Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostrabrata

cud kuchenny z tupperware - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość siostrabrata

hej mam od niedawna cud kuchenny z tupperware i mam kłopot z gotowaniem w tym 1. czy można solić potrawę, a jeśli tak to jak ? 2. jakie potrawy wam wychodzą najsmaczniejsze 3. ile czasu gotuje się różne kasze serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady ❤️

Gość Ja sie uparlam zeby nie
Znalazlam odpowiedz w internecie w 5 sekund. Przed wlozeniem do tego cudownego naczynia, wszystko trzeba podgotowac. Wtedy solisz.

Gość Ja sie uparlam zeby nie
http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/917.html Tutaj masz link do strony producenta. Mieso doprawiasz przed zalaniem woda. Kasze, ryz trzeba podgotowac, wiec najprosciej osolic wode w garnku. Ogolem cale to urzadzenie jest moim zdaniem nic nie warte, skoro i tak trzeba marnowac prad czy gaz na zagotowanie produktow spozywczych oraz podgrzanie wody, a czas przygotowywania sie wydluza. Np. makaron musi siedziec w pojemniku 10-20 min. Normalnie gotuje sie od 5 do 15 min. Do tego trzeba dodac czas na podgrzanie wody, ale przygotowujac go w "cudzie kuchennym", tez musimy to zrobic.

Gość pani domu
niema nic gorszego jak naczynia plastikowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziś na prezentacji, włożyłam na sito cudu: filet pokrojony w kostkę, garść grubego makaronu , puszkę groszku konserwowanego i posypałam kostką rosołowoą. Zalałam wrzątkiem do ok 1,5 cm od brzegu naczynia i szybko, przed zamknięciem wymieszłam. POczekałam 1/2 godziny, odcedziłam i podałam z sosem tzatziki robionym w Szefie Kuchni. Kaszę gotuję na sicie ok 20 min, solę na talerzu, Ryżu nie gotuje bo trzeba go wcześniej zblanszować.

Gość mmmm... to pyszne musiało być
z Twojego opisu to nawet bym kijem tego nie tknęła :o I ludzie płacą za to ciężkie pieniądze - jak Wy akwizytorki to robicie???

Gość roladinia
po co w takim razie jest potrzebna kuchnia ,piękne garnki , jak wy mięszacciieee wszystko w michach plastykowych , a fe !! w restauracjach powinni wam podać zastawę plastykową, na ceracie wielokrotnego użytku , no i sztuczce plastyk , w końcu to tuuppeewwaareeeeeeee !

Gość mmm....
Jak to po co - bo żeby zamiąchać w plastiku i zrobić breję z groszku konserwowego i kostki rosołowej najpierw trzeba zagotować wodę! Żeby mieć wrzątek. To sobie możesz zagotować w pięknym garnku.

Gość nkb xdscgbxd
witam moze ktos mi przesłac na maila najnowsza ulotke co bedzie obowiazywała?

Gość rozwiewam watpliwosci ....
spogladalam pare razy z ciekawosci na topik o tupperware. ze coz takiego oni tym kobieta mowia, ze one mysla, ze musza miec w kuchni tyle tych plastikowych gadzetow o fantazyjnych nazwach :D nic sie nie dowiedzialam, utwierdzilam sie tylko w przekonaniu, ze to sprzedawanie plastiku za grube pieniadze. urzadzenia niczym zabawki - nikomu do niczego nie potrzebne. jest tylko jeden plus pojemnikow tupperware nad innymi plastikowymi pojemnikami, a mianowicie plastik sam w sobie jest twardy, lepiej skonstruowany, wiec nie reaguje z jedzeniem przy przechowywaniu lub podgrzewaniu w mikrofali. ^ oto jedyny prawdziwy atut tupperware. a przepisy ichnie? bosz, bosz, bosz .... wszsytko z vegeta i z puszek! no bo jakze mozna cos normalnego "ugotowac" w plastikowym pudelku???

Gość swiatowiec
banda z was debili nie znacie sie i tyle.po pierwsze to nie sa plastiki.po drugie pojdz jeden z druga na party i zobaczycie wszystkiego nie musicie miec ale to co wam potrzebne,banda debili

Gość gość
Ludzie to nie są plastiki. Takie głupoty piszecie że aż żal.