Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cichutka2011

Bebilon AR a karmienie piersią.

Polecane posty

Gość Cichutka2011

Witam wszystkie mamy. Jestem tutaj nowa dlatego przepraszam jeśli już kiedyś ten wątek był poruszany. Otóż 5 tygodni temu urodziłam zdrowego synka i wszystko by było wporządku gdyby nie jego ciągłe ulewanie po karmieniu. Nie chodzi mi tu o ulewanie jakie ma miejsce przy odbijaniu. On potrafi ulać cały pokarm jaki dopiero co zjadł. Podnoszę go oczywiście żeby mu się odbiło ale niestety nie zdaje to egzaminu bo rzadko kiedy odbije mu się, a jeśli już nawet to i tak potrafi ulać dużą część pokarmu. Nawet jak mi uśnie przy piersi to gdy się obudzi ulewa mu się. No i właśnie.... Kupiłam dzisiaj mleko Bebilon anty-refluksowe AR, podałam mu raz butelkę no i na razie jest spokój, ale martwi mnie jedna rzecz. Bo na opakowaniu było napisane że to mleko dla niemowląt które NIE są karmione piersią. No i właśnie moje pytanie dotyczy czy któraś mama podawała swojemu dziecku to mleko i dodatkowo karmiła je piersią (nie chciałabym rezygnować z piersi) Pozdrawiam wszystkie mamy i dziękuję za dobre rady i odpowiedzi !! :)

Gość na kazdym mlerku to pisze
wiec mozesz

Gość Cichutka2011
To mleko to moje pierwsze jakie kupiłam więc nie wiedziałam że na każdym tak pisze.

Gość mama23_wr23
nie martw sie, wiekszosc dzieci ulewa... a moze ma refluks? Moze ma nietolerancje laktozy i dlatego ulewa- nie zauwazylas wysypki? przed piersia podaj mu zageszczacz NUTRITON... tam wszystko jest wyjasnione na opakowaniu jak dawkowac...to moze nie bedzie ulewac...

Gość motylek 1021
napisze ci tak ze ja przy karmieniu piersia podawalam nutrition,a gdy malej dawalam butelke to podawalam jej enfamil ar .

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjj
przeciez prawie kazde niemowle do 6 mies ulewa jak szalone...

Gość Cichutka2011
Wiem że dzieci ulewają no ale nie aż tak. On cały czas, Nie mogę go zostawić samego bo może się zakrztusić. Mój mały wczoraj wieczorem miał czerwoną buźkę szyje i troszkę na brzuszku, być może to alergia na to mleczko...:( Dzwoniłam do pediatry no ale ona nie wypisze mi recepty, więc muszę do pediatry a ta może mnie przyjąć dopiero w czwartek. NO i co tu robić. ? ;/

Gość KASSSSS
mi pediatra zalecila dawac piers a potem 30-60 ml wlasnie bebilonu AR oby pomoglo bo juz opadam z sil. tez nie chce rezygnowac z piersi