Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła panna młoda26

sushi i owoce morza

Polecane posty

Miał ktoś na stole weselnym?

myślę ze nie wiele osób decyduje sie na to dlatego że drogie i nie każdy lubi a w dodatku często uczulają

Właśnie o to chodzi, że my i większość z naszych znajomych lubimy. Nawet się pytali czy oprócz tradycyjnych dań weselnych będzie "sushi", nie chcę przekombinować i nazamawiać nie wiadomo jaką ilość tylko tak delikatnie, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Gość Jasiek______
To może jeszcze dla tradycjonalistów pizza, gyros, ewentualnie dla zabieganych kebab? Niektórzy lubią. Tylko czy wesele nie powinno być w tradycji polskiej?

jasiek sałatki kebab są teraz popularne na takich imprezach :) ja nienawidzę owoców morza zbytnio więc na pewno nie zjadłabym ale skoro wasi goście lubią to możecie coś dorzucić oczywiście nie samo to bo tym się nie nasyci człowiek :)

Nie no oczywiście, że nie samo to. Owoce morza i sushi byłoby tylko dodatkiem. Zresztą sama nie wiem, jeszcze mam troszkę czasu, więc przemyślę sprawę i podejmę decyzję.

Gość malusstw
"Tylko czy wesele nie powinno być w tradycji polskiej?" Dla pokolenia rodziców może i tak (chociaż moi akurat lubią eksperymenty i przepadają za tajszczyzną, rodzice partnera to w ogóle podróżnicy i amatorzy kuchni wszelakich), dla ludzi młodych mocno niekoniecznie, wśród moich rówieśników zwolenników rosołu i kotleta na palcach mogę policzyć (i nie znaczy to, że reszta to hamburgerowcy czy bywalcy marnych pizzerii). U nas będzie przyjęcie w restauracji i z "polskiej tradycji" to chyba tylko szarlotka na deser ;)