Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zrozpaczonaa.

Wrastające włoski.

Polecane posty

Mam problem z wrastającymi włoskami już dwa lata! Nie mam bladego pojęcia jak sobie z nimi poradzić. Wrastają się pod pachami, na nogach i bikini. Na nogach zwłaszcza na łydkach mam pełno czerwonych kropek, które pod wpływem zimna robią się jeszcze bardziej widoczne. Włoski rosną jakby w dół, a nie przebijają się do góry. Najgorsze jest to, że problem pojawił się po zwykłym goleniu maszynką! Po jakimś roku spróbowałam depilatora z nadzieją, że mi pomoże, ale nic to nie dało. Stosowałam różne peelingi, ale one nic nie dają. Wiecie jak można sobie z tym poradzić?

Gość Ojojojojojojojojo
ja nigdy nie miałam takiego problemu. Ale od ok 2 miesiecy wrastają tak samo jak u Ciebie!!!!!!! Nie wiem skad się to wzięło. Po prostu zaczęły wrastać i tyle. Nic nie pomaga. Scieram skórę na łydkach gabką do cellulitu, żeby ta skórę jakos przetrzeć ale włoski nie chca wyjśc. Najgorsze jest to że boli jak wyjdę na dwór bo z zimna robi mi się gęsia skórka i włosy pod tą skórą chcą wstać!!!! Nawet zaczęłam pęsetą je wydziubywać ale mam z tego rany... Pomocyyy

Gość Ojojojojojojojojo
napisałam ale wyszło. Mam tak samo!!!! Pomocy.

Gość fdhgsdfgdsf
codzienny peeling w tych miejscach i będzie ok. ;) też to miałam.

Gość sprobuj posmarowac
te wloski spirytusem salicylowym i przebic je igla i je igla wyciagnac. Ja tak robie i nie mam wiekszego z tym problemu

No tak, ale pisałam, że peelinge mi nic nie dają! Stosowała regularnie przez kilka tygodni i zero porawy, jest tak jak było. Nie wrasta mi się także kilka włosków tylko wszystkie i nie ma szans by wyciągnąć je pensetą. Z tego co czytałam to po goleniu zwykłą maszynką taki problem raczej się nie pojawia, nie mam bladego pojęcia dlaczego moje włoski nagle zaczęły rosnąć w innym kierunku i jeszcze te kropki. Czy ktoś używał kremu Veet przeci wrastaniu się włosków po depilacji?

Albo Folisan lub kosmetyki Skin Doctors, głównie chodzi mi o Ingrow Go Lotion? Kosmetyk jest już jakiś czas na rynku, a ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie o nim.

Gość kasssaiia
spróbuj depilować pastą cukrową i musisz dużo nawilżać nogi balsamami, oliwkami.

Gość mrowa9345
Kremy/balsamy z mocznikiem (Cerkoderm, Xerial)

Gość ja to sobie myślę że...
balsam z apteki oczywiście

Dziękuję za pomoc. Zabieram się za kupienie jakiegoś pożądnego balsamu i peelingu, jednak nie wiem czy pomoże to na bikini, na nogi już prędzej. A macie może sposób na pozbycie się okropnych kropek po wrośniętych włoskach? Są takie małe czerwone, widoczne lepiej gdy jest np. zimno.

Gość eeee no tak to wspolczuje
ja tez czasem mam w miejscu bikini.. ale wyciskam je normalnie nie potrzebuje zadnej igly wyciskam i wyskakuje wlos z wągrem

Gość Babyy888
Też tak mam na łydkach. Wiele sposobów próbowałam, żaden nie pomógł. Mam na nogach brzydkie, głębokie blizny, czeka mnie kolejne lato w spodniach.

Dziewczyny znalazłam kosmetyki Ingrow Go Lotiona, podobno preparat na wrastające włoski, pomaga pozbyć się blizn. Słyszałcie coś o tym?

Gość kkalllasikia
Dla mnie za droga ta nowość a i tak nie ma się pewności czy aby na pewno pomoże:)

Wiem niestety. Słyszałam, że po depilacji pastą cukrową się nie wrastają. Może warto spróbować.

Kupiłam mąść Acne-Derm. Co prawda jest ona na trądzik działa oczyszczająco, a także usuwa przebarwienia, więc spróbuję, może rozjaśni blizny po wrastających włoskach.

Zrospaczona mam taki sam problem jak Ty :( Do tego mam bardzo jasną karnację, kocham lato ale okropnie jest znosić to:( Włosy wrastają mi się w bikini, na łydkach, pod pachami i nawet mam włosy na piersiach, które również mi się wrastają, czy je wydepiluje, czy wyrwę czy ogolę, ale to juz inna kwestia :( Nie słyszałam o paście cukrowej i dzięki, że napisałyście o tych kosmetykach bo również je zakupię.

Gość wiem coś o tym...
polecam krem no-scar na blizny. Mi troche pomógł. Blizny stały sie jaśniejsze a stosuje go od 6 dni

Gość Portal Feelbeauty.eu
Big Beautiful Women Projekt. Niesamowicie zaskakujące odkrycie tego co oczywiste! Nie ma kobiet brzydkich...są tylko nie wierzące we własne piękno, atrakcyjność i przygniecione krążącym w społeczeństwie stereotypem ...TAKICH FOTEK NIKT BY SIĘ NIE POWSTYDZIŁ !!! http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/57/big-beautiful-women-projekt-niesamowicie-zaskakujace-odkrycie-tego-co-oczywiste.html

Gość plpiiuut
ja mam ten sam problem. z nogami jeszcze sobie radze, ale pod pachami zrobily mi sie blizny takie dziurki i na bikini tez.moja dermatolog powiedziala,ze to przez moj rodzaj skory i kazala mi isc na usuwanie wloskow laserem,co wlasnie zrobie