Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam17lat

jestem w ciąży

Polecane posty

Gość pomoc dla młodej mamy
16 :) Tak możesz mnie skrytykować " ty gówniarzu jeden , po co się tu wypowiadasz " albo " dziecko , masz mleko pod nosem , idź się uczyć " lecz czy na prawdę zasługuję na krytykę ?

Czym Cię zdziwiłem :D ?

Nie będę miał :) Mogłem mieć przez zbyt namiętny seks , ale okazało się , że płyn który odkryłem po stosunku to nie sperma , lecz sok kobiety :( A wystraszyłem się jak cholera :(

True :)

Gość sadddam
gratulacje! teraz zobaczysz co to znaczy prawdziwe zycie heh

Autorko nie przejmuj się dasz sobie radę ja jak byłam w twoim wieku to też zaszłam w ciąże i nigdy tego nie żałowałam na szczęście wszystko się super poukładało wyszłam za mąż potem urodziłam drugą córkę a teraz mam 26 lat i mam szczęśliwą rodzinkę no i dziewczynki już odchowane samodzielne a ja jestem młodą mamusią a teraz mąż bardzo chce trzecie dziecko i chyba się zdecydujemy stać nas więc nie obawiamy się o finanse mąż pracuje ja też mamy mieszkanie więc wszystko jest ok i tobie życzę tego samego żeby ci się tak poukładało tylko dbaj o siebie i o maleństwo

Gość pocahontas8k
Nie załamuj sie... będzie dobrze. Jak urodzisz dziecko to już będziesz miała 18 lat, także nie będzie tak źle. I jesli masz w miarę normalnych rodziców to myśle ze troszke pokrzyczą i im przejdzie. Napewno Ci pomogą... Głowa go góry autorko :) Szkoda że na tym forum co niektórzy wypowiadają nie w tak niekulturalny sposób. Jestem ciekawa drogie panie co byście Wy zrobiły znajdująć się w takiej sytuacji jak autorka topiku: zabezpieczamy się, a tu traaaaach i ciąża. Zastanówcie się czy tymi słowami pomagacie dzieczynie, bo wydaje mi się ze nie za bardzo ...

pomoc dla mlodej mamy Jestem w szoku ze masz 16-lat, a piszesz madrzej od tych wszystkich swietojebliwych!! ktore przewaznie przez wpadke dzieci porodzily,a tu madruja sie jakie sa hop! do przodu!! Z antykoncepcja i i z moralami od ktorych sie nie dobrze robi!! Zaraz zaczna ublizac dziewczynie ..ze patologia i wszystko co najgorsze!! Idzcie lepiej do garow , a nie pieprzycie tu! trzy, po trzy!! Autorko ,pozdrawiam, bedzie dobrze, zobaczysz,ja tez zostalam matka w wieku 17-lat, wpadlam przy pierwszym stosunku! uwierzyla bys?? ale nie zaluje moj Syn to dzis dorosly faceta przedewszystkim bardzo porzadny czlowiek.W krotce tez zostanie Tata, szczesliwy taki ...ze az sie serce raduje.

Gość pomoc:-)
Witaj. Ja zaszlam w ciąże w wieku 19 lat i też bałam się powiedzieć rodzicom. Owszem na początku było ciężko nie zareagowali zbyt optymistycznie, ale stało się. Wziełam ślub i się wyprowadziłam. Były różne momenty które sprawiały mi przykrość jednak nie poddawałam się i Tobie radzę to samo. Teraz już nie możesz myśleć wyłącznie o sobie a o dziecku. Rodzicom powiedzieliśmy razem o ciąży. A gdy tylko na świat przyszedł mały rodzice od razu zmienili zdanie na ten temat. Teraz jest ich najukochańszym wnukiem :-) Życze powodzenia i daj znać jak Twój chlopak zareaguje na wieść o ciąży:-) Wogóle to pewna jesteś na 100 % że jesteś w ciąży? Byłaś u lekarza?

Gość mam17lat
Dziękuje zawsparcie i ciepłe słowa jutro powiem chłopakowi a potem rodzicom a lekarza yłam karte ciążową mi zalożył ogólnie jet to 6 tydzień już

To się pospiesz bo teraz jest taka ustawa, że najpóźniej do 10 tygodnia ciąży w urzędzie gminy lub miasta musisz przedstawić dokument od lekarza potwierdzający ciąże żeby potem dostać becikowe. Jeśli tego nie zrobisz do 10 tygodnia ciąży becikowego nie dostaniesz:-(

Gość mam17lat
z teg co wiem to już to znieśli i nie ma takiego wymogu

Lepiej zapytaj bo z tego co ja się orientuję to nadal on obowiązuje.

Gość zuceklobacek
jesli uprawia sie sex trzeba zawsze brac pod uwage ewentualna ciaze... bedziesz mama powinna rozpierac cie duma i radosc... a nie strach przed mama h... mnie strzela jak widze cos takiego

Gość mam17lat
ja nie napisałam żesię boje tyklo nie wiem jak jej powiedzieć a to pewna różnica więc jeśi łaska nie dokładaj swojej ideologi do moich słów

Powiedziałaś już chłopakowi o ciąży?

I'm happy ! :D Cieszę się , że znalazły się tu osoby , które również starają się pomóc młodej mamie :) Tak trzymać !