Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patat

Silny ból pleców ;/ ;/

Polecane posty

Mi także dokuczał silny ból pleców przez mój siedzący tryb życia. Od pewnego czasu staram się na to zwracać więcej uwagi i jest o wiele lepiej. Robię sobie częstsze przerwy w pracy, uprawiam sport i rozciągam się. Przechodziłam też rehabilitację w www.naszaklinika.com.pl, która mi wiele pomogła.

Gość Wera

Trzeba znaleźć przyczynę. Przede wszystkim wizyta u lekarza i fizjoterapeuty. W Krakowie godnym polecenia miejscem jest OpenMedical, warto do nich zadzwonić, mają bardzo profesjonalne podejście i zrobią wszystko, żeby znaleźć odpowiedni termin. 

Gość falBO

Jeśli ból się powtarza regularnie, to może być np. od siedzącej pracy i wskazana jest wizyta u lekarza lub fizjoterapeuty, a na pewno więcej ruchu. wiem z doświadczenia. a jak już cię bardzo mocno boli, to polecam tabletki na silny ból gardan, mi zawsze pomagają.

Gość Magda

Rozciąganie utrzymywanie prawidłowej postawu i stałej wagi! Tak w skrócie:) Chodzi tak naprawdę i czynności, które nie zajmują dużo czasu ale wymagają systematyczności. Swego czasu też często cierpiałam na bóle kręgosłupa. Kiedy wprowadziłam na stałe ćwiczenia do swojego dnia, przestałam mieć takie dolegliwości. Najbardziej lubię ćwiczenia z piłką ortopedyczną ARmedical, zajmują mi dosłownie 15 minut ale wykonuje je bardzo sumiennie.

Gość Franka

Od roku cierpię z powodu dyskopatii. Zalecono mi noszenie kołnierza ortopedycznego. Trochę się bałam, że będzie niewygodny i tym samym wyłączy mnie z pewnych obszarów życia, ale na szczęście ten model, który mam jest miękki i komfortowy. Jest z qmedinfo.pl 🙂

Gość Halina

Na silny ból pleców i właściwie nie tylko taki, bo jakikolwiek, który jest uciążliwy, świetnym rozwiązaniem jest terapia osteopatyczna. Byłam na tej terapii w ośrodku Mazur Osteopatia i Fizjoterapia w Rzeszowie, w którym to pracuje wielu wspaniałych specjalistów. Polecam.

Gość anka777
Dnia 19.09.2018 o 18:48, Gość pola29211 napisał:

Jeśli już odwiedzicie wszystkich specjalistów, to nie zapominajcie o neurologu, bo również w takich miejscach warto szukać przyczyny bólu pleców, skoro jest on taki silny. Jednym z miejsc, jakie mogę Ci polecić jest klinika Psychomedic. Chętnie na Twoim miejscu bym tam zajrzała. Mają 6 lokalizacji w Warszawie, więc na pewno znajdziesz miejsce dla siebie.

Ja też od siebie mogę polecić tę klinikę. Mają tam bardzo dobrych lekarzy, którzy znają się na tym co robią i zawsze starają się pomóc pacjentowi. Sporym plusem jest fakt, że można się do nich rejestrować online jak również umawiać na wizyty w weekendy – jak dla mnie super sprawa.

Gość Bernadetta
Dnia 29.04.2019 o 12:53, Gość Franka napisał:

Od roku cierpię z powodu dyskopatii. Zalecono mi noszenie kołnierza ortopedycznego. Trochę się bałam, że będzie niewygodny i tym samym wyłączy mnie z pewnych obszarów życia, ale na szczęście ten model, który mam jest miękki i komfortowy. Jest z qmedinfo.pl 🙂

Tez kupiłam kołnierz z qmed. Faktycznie bardzo dobrze stabilizuje i nie blokuje ruchów tak bardzo jak inne

Gość Karolinaaaa

Na ból plecow koniecznie ortopeda i rehabilitacja. Takie bole moga swiadczyc o powaznych problemach ktore nieleczone moga sie powiekszac. Polecam rehabilitacje w Activ na Woli, swietni specjalisci!

Według mnie warto sprawdzić metodę McKenziego. Jest to sposób leczenia bólu pleców, szczególnie w odcinku lędźwiowym poprzez autoterapię. Dzięki takiej edukacyjnej stronie terapii chory uczy się jak minimalizować ryzyko nawrotów ostrego bólu. Jak dla mnie to świetna sprawa, taka samodzielność. Na stronie internetowej http://www.mckenzie.pl/main/pacjenci/terapeuci-certyfikowani.html jest lista terapeutów wraz z wykazem miast, gdzie pracują.

Gość Anna

Szukałam jakiś czas temu pomocy w tej samej sprawie i powiem jedno - do specjalisty! Nie leczyć się na własną rękę. U mnie okazało się, że mam zapalenie mięśnia szyi (nawet nie wiedziałam, że można coś takiego mieć...). Fizjoterapeuta postawił mnie na nogi a wcześniej męczyłam się dwa miesiące. Dramat. Teraz bardzo na siebie uważam, nie chcę powtórki z rozrywki. Nawet poduszkę zmieniłam na ortopedyczną armedical.

Gość Gosia

Szukałam jakiś czas temu pomocy w tej samej sprawie i powiem jedno - do specjalisty! Nie leczyć się na własną rękę. U mnie okazało się, że mam zapalenie mięśnia szyi (nawet nie wiedziałam, że można coś takiego mieć...). Fizjoterapeuta postawił mnie na nogi a wcześniej męczyłam się dwa miesiące. Dramat. Teraz bardzo na siebie uważam, nie chcę powtórki z rozrywki. Nawet poduszkę zmieniłam na ortopedyczną ARmedical.

Gość Sabina

Mi najszybciej pomogła medyczna akupunktura. Chodziłam najpierw na nie, a potem miałam jeszcze dodane ćwiczenia i inne zabiegi. Na Słomczyńskiego w Krakowie chodziłam do Pani Kasi - rewelacja. Wszystko zostało mi wyjaśnione i teraz wiem co mam robić i jak. Polecam bardzo.