wraz z wiekiem. Moje pytanie dotyczy konkretnie wpływu tego mleka na migrenę. Ja ostatnio wypróbowałam ładnych parę sposobów na te bóle głowy... wszystkie niestety tylko zmniejszyły ból, ale go nie zlikwidowały. Trochę się boję brać leków przeciwbólowych ale ból czasem jest nie do zniesienia. Co o tym sądzicie?

Gość dlaczego nie do neurologa?
Ja mam migreny co najmniej dwa razy w miesiącu, już nie tyle że boli, nie daje się funkcjonować. Ograniczyłam pokarmy (u mnie to jest ser pleśnowy i chyba - TAK, naprawdę !! ;( - zielona herbata!!!!), ale czasami jak wstaje z bolącym łbem a do pracy trzeba iść to mi się życ odechciewa. Środki przeciwbólowe? - śmiech mnie ogarnia, nic poniżej ketanolu nie pomaga. Ale neurolog przepisał mi (była pełna diagnostyka, nie mam padaczki, nie mam tętniakow, jestem zdrowa..) tryptany (Sumamigren) lub ergotaminę (coffecorn forte). To jest normalnie dar niebieski.. Po godzinie - KONIEC.

Gość dlaczego nie do neurologa?
Acha, też się boję je brać i truć organizm, ale o ile ból nie dopada mnie po poludniu dopiero to nie ma opcji.. Już lądowalam na pogotowiu z wymiotami i potwornym bólem i wolę wziąć procha.. Tryptanów się trochę boję, więc częściej biorę Coffecorn, ale bez tego ani rusz..

Ja próbowałam brać pyralginę i muszę powiedzieć że fajnie na mnie działa. Przy okazji uspokaja co też ma dodatni skutek podczas migreny... Tabletka, sen i wstaję jak nowonarodzona.

Gość ujajajo
łaczę się w bólu, sama mam takie migreny, że matko boska... na mnie chyba nic nie działa. muszę przecierpiec

Gość ujajajo
nospę brałam, niby miała rozkurczać a nic nie dawała

No w sumie się nie dziwię że nie dawała rezultatu, bo co ma do rzeczy nospa przy migrenie?

Gość fhsahc
ja biorę aponapro. polecam