Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaaa20

Choroby weneryczne, jakie badania...??

Polecane posty

Gość małaaa20

Hej, boję się, że mogłam się czymś zarazić... Otóż uprawiałam seks z facetem, który miał wiele kontaktów seksualnych (także przygodnych) z wieloma kobietami. Jakie badania zrobić? WR, coś jeszcze? z krwi? z moczu? i czy są płatne? Z góry dzięki za odpowiedź.

Gość wenery jak wenery
zrób sobie test na HIV to podstawa

Gość i dont know... ... ...
na wirus brodawczaka z genotypowaniem najlepiej ale jest płatny. chciałam zrobić przed szczepieniem hpv ale jestem dziewicą więc nie musiałam. do tego te badania wychodzą dopiero po jakimś czasie. są jeszcze chyba badania na kiłę, rzezaczke i jeszcze jakies inne ale się nie znam na tym za bardzo. one chyba nie wychodzą tak od razu. najczęściej się zaraża właśnie tym pierwszym i 70 procent kobiet go ma.

Gość latte23
Tak zrob sobie na hpv - 200 do 250 zł , lepszy jest ten za 250 bo wykrywa wiecej typów ( poszczególne typy odpowiedzialne są za rózne nowotwory ). Jezeli nie stac Ci na ten test to kontroluj sie teraz ginekologicznie, to znaczy rób cytologie. Wirus HPV jest w ok 75 % odpowiedzialny za raka szyjki macicy. To jest najwieksze zagrozenie jakie powoduje ten wirus. A mozna go zlapac nawet uzywajac prezerwatywy, gdyz jest on rownie na jadrach mężczyzny. Jest to bardzo rozpowszechniony wirus, chociaz malo sie o nim mowi. Naprawde zrob sobie chociaz cytologie, bo wczesnie wykryty rak szyjki macicy jest w 100 % wyleczalny.