Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patat

Silny ból pleców ;/ ;/

Polecane posty

Gość sertyska
Jak bolą plecy to nie ma sensu męczyć się, bo i tak lepiej nie będzie przecież. Ja zapisywałam się przez stronkę - http://www.rehabilitacje.org/ na zabiegi. Chodziłam do gabinetu na Piwnej w Krakowie i po zabiegach ból wreszcie odpuścił. Maści i tabletki nie są w stanie sprawić, by ból odpuścił na stałe niestety, lepiej iść na zabiegi

Gość gość
Lepiej, żebyś dokładnie się zorientowała czy oby na pewno nie jest to ból związany z kręgosłupem. Przez bardzo długi czas poszukiwałam informacji odnośnie mojego bólu kręgosłupa, aż natrafiłam na http://www.mckenzie.pl – dopiero ta metoda okazała się na tyle skuteczna, abym mogła ponownie zacząć normalnie funkcjonować i w pełni wrócić do życia.

Gość gruszkapuszka
Mi na ból pleców pomogły zabiegi w gabinecie rehabilitacyjnym. Wolałam nie eksperymentować tylko pójśc do specjalisty. Zresztą ból tak się nasiłał, że nie miała już wyboru. Ja chodziłam do gabinetu na Słomczyńskiego w Krakowie. Też tam można zapisać się przez stronę, którą podała sertyska :)

Gość bebis
Ja chodziłam do gabinetu na Piwnej też z tej grupy G&R w Krakowie. Ból się już tak nasilał, że nie dawalam już rady i poszłam na zabiegi i rzeczywiście było dużo lepiej.

Gość eksusu
Ja z bólem męczyłam się przez ostatni miesiąc i nie dałam już rady. Tabletki i maści dawno przestąły działać. W końcu dałam się namówić i poszłam na rehabilitację i ból minął. Poszłam do gabinetu na Słomczyńskiego i rehabilitant ulożył mi zabiegi i ból minął.

Gość martki
Jak ból nie nasila się to może i maśc czy tabletki pomogą, ale jak ból cały dzień dokucza to nie ma co czekać tylko rehabilitacja. Ja walczyłam z bólem w odcinku lędźwiowym i nic nie pomagalo. Poszłam do gabinetó z grupy G&R w Krakowie i po serii zabiegów minęło. Wiadomo, że nie od razu, ale poczułam ulgę i ból nie wraca jak na razie.

Gość ferbusson
martki dobrze piszesz :) ja chodziłam na rehabilitację na Piwną z tej grupy G&R i po zabiegach rzeczywiście poczułam ulgę. Ból minął i wróciłam do aktywności. Nie ma sensu męczyć się z bólem, bo szkoda zdrowia

Gość fionaczek712w
A robiłaś moze jakieś szczegółowe badania może ten ból jest spowodowany całkiem inną chorobą np początkiem zapalenia wątroby? Czytałam jakiś czas temu na https://adamed.expert/bol-watroby-co-robic-w-przypadku-dolegliwosci-watroby/ że włąsnie taki ból wątroby może być bardzo często właśnie mylony z bólem kręgosłupa także powinniśmy zrobić jakieś szczegółowe badania

Gość soniaaaa70
W pierwszej kolejności warto udać się do dobrego neurologa. Tutaj http://psychomedic.pl/neurolog-warszawa/ z tego co się orientuję, to maja naprawdę rewelacyjnych specjalistów. Można w ten sposób poznać lub wyeliminować przyczynę.

Gość gość
Ja na takie ataki bólów biorę Nefrostone zdecydowanie łagodzi ból i pozwala normalnie funkcjonować człowiekowi. Również pomaga w przypadku kamicy nerkowej także tez warto się zbadać pod tym kątem

Gość teczkaprezesa
Ja to jednak wybieram rehabilitację, bo efekty są na długo, jeśli ma się dobrego fizjoterapeutę. Polecam Panie ze Słomczyńskiego 12, jak ktoś jest z Krakowa, bo mają tanio, a do tego pełen profesjonalizm, fachowo, dobry sprzęt i wszystko dobrane do mnie, a nie produkcja taśmowa. Warto sprawdzić www.rehabilitacje.org

Gość eweryske
PEwnie, że nie ma co się męczyć i faszerować tabletkami i maściami, bo działają na chwilę tylko. Ja chodzę do gabinetu na Piwnej w Krakowie i po serii zabiegów czuję znaczą ulgę. Nie ma co liczyć, że ból minie sam...

Zgadzam się z Wami wszytskimi, rehabilitacja jest ważna. Ja mam tylko ten problem, że nie mogłam chodzić regularnie a po porodzie jakoś mi nie po drodze. Okazało się jednak że jak wypróbowałam spanie na takiej specjalnej poduszce ortopedycznej to problem się rozwiązał i plecy już nie bolą. Mialam probelm przede wszystkim z karkiem i lędźwiami, ale z tego co wiem spanie na takiej poduszce pomaga tęż na inne odcinki. Jeśli chcecie spróbujcie sobie https://www.e-poduszki.pl/sissel-soft-plus-poduszka-ortopedyczna-p13

Gość szortib
Margo poduszka na pewno nie zaszkodzi a myślę, że może i pomóc. W końcu śpi się kilka godzin i ważna jest poduszka i materac. Ja chodziłam na zabiegi w Krakowie do gabinetu G&R na Słomczyńskiego i ból minął, zabiegi bardoz mi pomogły.

Gość trapizo
szortib, ja wiele dobrego słyszałam o tym gabinecie na Słomczyńskiego. Znajomy tam chodził na rehabilitację do tego gabinetu i pomogli z bólem. Sama zaczynam tam rehabilitację za tydzień i też liczę na szybka poprawę

Gość gość_anikon
Trapizo napisz jak po zabiegach :) Ja kiedyś chodziłam na Piwną na zabiegi, ale teraz miałabym bliżej na Słomczyńskiego. A niestety ból w odcinku lędźwiowym nasila się i już nie mogę po południu jak wracam z pracy wytrzymać

Gość lenaaa881aa
A konsultacja u neurologa była? Jeśli nie, to warto się zdecydować na takie rozwiązanie. Tutaj https://psychomedic.pl/neurolog-warszawa jest namiar na dobrych specjalistów. Warto sobie tam zerknąć na stronę, poczytać i umówić się na wizytę.

Gość gość
Dobrą robotę z moim kręgosłupem zrobił Rosadziński, nie mam zastrzeżeń. Już w sumie po pierwszej rozmowie byłem spokojny że jestem w dobrych rękach, przede wszystkim na dzień dobry nie zaczął mi recepty na kolejne farmaceutyki wystawiać tak jak wcześniej to wyglądało w innych gabinetach.

Gość gość
Pan Rosadziński jest w porządku, ja bym do niego podpowiadał sobie prywatnie podjechać. Jakbym miał czekać na rehabilitację na NFZ to coś czuję, że prędzej bym pewnego dnia padł na środku ulicy z bólu niż bym się doczekał, tak mi już promieniowało z kręgosłupa na nogi momentami...

Gość gość
Ja poszłabym na konsultację do dobrego gabinetu neurologicznego ponieważ przyczyn silnego bólu może być wiele. Jeśli mieszkasz w Płocku możesz skontaktować się z www.neurologiaplock.pl. Na pewno będą Ci w stanie pomóc.

Gość pola29211
Jeśli już odwiedzicie wszystkich specjalistów, to nie zapominajcie o neurologu, bo również w takich miejscach warto szukać przyczyny bólu pleców, skoro jest on taki silny. Jednym z miejsc, jakie mogę Ci polecić jest klinika Psychomedic. Chętnie na Twoim miejscu bym tam zajrzała. Mają 6 lokalizacji w Warszawie, więc na pewno znajdziesz miejsce dla siebie.

Gość gość
Córka podarowała mi w prezencie kompres Flex takie większy do okładów na moje bolące plecy. Działa bardzo dobrze. Nagrzewam sobie w garnku z wodą, potem owijam w materiał żeby sobie nie poparzyć skóry. Długo utrzymuje ciepło czuć efekt takiego rozluźnienia po takim kompresie.

Gość JOowitka
Fajnym sposobem „rehabilitacji” jest pływanie na basenie, albo termy, ale jeżeli ktoś chce srodek na bol, który szybko zadziała to ja ostatnio odkryłam naturalny preparat https://stopbol.pl/, który nie dość, że działa przeciwbólowo natychmiast to jeszcze jest przeciwzapalny.

Gość gość
To ja dodam swoje pięć groszy. Zaczęłam leczyć ból plastrami rozgrzewającymi, które pomagały ale tylko na chwilę. Później zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty, jednak było to zbyt czasochłonne więc koniec końców kupiłam sobie matę Pranamat Eco, której używam do tej poty. Już nie na ból, bo ten przeszedł, ale lubię się relaksować i zauwayzłam, że lepiej mi się śpi. Myślę, że to fajny zakup w szczególnosci dla osob, które męcza się z ciągłym bolem i nie mają czasu na latanie po lekarzach

Gość kondzio726
Oczywiście nic nie zastąpi wizyty u specjalisty, ja doraźnie na bóle pleców biorę Gardan https://adamed.expert/product/gardan/, bardzo skuteczny i silny lek bez recepty, zawsze przy uciążliwych bólach mi pomaga.

Gość Gośka012
nie ma co czekać, lepiej się zarejestrować szybko przez tą stronę do wybranego gabinetu specjalistycznego http://www.rehabilitacje.org/ i uzyskac profesjonalną pomoc bez kolejek.

Gość kolka88
Bardzo Ci współczuje, ten ból może być nie do zniesienia. Tak sobie myślę, że pomógłby Ci https://adamed.expert/product/gardan/ , ten lek naprawdę zwalcza ból, nie otępia i na dodatek nie jest drogi, warto sprawdzić czy Tobie pomoże.

Gość gitto

ból pleców może nieźle uprzykrzyć życie. Ja się męczyłam z bólem dośc długo. Poszłam wreszcie na zabiegi i ból powoli mijał i jak na razie nie wraca. Jak ktoś z Krakowa to polecam G&R w krakowie. Duzo lepsze są zabiegi od tabletek czy maści. Po co się faszerować taką chemię