Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miałam na mysli 44444444444

Gdzie to piękno kobiety w ciąży?????????

Polecane posty

witajcie, jestem w 3 miesiącu ciąży i wyglądam jak jakiś koszmar normalnie będę chyba tylko wychodzić do lekarza bo zamnknę się na amen w 4 ścianach. coś dziwnego porobiło mi się z twarzą głównie- mam trądzik a jednoczesnie skóra mi schodzi z niej płatami i chociaż nawilżam ją jak mogę nic nie działa. włosy zaczęły wypadać na maxa skóra głowy też jest przesuszona pojawił się łupież.... no ale niech no tylko nie umyję owłosienia przez 2 dni to istny łój. ogólnie podsumowując jest to chyba problem z nawilżeniem ale jak temu zaradzić?????? ps. skóra na reszcie tez jest przesuszona mimo że dwa razy dziennie namaszczam ja oliwką i olejkami....

zapytaj lekarza mnie na poczatku tez sie skora zaczela wysuszac ale u mnie to na plus bo mialam przed ciaza tlusta, wiec ja w czasie ciazy mam bardzo ladna cere paznokcie przestaly mi sie lamac i wlosy mi zgestnialy i szybciej urosly, mnie ciaza bardzo sluzy. wspolczuje ci ale pamietaj ze o kazdych takich rzeczch musisz mowic lekarzowi prowadzacemu i nioedaj sie mu zbyc tekstami typu bo tak jest i juz niech ci cos przepisze. a bierzesz jakies witaminy? wiesz sluchajac ciotek i babc to napewno by ci powiedzialy ze bedziesz miala corke, bo ponoc dziewczynki zabieraja urode:)

tak biorę witaminy, a teraz szykuję się do spania i w akcie desperacji umyłam się płatkami owsianymi to ostatni babciny sposób który mi pozostał.oprócz tego na prawdę zdrowo się odzywaiam wcianm masę owoców i dużo piję . nie jestem jakoś specjalnie uczulona na swój wygląd ale wyglądam koszmarnie. szperam teraz po necie na razie wpadłam na trop tarczycowy. co prawda do tej pory mi nie szwankowała ale może warto to sprawdzić. dzięki za odp

ja mysle ze to sprawa hormonow w 2 trymestrze powinno byc lepiej:)a jesli chodzi o krem to moze spróboj nivea taka tradycyjna z granatowym oakowaniem albo ziaji krem z oliwek.

To hormony tak jak napisala kolezanka wyzej:-) Ja mialam to samo, nagle pojawil sie tradzik, zrobilam sie blada ze szok (a juz przed ciaza zawsze mialam porcelanowa cere, w ciazy wygladalam jak trup). Oczy mialam podpite non stop, normalnie wygladalam jak Panda:-).POtem zaczely mi sie strasznie rozdwajac koncowki wlosow (ktorych zreszta ponad polowe i tak stracilam w okresie 4 miesiecy do 8 miesiecy po porodzie). Nagle pojawil mi sie lupiez, a nie mialam z nim problemu od 12 roku zycia . w okolicy 3 miesiaca zwariowaly moje piersi ktore nagly urosly o 2 rozmiary i jako ze mamy grawitacje, zaczely lekko powoli opadac. Musialam szybko leciec do sklepu zmieniac belizne na staniki ciazowe w odpowiednim rozmiarze. No masakra. Nie mowiac o tym jak sie czulam. Przeszlo okolo 18 tygodnia:-)

Gość Karolinkaaaaaa
widzę że na głowę Ci się rzuciło bo nawet poprawnie po polsku nie umiesz pisać ;/

Gość wduzejkropce
Jestes dla siebie zbyt krytyczna, na pewno nie jest tak zle a i masz te pewnosc, ze jak nie jest za dobrze, to nie bedzie tak zawsze :)

Mi pod koniec przesuszyła się bardzo skóra. Na brzuchu ( swędziało jak piorun ;P) na nogach, rękach a nawet na głowie ( wyglądało jak łupież, tyle, że nikt poza mną tego nie widział xD Było to bardzo drobniutkie jak wszędzie nie jak prawdziwy łupież). Także to norma ;) Matomiast nadal uważam z ręką na sercu, że kobieta w ciąży to cud nad cudy i dla mnie takie kobiety są najpiękniejsze :) Te brzuchy niesamowite.... :) No coś pięknego!

no piękno..hehhe tez pamiętam moje zdziwienie kiedy w w zastraszającym tempie z kobiety zna buzi zmieniałam się w kalafiora..mimo że jako nastolatka podczas okresu dojrzewania buzię miałam naprawdę czystą bez syfków,to w ciąży chyba nadgodniłam..syfy,czerwone plamy-ale jeśli to cię pocieszy to mnie znikło po 20 tygodniu.głowe myje co 2 dzień, ale włosy też niespecjalnie mi się przetłuszczają.a jedyny chyba widoczny znak to rozstępny na brzuchu(stare zdąrzyły porządnie zblednąć) czasem widziałam jak koleżanki miały popuchnięte usta i takie szerokie dziurki w nosie-ja jak narazie jeszcze się nie doczekałam.jedyne co jest brzydkie na buzi to bardzo widoczne cienie pod oczami..