Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka2011

Corka budzi sie co godzine na jedzenie- POMOCY!!!

Polecane posty

Gość pytajka2011

Mamusie czy u Was tez tak sie bywalo, ze dziecko budzi sie na karmienie co godzine? Moja corka (kilkanascie tygodni) wlasnie od kilku nocy czesto sie budzi. Bywalo, ze spala nawet po 6 godz bez przerwy na karmienie a tu cos jej sie odmienilo. Czyzby cos z pokarmem? -karmie piersia ok 12-15 min - mloda w dzien spi 3 x po 30-40 min - sprawdzalam czy nie jest jej za cieplo/zimno - w pokoju panuje cisza - ostatnio klade tez glowke wyzej.. prosze o porady i z gory dziekuje..

Gość pytajka2011
no skoro daje piers to znaczy, ze dziecko tez pije, przeciez pierwsze mleczko ma ugasic pragnienie! p.s. corka wogole nie toleruje picia czegokolwiek z butelki...

Pytajko taaaa.... Dziecku powinno dawać się pić czy jest na piersi czy na butli. Nie musisz korzystać z mojej rady jak nie chcesz :) Ale ja wiele skorzystałam na dawaniu dziecku picia...

P.S. zaznaczę, że też miałam takie zdanie jak Ty ;) I kiedyś tata mi test zrobił bo mu mojej małej szkoda było :D Powiedział, że cały dzień mam nic nie pić a jak mi się zachce to mam się mleka napić.... wytrzymałam do popołudnia :D

Gość a już tuż tuż
u niemowląt są tzw okresy wzrostu kiedy dzicko ma wększe zapotrzebowanie na jdzenie . na to nie ma rady niestety , niemowlę może się budzić też bo jego układ nerwowy jest jeszcze nie wykształcony , niestety na to też nie ma rady , musisz się uzbroić w cierpliwość i przeczekać , mój synek ma 9 m-cy i jeszcze się budzi z 3-4 razy w nocy ,chociaż jak miał kilka tygodni to przesypiłą prawie całą noc ,ale potem zaczęło się ząbkowanie i od tego czasu niestety sen mam ubogi, najgorszy pierwszy tydzień wstawanie a później przywykniesz.

Gość to powiedz tatusiowi
że raczej nie zna się na składzie mleka kobiecego, no proszę Cie....... Miała bym ojca słuchać i takich głupot....

Gość Jak zwykle
Kiedy moje dzieci zaczynały częściej się budzić w nocy na jedzenie,włączałam nowe produkty do diety w ciągu dnia i to pomagało.

Gość pytajka2011
moja corka jest jeszcze za mala na nowe produkty :( dziekuje za odp

Gość Jak zwykle
ciężka sprawa w takim razie,a może spróbuj na noc podać jej butle z mieszanką,zagęszczoną odrobiną kleiku

Gość tak to jest z tym karmieniem
naturalnym, wiele pytań bez odpowiedzi, mam to za sobą i znów mnie to czeka....

Gość pytajka2011
probowalam podawac jej mleko z butli ale nie odpowiadaja jej smoki (probiowalam 3 firm).

to powiedz tatusiowi że raczej nie zna się na składzie mleka kobiecego, no proszę Cie....... Miała bym ojca słuchać i takich głupot.... Mój tatuś i moja mamusia wychowali 4 dzieci :) Ani ja ani moje siostry nie ubolewamy przez to, że nie budziłyśmy się w nocy :> Moja córka 5letnia też nie wypomina mi, że się w nocy nie budziła :D Zatem chyba wszystko okej?:> Ponadto każda kobieta ma inny pokarm. Ja np miałam okrutnie tłusty. Nie wyobrażam sobie w tej chwili nie poić czy noworodka czy niemowlaka... Natomiast ja jak wyżej napisałam... nikt z moich rad korzystać nie musi :)

Gość czekam na drugie dziecko
a z pierwszym miałam to samo, ja bym Ci radziła przystawiać jeden rodzaj butelek i smoczków i tyle......

Gość pytajka2011
bellik- a jak zostalo stwierdzone, ze mialas tlusciejszy pkarm? sa na to jakies badania/testy?

pytajka testów nie robiłam xD Ale u mnie w rodzinie były jeszcze 2 niemowlaki :) więc mogłam pokarm porównać. Ponadto pojenie poskutkowało :) U mnie w rodzinie zawsze się tak robiło ( z babki na matkę, z matki na córki) i nikt nie miał problemu z nieprzespanymi nocami.... W sobie tam róbcie jak chcecie :) Nie moja brocha ;P Ja się ogólnie stosowałam do starych metod ( dzięki mamie) i wyszłam na tym rewelacyjnie :) Każdy wychowuje dziecko po swojemu więc ja tam się nie wtrącam piszę tylko jak ja robiłam i tyle ;)

Gość a ja bardzo madra kolezanke
Ja mam madra przyjaciolke ktora jak Ja bylam w takiej sytuacji jak ty autorko, powiedzial przetrwaj to sie nazywa skok rozwojowy i kilka dni to potrwa zanim pokarm matki zgra sie z glodem dziecka! Przetrwaj bedzie ok podawaj piers kiedy chce trudno nikt nie mowil ze bedzie prosto moj syn na karmieni w nocy budzil sie do 16 miesiaca od dwoch spi jak susel:)I zyje przetrwalam to jest macierzynstwo:)

Gość pytajka2011
dzieki :) ja wiedzialam, ze nie bedzie latwo (mam juz gimnazjaliste) i nie ma problemu :) tylko obawialam sie o dzieciatko :) dziekuje serdecznie za porady

Gość pytajka2011
czy moze ktos jeszcze mial taki "problem'?

Gość mysle ze to skok rozwojowy
nasza mala ma 7 miesiecyy i kilka takich skokow za soba. Wtedy budzila sie co godzine zeby jesc, po kilku dniach sie unormowalo, a gdzies po 1.5 miesiaca poworka z rozrywki. musisz sie uzbroic w cierpliwosc. no i sprawdz czy nie ma za ciepl i nie za suche powietrze, bo moze jej sie tylko pic chce (ale na to bym raczej nie stawiala, skoro wczesniej bylo dobrze)

bellik nie ma czegos takiego jak tlusciejszy czy chudszy pokarm :/

a w ogóle to jak porownalas ten pokarm z tym od innych niemowlakow w rodzinie??

Gość lejlaa
zgadzam się, musisz przetrwać, to skok rozwojowy, 2-3 dni i twoja laktacja się dostosuje to bzdura że trzeba dopajać dziecko czymkolwiek, nie mozna porównywac potrzeb dziecka do potrzeb dorosłego człowieka, pokarm matki zawiera w 100% wszystko czego dziecku potrzeba, i jak jest spragnione to ssie krótko, bo najpierw wypływa wodniste mleko, którym dziecko gasi pragnienie

Gość pytajka2011
Dzieki seredeczne za madre rady :* Dzisiejsza nocka byla juz o niebo lepsza - pobudki co 3 godz i zero marudzenia :) p.s. coreczka miala szczepienie 5 dni temu i dopiero przyszlo mi do glowy, ze tez to moglo miec wplyw...

Gość tylko ze tu chodzi o to
po pierwxze tez wczesiej bylam pewna ze kazde mleko jest tak samo tluste az do momentu jak porownalam moje sciagniete mleko z mlekiem kolezanki. Moje mialo moze centymetrowa warstewke tluszu na samej gorze gdzie u mojej kolezanki bylo to prawie pol na pol z tym mniej tlustym. I pewnie dlatego jej mala mimo ze do pol roku tylko na cycu to byla taka gruba ze masakra. Po drugie powiedz czy karmisz dziecko z jednej czy dwoch piersi za jednym karmieiem?moze potrebuje teraz z dwoch bo jedna mu nie wystarcza? I skok rozwojowy tez moze byc powodem. Nie odawaj jej butli no wtedy nie dostosuje sie produkcja. A czy dziecko nie zashpia Ci przy piersi podczas karmienia? Jesli tsk to budz i probuj wiecej nakarmic. A powiedz jak ja usypiasz? Kladziesz do lozeczka i sama zasypia czy odkladasz jak zasnie przy piersi? Bo skoro sie budzi to moze dlatego ze szuka piersi zeby sie uspokoiv. Jak najszybciej naucz ja zaspiac samej to pozniej nie edziesz miala klopotu.

[zgłoś do usunięcia] mysle ze to skok rozwojowy bellik nie ma czegos takiego jak tlusciejszy czy chudszy pokarm :/ buehehehehe a jednak jest ;)