Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pela88

Wodogłowie - dorośli

Polecane posty

Gość pela88

Witam!! Wiem, że taki temat był już zakładany tutaj, jednak nie znaleźli się chętni do rozmowy.Może tym razem będzie inaczej;) Mam 23 lata i jestem po operacji wstawienia zastawki w wieku lat 7. Bardzo interesuje mnie, jak osoby z podobnym problemem, tzn.wodogłowiem nabytym i zastawką funkcjonują w życiu dorosłym, czy widzą jakieś utrudnienia itd. Pozdrawiam!

Gość Ano tak
Hey, ja rowniez mam 23, i w wieku 8 lat mialam robiona w CZD operacje, jednak u mnie nie wstawiano zastawki, tylko zrobiono nawiert w czaszce i potem juz bylo ok. Mam w prawdzie to wodoglowie, ale jest ono oznaczone jako nieczynne, czyli zadnego wplywu na moje zdrowie i funkcjonowanie nie ma. I tak wlasnie jest, funkcjonuje normalnie, nie wymagam jakiegos leczenia, tylko co 4-5 lat rezonans kontrolny.

Gość rumcyk111
Witam mam 23 lata i miałem ostatnią operacje w wieku 7 lat i od tego czasu nic zastawką się nie dzieję parę razy miałem robione badania kontrolne i wszystko ok . ale oprócz tego mam jeszcze niedowład i on postępuje . a takrze wzrok mi się psuję . staram się żyć normalnie tylko czasem pytam lekarza czy moge robić pewne rzeczy jak nie jestem pewien . a ostatnia wizyta u neurochirurga zakończyła się tym że powiedział mi że nie potrzebuje do niego chodzić bo z wodogłowiem już taj jest że teraz jest ok a jutro może już nie . i mozżna powiedzieć że zostwił mnie na pastwe losu takich mamy lekarzy w tym kraju.

Cześć, ja też mam podobne doświadczenia mam 24 lata i od 2 lat zastawkę, ktoś tu zagląda czasem ??