Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka milosc

Kolizja drogowa. Pytanie.

Polecane posty

Gość malenka milosc

jakiś czas temu spowodowałam kolizję na parkingu - cofałam i nie zauwazyłam skutera ;D i leciutko w niego uderzyłam, przerócił się, troche porysował, u mnie nic. Chłopak od skutera wyskoczył z pizzeri i krzyczy "ja mam to w dupie dzwonie na policje!" a ja "to dzwon".Zadzwonił, podał swój nr rejestracyjnypo czym oni powiedzieli że nie przyjeżdżają do takich dupereli i żebyśmy spisali oświadczenie. Ten chłopak ani ja nie wiedzieliśmy jak to zrobic ;D - ja głownie dlatego nie wiedziałam, żeby nie stracic zniżek i sie dogadaliśmy i dalam mu kase za "spowodowane szkody". i moje pytanie - czy jeżeli on podał swój nr rejestracyjny policji może miec jakieś problemy, że nie było oświadczenia czy coś ? Moich nie podawał, nawet nie pytal jak sie nazywam.

Gość nie rozumiem a co
sie o niego martwisz?

Gość lux in tenebris
Cos ty, policji to nie obchodzi, dogadalisci sie i juz

Gość malenka milosc
zaproponowałam mu lodzika i sie zgodził

Gość mozesz mie klopoty
jeżeli zgłosi to na policje to wezwa cie na przesluchanie i zeznasz ze tak bylo jak mowisz, to wyplaca mu z twojego ubezpieczenia. bedziesz sprawca. w ostatwecznosci moga zrobic ekspertyze zadrapan i sladow lakieru z twojego auta i jego skutera. dowodem na to ze tak bylo bedzie jego tel na policje. a kasa ktora mu wplacilas. Jaka kasa? masz pokwitowanie?

Gość malenka milosc
własnie nie wziełam pokwitowania, ale on nie ma żadnych moich danych, nawet nr rejestracyjnego pewnie nie zapamietał, to młody dzieciak był z 16 lat miał. a ja się śpieszyłam na wesele pozatym to była moja pierwsza kolizja i nie pomyslałam żeby coś wziąc - ale jak co mam 3 świadków - on był sam

Gość mozesz mie klopoty
to nie ma znaczenia ze masz swiadkow. sprawa bedzie rozpatrywana w zakresie wyplaty odszkodowania z twojego oc. zwrot kasy przez niego to zupelnie inna sprawa. niestety, twoja glupota ze nie wzielas kwitu, tak jak powinnas, ze wplacasz mu za ta konkretna sytuacje i on sie zrzeka dochodzenia z oc. teraz moze np isc to rzeczoznawcy ze podczas przewrocenia skutera uszkodzil sie np. silnik i bulisz. w ostatecznosci oczywiscie i jezeli jest cwany. trzeba bylo pisac oswiadczenie albo wezwac policje. przeciez od tego jest wlasnie oc, zeby sie nie pitolic z takimi sprawami.

Gość a on moze miec
4 swiadkow, którzy potwierdzą jego wersję , co wtedy?

Gość nudny temt alee
on moze miec 10 swiadków..dzis swiadek to nie problem..

Gość ziutekOscypek
Spisujecie takie odręczne chociażby porozumienie właśnie po to, żeby gość nie podał Twoich numerów na policję i nie powiedział, że odjechałaś i nie pokryłaś szkody.

Gość malenka milosc
niby od tego oc, ale nie chciałam stracic zniżek, ot co ! od stłuczki mineło pół roku, więc chyba spokój nie ?

Gość skoro się pytasz
to jednak chyba spokoju nie ma

Gość otto@@
Ja pierwsze co to informuję serwis, któremu zlecam przeprowadzenie likwidacji szkody :) Od lat w Warszawie korzystam z usług tego samego zakładu czyli http://naprawy-nadwozi.pl i nigdy nie miałem żadnych problemów. Wszystkie formalności z głowy i rozliczenie bezgotówkowe :P

Gość gość
Najlepsze w takich sytuacjach są rozliczenia bezgotówkowe.