Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa kosmetyczka

MOBILNE urządzenia do mikro itp

Polecane posty

Gość nowa kosmetyczka

hej, chcę rozpocząć działalność: usługi kosmetyczne w domu klienta i w związku z tym poszukuję urządzeń, które można przenosić, tj. mają stosunkowo małą wagę i są do tego przeznaczone. Z tego co sie orientowałam większości nie można narażać na wstrząsy. A wy jakich używacie?

Gość dominika002200
swój sprzet kupowałam tutaj: http://www.mosati.etpro.pl/category/kosmetyczne/mobilne,b.html ja mam kombajn 3w1 i mezoterapię do tego masaż prózniowo-wibracyjny, jak na razie pomimo ciągłego przenoszenia sprawuje się rewelacyjnie. planuję jeszcze zakup RF, z tego co się pytałam mają małych rozmiarów takie urządzenie.

Gość nowa kosmetyczka
a ile waży ten twój kombajn? i w ogóle jak odnalazłaś się w tym biznesie? masz dużo klientów?

Gość dominika002200
pracuje tak już od 1,5 roku, na poczatku dorabiałam w ten sposób, bo pracowałam na etacie w salonie i samo jakoś się rozkręciło, tzn. jedna pani, drugiej pani i w pewnym momencie zaryzykowałam i zwolnilam sie z etatu, bo w weekend zaczelam zarabiac tyle co przez pol miesiaca w salonie i na razie nie nazekam. podstawa w tej pracy to dobre rekomendacje, bo ceny mam takie jak w salonie. sa po prostu klientki, ktore wola aby zabiegi wykonac im w domu. nie oszczedzaj na kosmetykach i dobrym wrazeniu, czyli zaopatrz sie w dobre jakosciowo wizytowki, fajny uniform i do pracy ;)

Gość różowakoala
Dominika możesz powiedzieć ile masz klientek miesięcznie?

Gość przyszla kosmetyczka
zastanawiam się nad rozpoczeciem bez salonu, bo jakos mnie przeraza wizja utrzymania lokalu, a sobie przeciez jeszcze zus trzeba placic. no i co tu mowic, za pieniadze z pupu salonu dobrze sie nie wyposazy ale znowu na mobilne urzadzenia starczy. bede wdzieczna za wszelkie informacje, dotyczace tego jakie macie urzadzenia, ktore sie sprawdzaja, a ktore nie. na co jest najwiekszy popyt.

Gość sssssssssssssssssssssssss
jak chcesz rozpocząć bez salonu to najlepiej jak masz bazę klientów, np. z wcześniejszej pracy. jak jej nie posiadasz, to licz się, że na reklamę będzie trzeba wydać trochę kasy (ulotki, reklama na regionalnej stronie www, radiu i gazecie) bez tego nie ruszysz, chyba że masz duże szczęście. u mnie hitem jest microdermabrazja, nie widzę żadnego popytu na peeling kawitacyjny, bo w sumie micro świetnie go zastępuje. aktualnie czekam na elektrostymulator, bo miałam kilka pytań od klientek odnośnie takich zabiegów, mam go dostać za kilka dni. jezeli mogę coś podpowiedzieć, to zainwestuj tez w miarę oszczędne auto, bo dojazdy też kosztują.