Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka7777777

antykoncepcja sylvie 20 a sine palce

Polecane posty

Gość majka7777777

Antykoncepcje pigułkami sylvie stosuję jakoś od 3 m'cy Jest zima - to i wiadomo, że na dworze snieg i mróz Od zawsze byłam zmarzluchem, ale chodziłam w zaspach, na długie zimowe spacery, byłam w górach itd. i moje palce od nóg były zimne jak i ręce. W tym roku zima u mnie jest łagodniejsza niż w zeszłym, o wiele. Zauważyłam, że moje palce od nóg po powrocie do domu są sino biało granatowo jakieś, ostatnio się przestraszyłam, że podchodzą pod odcień czerni. Gdy 'przysiadłam' na rękach - ręce również zrobiły się jakieś sine. Wcześniej (gdy już brałam ów tabletki) na początku zimy palce robiły mi się szybko czerwone i puchły, w nocy spać nie mogłam, bo mnie swędziały. Z środkowym palcem od ręki stało się podobnie, a zauważyłam to, gdy pierścionka nie mogłam śćiągnąć. Następnie bolała mnie też kostka od serdecznego. Gdy siedzę i podkulę nogi, (jakbym się na nim trochę opierała), z palcami od nóg dzieje się podobnie. Będąc u doktorki rodzinnej powiedziała mi, że nie jestem już pierwszą osobą, która z tym przychodzi. Niby mnie zbadała i w sumie zbyt wile się nie dowiedziałam. Nie wie, że stosuję antykoncepcję. Dodam, że mam prawie 19 lat i to moje pierwsze tabletki Jak sądzicie, czy możliwe jest, że to przez anty?

Gość majka7777777
proszę o opinie i pomoc

Tabletki powinny być przepisane do wyników hormonów ale też do wyników na krzepliwość krwi. Jak wiadomo kiedy zażywa się tabletki hormonalne krew szybciej krzepnie więc lepiej zrób sobie badanie na krzepliwość krwi INR i płytki krwi bo może być coś nie tak.

a no i głupio zrobiłaś, że nie powiedziałaś o tabletkach1 Od razu powinna skojarzyć fakty i dać Ci skierowanie na kontrolne. Lepiej albo zrób je na własną rękę albo idź jeszcze raz bo z powodu niby takiej pierdoły można się przekręcić..

Gość majka7777777
dziś byłam na badaniach moczu, krwi i ekg - dobrze postąpiłam?

Gość majka7777777
z wyników dowiedziałam się, że z krwią niby ok, ekg wykazało coś z nerwowością bla bla bla, a mocz coś leukocyty coś tam - nie mam pojęcia co to wszystko znaczy.

to przy wizycie u ginekologa wez wyniki albo ksero i mu/jej pokaż i powiedz jakie masz dolegliwości. Mi po Yaz strasznie cierpły nogi kiedy byłam juz przy 11 opakowaniu (wcześniej 7 op yasminelle) i gin zmieniła na Novynette i przestało się tak dziać, mogłam normalnie kucać, a przy Yazie to było nie możliwe.

Gość majka7777777
ale chyba te wyniki z moczu nie mają nic z ciążą związanego? ja właśnie mam problem, bo w piątek byłam u gina i przepisał mi receptę na kolejne 6 opakowań (teraz kończę 3) nie pomyślałam nawet, że to od tabletek może być, teraz to i myslałam nawet, aby przerwać je brać i zobaczyć, czy mi przejdzie (a zima też przechodzi, więc nie wiem od czego), nie wiem czy te dolegliwości z palcami mogą mieć coś wspólnego z anty? doradzcie, bo nie wiem co robić

Zadzwoń do ginekologa i powiedz jak ma się sprawa. Masz takie i takie dolegliwości, bierzesz takie i takie tabletki, jesteś na którymś tam opakowaniu i ostatnio przepisał Ci receptę na kolejne 6 i nie wiesz czy masz je wykupować czy przerwać. Gin nie gryzie. Numer masz na pieczątce na recepcie. Ja też kiedyś do mojej dzwoniłam bo zapomniałam się coś zapytać :)

Gość majka7777777
chyba mi głupio, bo ja do faceta chodzę :P jestem dopiero po 2 wizytach, które strasznie mnie stresowały :P haha, dobra - pewnie się teraz ośmieszam, heh ;)

Ale to norma, on na pewno jest przyzwyczajony do takich telefonów jak większość ginekologów. Lepiej zadzwonić i się upewnić może trzeba po prostu zmienić tabletki z innym hormonem.

Gość majka7777777
aale te bakterie czy coś tam w moczu co oznaczają? :/ to ja zadzwonię, tylko nie wiem jak mu to wytłumacze :P hehe

Leukocyty to nie bakterie w moczu tylko krwinki białe :) czasami to po prostu taki urok a czasami to może być od jakiegoś zapalenia. Musisz lekarzowi rodzinnemu zanieść te wyniki. Przedstawisz się, powiesz, że bierzesz takie i takie tabletki (i, że to już twoje 3 opakowanie) i że byłaś ostatnio u niego i dostałaś receptę na kolejne 6 ale nie wiesz czy masz wykupować bo pojawiły się takie i takie rzeczy (wymienisz mu te sine palce itp) i powiesz, że miałaś robione takie i takie badania.

Gość majka7777777
noo mama zaniosła rodzinnemu, bo mi nie pasowało i coś tam bla bla bla jakieś tabletki przepisała, czy coś nie wiem o co kaman :/ --- to ja zadzwonię jutro, bo dziś już późnia pora na takie telefony, chyba ;) tyle, że ja te 'objawy' takich palcy już wcześniej zauwazylam, ale po piątkowej wizycie, gdy wróciłam do domu - straszne były + trochę przebywałam na tym zimnie noo, ale wczesniej (rok temu) była ostrzejsza zima, a ze mną wszystko ok było

to powiesz, że wcześniej Ci się tak działo ale było dużo słabsze i nie zwracałaś na to uwagi. a miałaś na poziom cukru(glukozy) we krwi?

Gość majka7777777
jutro postaram się zatelefonować zło będzie, gdy wrócę do domu ze szkoły, a te palce znów takie będą :/

Może spróbuj też sprawdzić czy to od zimna. Ubierz dwie pary ciepłych skarpetek. W szkole jedne ściągniesz. A może buty obciskają?

Gość majka7777777
dziś próbowałam na podstawie skarpetki + wata w palce + skarpetki skutek? gdy wróciłam do domu, palce były różowe (niby uff :P) noszę emu, więc niby luźne, tyle, że w piątek gdy mi się dziwne palce zroiły - miałam inne buty założyłam też rękawiczki, a gdy na chwilę ściągnęłam bo np musiałam coś wyciągnąć z torby, to się lodowate robiły rano u mnie -17,5 stopnia na dworze