Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaja

JESTEM ZROZPACZONA - MOJE WŁOSY!!! :(

Polecane posty

Gość zrozpaczonaja
Stosowałam róznych odżywek i tych do spłukiwania i tych bez spłukiwania, starałam się mało nanieść na włosy ale wstając rano już były tłuste.

Gość owlosiona-w
ściąć cienkie końcówki, nawet jeśli będziesz musiała ściąć połowę włosów. ja ścięłam, a te włosy, które zostały (w sumie to mam równego boba z grzywką,prawie do brody - a od połowy włosów były baaardzo cienkie, dosłownie parę kosmyków :) wyglądają na zdrowe i mocne, i gęste (!), a miałam siano! może warto? a włosy i tak odrosną. teraz oczywiście żadnego prostowania,farbowania itp.

Gość olejowiczka
Witam ! sluchajcie mialam problem z wypadaniem włosów, po prostu wypadały mi garściami! Próbowałam inneov, Merzspecial, vitapil, belisse no wszytskie tabletki na rynku, nawet pokrzywe pilam ktora nieznacznie poprawila stan moich wlosow. Kiedys na forum przeczytalam ze olej lniany pomaga i zaczełam go pic, na prawde po miesiacu moje wlosy przestały wypadac. Ja swoj olej kupilam na stronie internetowej firmy Zielonynurt, boje sie kupowac na allegro bo nie wiaodmo jak z jakoscia tych olejow i nie wiadomo co w siebie bede wlewac a jezeli chodzi o ten olej to jest nawet smaczny lekko orzechowy posmak. tylko trzeba go trzymac w lodowce no i pilnowac sie z piciem codziennie polecam !! zycze wam gestych wlosow

Gość kapelaaaaaaana
autorko ja tez mam 19lat ,jestem na pierwszym roku studiow i odkąd się przeprowadziłam z chłopakiem do innego miasta zaczął się mój koszmar..złapałam bakterie e.coli przez którą biore juz pół roku antybiotyki z przerwami,włosy mi zaczęły wypadać przy wzroscie 174 spadłam z 58kg do 53 i wyglądam jak anoreksja...ale moja kochana mama swojska kobieta dobre rady mi dała i zakupiła z dwie paczki czegoś co zupełnie mnie odbudowuje nie tylko od wewnątrz,ale i od zewnątrz jest to pyłek pszczeli co do Twojego problemu z włosami to skopiowałam fragment z tej strony http://www.apiterapia.biz/pylek_choroby.html "W CHOROBACH SKÓRY - ze względu na bogatą zawartość witamin i mikroelementów - poprawia gładkość i nadaje skórze elastyczność, wpływa na wzrost i porost włosów oraz zapobiega ich wypadaniu, co przypisuje się obecności aminokwasów zawierających siarkę" jest to prawna...ja biore to tydzien narazie,jest niedobre w smaku kojarzy mi się z kałużą i nie pytajcie skąd znam smak kałuży :)) w kazdym bądz razie jeszcze tydzien temu chłopak nie mógł mnie pozbierać ..nie do życia,blada,chuuuda bez sił zupełnych chęci to robienia czegokolwiek ...spróbuj ;) moja mama kupuje to na rynku jakims to jak zajade do miasta to odbieram to ....duża paczka od babci jakiejś chyba z 30zł kosztuje,ale warto ,zadne tabletki chemiczne...ja juz sie nałykałam tego gówna i dalej musze łykać niestety ...urolog powiedział,ze i tak się trzymam jak na tyle chemii którą niestety,ale musze łykać ..tylko ta waga ...

trzeba po prostu dobrac odpowiednią odżywkę najlepiej w formie kuracji do włosów którą potrzyma się dłużej ok 20 min i spłuka.

Gość DzikiRoz
Jeśli masz cienkie i słabe włosy, albo ogranicz farbowanie (i prostowanie), albo używaj dobrych farb. Mogę Ci polecić szampon do włosów suchych Klorane http://www.aptekavolfarm.pl/4320,klorane-szampon-na-bazie-z-olejku-z-norek-200ml.html Nadaje połysk włosom i działa ochronnie, odżywia też skórę głowy, bo bez tego włosy nie będą zdrowe.

Gość DzikiRoz
Jeśli masz cienkie i słabe włosy, albo ogranicz farbowanie (i prostowanie), albo używaj dobrych farb. Mogę Ci polecić szampon do włosów suchych Klorane http://www.aptekavolfarm.pl/4320,klorane-szampon-na-bazie-z-olejku-z-norek-200ml.html Nadaje połysk włosom i działa ochronnie, odżywia też skórę głowy, bo bez tego włosy nie będą zdrowe.

no nie wiem czy polecanie farb na włosy zniszczone to najlepszy pomysł, według mnie najlepiej jest wtedy na kilka miesięcy zrezygnować z farbowania i używać odżywek takich aptecznych, które używa się 2-3 razy w tyg i dłużej trzyma